In vizor

Gușă și Alexa despre sinecuriștii României

Cozmin Gușă: Am revenit, prieteni, în condițiile în care suntem deștepți de nu mai putem, noi românii. Am citit o glumă și am trimis-o unor prieteni. Nu pot să spun, că-l pune în mare dezavantaj pe Rareș Bogdan, așa că… suntem aproape punctuali la întâlnirea cu Liviu Alexa. Să-l întrebăm ce se întâmplă, dom’le, unde se grăbește, cine l-a chemat?

Liviu Alexa: Lasă că spun eu gluma, e ok.

Cozmin Gușă: Nu, nu, nu, mai bine nu spune!

Liviu Alexa: Citeam acuma că, zi-i, Rareș Bogdan i-a dat un mesaj de adio lui Ludovic Orban. „E foarte greu să fii la fel de iubit când schimbi televiziunea.” Tananaaa! Mai știi, chiar, știi faza aia, asta e, o s-o zic, suntem de la presă… Știi cu… din relația lu’ mama Realitatea și tata Cozmin Gușă s-a născut un tâmpit, Rareș Bogdan. Așa e! Așa era povestea atuncea, așa erau meme-urile.

Cozmin Gușă: Da!

Liviu Alexa: Deci? A zis Rareș chestia asta? Să-mi bag piciorul! Deci… Îți dai seama…

Cozmin Gușă: Vezi că suntem… Vezi că suntem la radio, domnu’ Alexa.

Liviu Alexa: Poftiți?

Cozmin Gușă: Suntem și la radio și CNA-ul…

Liviu Alexa: Da, e ce zicea lumea! Deci n-am zis! Și plus că…

Cozmin Gușă: Ai folosit o expresie inadecvată, o expresie mai puțin..

Liviu Alexa: inadecvată… Zi! Și nevastă-mea urmărește emisiunea asta și tu bagi dume, că unde mă grăbesc? Da’ dacă aveam o șustă sau un șmen după ora 3, adică… acuma poți să uiți. Adică, ce să mai zic?

Cozmin Gușă: Gata!

Liviu Alexa: Am și eu treaba mea! Ni, mă! Care-i problema?

Cozmin Gușă: Gata, uite, vezi că noi am forțat și am fost punctuali la întâlnirea cu tine. Mă gândeam că ai repercusiuni și te cheamă lumea la discuții multe după dezvăluirile de ieri. Ai făcut trafic.

Liviu Alexa: La repercusiuni îl chem pe fratele mai mare Cozmin Gușă. Știi cum era, așa? Și poate el, dacă nu reușesc eu să-i bat. Asta e!

  • Cel puțin 2000-3000 de sinecuriști din aparatul de stat, care sunt înfipți acolo de ani de zile

Cozmin Gușă: Ai făcut un trafic foarte mare pentru citirea unui articol. Sunt 50.000 de oameni, atenție, care au citit articolul de ieri până astăzi pe contul meu de Facebook. 50.000 este o treabă de trafic fantastic de mare, inclusiv de site-ul de știri unde ar apărea. Le reamintesc celor care n-au ascultat ieri emisiunea sau ce-am spus astăzi la început că pe Strict Secret Liviu a publicat ieri un top, sigur, făcut foarte repede, într-o noapte de muncă, în 8-10 ore de muncă. El poate să fie extins, dar a făcut un top exclusiv al celor 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României, pe care i-a grupat într-un soi de insectar al pilelor politice, care se îmbogățesc pe spatele vostru, prieteni. Insectar, pentru că nu se mișcă de acolo și pentru că sunt de folos celor care îi plătesc atât de gras. Iar în acest clasament, pentru că asta ne-am propus să discutăm astăzi, pe lângă alte lucruri, că vom pigmenta emisiunea și cu alte detalii de ultimă oră. Deci, în acest clasament, pe lângă identificarea acestor indemnizații care, mă rog, la locul întâi, la domnul ăsta Halalai, vorbim de 22.000 de euro pe lună minimum. Există la nivelul acestor oameni parandărături, cum le numește Liviu Alexa, respectiv banii pe care ei, în urma unor licitații trucate, la suprapreț, devalizând, în plus, bugetul instituției de stat de unde lucrezi, ajutoare speciale pentru firmele recomandate, contracte cu firme de casă și explici la fiecare dintre ei, inclusiv prin prisma declarației de avere, unde se mai ascund niște sute de mii de euro sau milioane, toate realizate. Am făcut o prezentare pe scurt și mi-am făcut aici și niște notițe legate de câțiva de pe listă, categorii. Dar astea o să le folosesc în timpul emisiunii. Te rog acuma să îți explici demersul ad-hoc. Nici nu știam, că am vorbit seara și dimineața m-am trezit cu articolul de la tine, adică ți-a venit o chestie de inspirație, practic.

Liviu Alexa: Da, dacă avem timp, poate vorbim și despre articolul meu despre Moldova, despre Republica Moldova, 10 minute.

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: Strict Secret văd că reușește foarte bine să intre în capitală. Nu mi-am propus să, cum să zic, cu proiectul ăsta să facem, vai de mine, mare vâlvă. Văd că reușim. Încerc să mai țin trează atenția publicului pentru investigații. Mai ales că televiziunile naționale în marea lor majoritate prezintă numai bullshit-uri și nu discuții ample. Uite, mă uitam la discuția ta cu SRS, păi dintr-o oră din asta de discuții, dacă ești un ascultător interesat, poți să afli cu adevărat ce se întâmplă în România. Topul ăsta cu 50 de sinecuriști e unul mic, adică eu ar fi trebuit să stau o săptămână ca să prezint cel puțin 2000-3000 de sinecuriști din aparatul de stat, care sunt înfipți acolo de ani de zile. Deci discutăm de eșalonul 2 și 3, de oameni care par să fie…

Cozmin Gușă: Tu crezi că cifra asta…, crezi că avem o asemenea cifră, 2000-3000 de oameni?

Liviu Alexa: Sincer? Eu cred că mă și înșel, adică cred că mă și înșel, cred că sunt mai mulți. Păi, de la …, repet, de la contabilitatea ministerului de Interne pînă la contabilitatea…, sunt funcționari publici, stai un pic. Discutăm de șefi achiziții, de șefi… . Bă, băieți care stau de 10-15 ani acolo, se schimbă miniștrii, se schimbă secretari de stat, ei tot acolo stau, la Achiziții, ei sunt la Autorizări, ei sunt la Control, ei sunt la Inspectorate, oameni care câștigă 3300 de lei, sau 2800 de lei sau 4600 de lei pe lună. Te întrebi de ce dracu stau ei acolo, în ministerul Sănătății, de exemplu, la Avizare medicamente, da? Păi îți spun eu de ce, stau pentru șpăgi, stau pentru șmenuri, stau pentru para…, și dintr-o dată, când te duci după ei acasă, dacă aș fi un serviciu secret să-i filez, o să vezi cum le iese în față vila din Ilfov, unde stau bine merci, ca niște milionari, pentru că sunt și milionari. Ce înseamnă o sinecură? Nu zic pentru tine, pentru publicul nostru, așa…

Cozmin Gușă: Chiar te rog să zici, chiar te rog să zici…

Liviu Alexa: E o slujbă, o funcție bine retribuită, zice la dicționar, care necesită muncă minimă sau nu necesită nici o muncă. Să nu credeți, dragii mei, că oamenii ăștia se spetesc cu adevărat. Adevărata lor muncă este…, cum am spus…, adevărata lor muncă este să-și umple buzunarele pentru ei, dar să fie și de folos celor care i-au plantat acolo. De obicei sunt câteva variante. Fie i-a plantat un serviciu secret, că la Exim Bank sau la Transgaz, Cozmine, Dumnezeu mă ierte, n-ai cum să ajungi dacă ești civil… . Nu? Greșesc?

Cozmin Gușă: Nu, nu, 100%.

Liviu Alexa: Așa… . Sau i-au trimis niște tătuci politicieni care și-au împărțit, fie ca baroni locali, unul din Mehedinți, unul din Caraș, sinecurile. N-ai cum să ajungi pe posturi de 8000-10000 de euro pe lună fără să ai proptele de la Servicii sau de la politicieni. Mai departe, dragii mei, să nu credeți că oamenii ăștia stau pentru salariile ălea. Stați liniștiți, cum v-am spus, am vrut să vă scutur de pe ochi ceața naivității, fiindcă cei mai mulți dintre ei sunt acolo, cum am spus, pentru parandărături, pentru contracte, pentru licitații, pentru a bloca chiar adversari, sau a-i scoate din joc. Avem și prieteni comuni care au pățit așa ceva și eu și Cozmin. Deci pe ei nu-i interesează țara, îi doare în cot de țară, chiar dacă pozează pe la mese cu pixul și tricolorul în spate. Pe ei îi interesează ce se mai poate ciordi. Avem un șef la Romsilva. Credeți că pe ăla îl interesează pădurile? Îl interesează…? Nu. Îl interesează pădurile, dar dintr-un alt punct de vedere. Domnul Halalai, de care pomeneai, da? Șeful Exim Bank, a existat despre dumnealui un articol în Național, cred că chiar Tache a publicat o investigație acum 9 ani. Atenție! Domnul Halalai e din 2012 șeful Exim Bank. Este suprastatal, suprapartinic, pentru el nu există rapoarte de performanță și…, el e acolo.

Cozmin Gușă: Să zicem că el este cu 22000 de euro pe lună, minimul.

Liviu Alexa: Da, da, ăsta-i minimul că ăsta-i salariul. Plătit mai bine ca Mugur Isărescu, nene, dar asta mi se pare incredibil, dacă e să discutăm. Are Mugur Isărescu toate păcatele lui, bă, dar asta e o anormalitate – ca un om de la o bancă de stat să ia mai mult ca șeful BNR. Și domnul Halalai, deci, spunea că a luat un împrumut de la doi lideri ai Băncii Românești, doi greci, doi oameni din top management, de un milion de euro, pentru care s-a dat și cu subsemnatul foarte mult la DNA. Vreau să remarcăm ceva, eu sunt jurnalist de investigațiii și asta v-o pot spune pe sigur, tot ce s-a deschis despre Halalai la DNA a murit. Au murit, deci toate dosarele, toate lucrurile care s-ar fi putut întâmpla…, cercetări penale, bă, au murit în fașă. Nu se mai întâmplă nimic. Domnul Halalai este la fel de intangibil ca și Isărescu. Apoi…

  • E fain ”la Stat”, frecatul de mentă din bani publici, să ai pile și relații… să dregi busuiocul la Banca Națională a României

Cozmin Gușă: Aș vrea să facem un lucru, pentru că ai început să descrii cum au putut să ajungă acești oameni și după aceea să ajungem la niște exemple concrete. Și-ți mai spun de ce. Am observat în ultimul an, doi ani așa, oameni onorabili, care nu sunt nici securiști, nici informatori, că au început să se întrebe: „Dom’ne, cum aș putea să ajung și eu să lucrez la stat? Pentru că salariile sunt mai bune decât la privat și mi se pare și o slujbă mai bine plătită”, dar n-au reușit. Toți ăia care m-au întrebat, n-au reușit să ajungă să lucreze la stat. Ai început să descrii cărei categorii trebuie să aparții, cumva, sau căror categorii ar trebui să aparții, cumva, ca să ajungi să lucrezi la stat pe aceste funcții, care de la alea normale de contabil, cum ziceai tu, deja devin de două, de trei ori mai bine plătite decât la privat. Aș vrea să continuăm, totuși, să clarificăm pentru cei care ne ascultă cine, cam cine sunt acești oameni. Ai zis, de la informatori până la fel de fel de nepoțele de baroni sau așa mai departe. Hai să extindem un pic, să vedem.

Liviu Alexa: Eu cred că, în primul rând, este vorba despre pile. Pile personale și politice, da? Hai să-ți dau un mic exemplu.

Cozmin Gușă: Te rog.

Liviu Alexa: Știi că pregătesc o anchetă cu BNR-ul, da?

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: O să vedem și dacă o să-mi iasă, nu vreau să dezvolt mai mult. Știi câți angajați are Banca Națională a României? 2.000, nene! DOUĂ MII, fratele meu! Deci este… Mi se pare incredibil, mi se pare enorm! Discutăm de o bancă care, practic, este un arbitru, un… nu știu… un gestionar, n-are retail, nu are nevoie de retail, să dea credite, să facă carduri, să… Înțelegi?

Cozmin Gușă: Dacă-mi spuneai 500, mi se părea mult, să știi. Dacă-mi spuneai 500, tot mi se părea mult. 2.000 e… enorm. Te rog.

Liviu Alexa: Există câteva chestii, există câteva caracteristici: fie te retragi la BNR sau la Curtea de Conturi, în final de carieră politică, cum s-a dus acolo Nicolăescu sau Nae Bădălău sau… da? Acolo se rezolvă, te duci, practic, când vrei să ieși din stimul politic. Uite la Nae Bădălău ce frumos s-a extras și s-a dus frumos vice la Curtea de Conturi, la departamentul de audit. La fel a făcut și domnul Ilie Sârbu, tata Dacianei Ponta, un om amărât, am și scris în ancheta de pe strictsecret.ro, e așa de un pensionar amărât… A, mai vreau să mai zic ceva: pentru fiecare din aceste hiene ale banului public, discutăm, în foarte multe cazuri, despre oameni care încasează și pensie. Ca să discutăm și despre cât de dreaptă este legea în România. Deci, domnul Florin Georgescu încasează 900.000 de lei pe an, da? Și are o pensie specială de 100.000 de lei de la PSD. Băi, ești nebun? Și 158.000 pensia normală. Oameni buni! Degeaba… Adică, de aia strig eu așa de revoltat, că nu m-am trezit azi dimineață nici cu fața la cearșaf! Deci, ăla ia 20.000 de euro pe lună salariu de la BNR, ia 10.000 de… 2.000 de euro pe lună pensia normală și 2.000 de euro pe lună pensia de parlamentar special. Păi, dă-o, mă, naibii de treabă! Adică, mi se pare foarte, foarte nedrept, da? Leonardo Badea, care a fost înainte șef la Curtea de… Nu, la ASF, scuzați-mă. A fost șeful ASF! Lui Leonardo Badea nu i-a ajuns o sinecură, dragă Cozmine! Care noi știm, jurnaliștii de investigații, și eu, și tu știm că ASF-ul este cea mai mare… cum să zic… cea mai mare prăjitură pe care o poți avea când ești în postura în care să-ți alegi o sinecură. La ASF sunt salarii, nene!

Cozmin Gușă: Și care nici nu păzește piața, dovadă ultimul faliment de la City Insurance, și încă două falimente despre care eu știu, da’ nu pot să le dau numele, să nu se sperie lumea, că nu-i voie, ne dau în judecată după aia.

Liviu Alexa: ASF nu stă-n procurori. ASF ar fi trebuit toată conducerea arestată de DNA, pentru că nu este normal ca unul dintre cei mai mari actori din piața de asigurări, City Insurance, să dea faliment sub nasul tău și să pună în pericol o întreagă țară. Bă, nu e normal, pentru că există departamente care pot să facă forcasting, pot să facă analize, pot să facă verificări și să vadă dacă ăștia de la City Insurance sunt sau nu solvabili. Domnu’ Badea a stat țâșpe mii de ani ca șef la ASF, încasând și acolo vreo 16-17.000 de euro pe lună. Și ce s-a gândit el? Ia să mă transfer eu frumos viceguvernator la BNR. Mamă, ce fain e! Și eu vreau așa ceva, Cozmine! Și eu vreau, nu știu de ce nu pot, ca alții! Băi, 14.000 de euro pe lună ia, în acest moment, de la… Așa… Deci, ia 80… 70.000 pe lună ia de la Banca Națională, de la AS mai ia… nu știu ce ia de acolo… Ăăă…

Cozmin Gușă: Niște mii.

Liviu Alexa: Bă, da’ recte, cumulat pe tot ce înseamnă, 14.000 de euro. Dar Badea, repet, este la a doua sinecură majoră. Domnul Eugen Nicolăescu, îl auzeați la BNR….

Cozmin Gușă: Tot de la BNR, tot viceguvernator al BNR…

Liviu Alexa: Da, da, da, mare competență. Ba ministru al Sănătății, ba ministru nu știu ce, clanță mare. Pe vremea PSD-iștilor era un mare clanțău, vorbea mult.

Cozmin Gușă: Hai să-l luăm așa puțin, că-i din…. La Florin Georgescu nu am auzit informații, dar Nicolăescu ăsta ți se pare că e din categoria foștilor informatori ai securității, care au fost infiltrați în politică după 90 sau, cum ai lua, pilă politică?

Liviu Alexa: Nu mă lași, că tot timpul spui să fiu atent, că nu pot să spun cum aș vrea eu. Asta e. Mai bine. Eu prefer să spun că e un clănțău care a ajuns acolo pur politic, n-are nicio treabă cu finanțele României, s-a dus acolo la o sinecură pe care o smântânește foarte bine. Oameni buni, omul ăsta ia 1.070.000 de lei pe an. Bă băieți, noi discutăm… Dacă împărțim pe ce vreți voi, pe salarii pe economie, deci omul ăsta ia intr-o lună … 520 …. deci ia 25 de salarii pe economie, minime pe economie, într-o singură …., ia munca unui om pe doi ani. Cât îi…. Hai mă Cozmine, zi-mi și mie ….

Cozmin Gușă: Nu, mult mai mult, mult mai mult…

Liviu Alexa: Cât e bugetul Federației Române de Judo, anual, și câți campioni dă, anual, Federația de judo. Avem bucuriile din ultimele săptămâni, copii care cresc pentru sport și aduc faimă României și Gușă se străduiește să țină în picioare Federația. Spune, cât e bugetul, aproximativ.

Cozmin Gușă: Bugetul pe care îl primim de la stat este de un milion de euro pe an.

Liviu Alexa: Bun, deci aia înseamnă că….

Cozmin Gușă: Pentru 5 mii de sportivi.

Liviu Alexa: 5 din ăștia de la BNR, atârnători, ți-ar putea asigura, din salariul lor, ți-ar putea asigura bugetul unei întregi federații naționale, pentru un sport olimpic, care duce sportivi și faima României peste țări. Dar nu e o problemă, dacă stați stresați, dragi ascultători ai Gold FM și NCN, că o să se vadă și pe NCN, postul de televiziune pe care chiar vă rog să-l urmăriți. Îl avem pe Bogdan Neacșu, băi fraților, băiat nou, generație nouă. A ajuns la CEC Bank. Cât ia dumnealui pe lună? 21.000 de euro, nenică, 21.000 de euro net, în lăbuță. Că și scrie în declarația de avere: net. Nu-i nimica, mergem mai departe acolo. Avem o tanti, se numește ….

  • Transgaz, monopol de stat cu nabab la șefie care se crede mai presus decât președintele României

Cozmin Gușă: Stai un pic. Eu am, mi-am făcut aici, nu vreau să te întrerup deloc, mi-am făcut notițele și am împărțit în 2 categorii, din ăia 50 pe care tu i-ai prezentat.
Am împărțit în categoriile care nu produc nimic, instituțiile de stat care nu produc nimic, ci doar cheltuie, care sunt RAPPS, Curtea de Conturi, ANRE, Romgaz, BNR, Hidroelectrica, ASF, ROMATSA, tot ce ai spus tu până acuma, TAROM-ul, care e și ăla pe pierdere, vai de capul lui, dar am pus două entități care sunt pe profit mare pentru statul român, și astea sunt CEC și Transgaz. Adică, aș vrea să facem totuși o distincție, să fim corecți până la capăt, să spunem că CEC-ul este singura bancă românească care a asigurat profit și un soi de siguranță pentru guvernul României, iar Transgaz-ul, cât de blamat este Sterian de la Transgaz și alții de acolo, este singurul demers administrativ al României de a construi ceva care face sens, integrat din punct de vedere energetic internațional, și care-i salvează din frig și pe moldoveni anul ăsta.
Asta am vrut să fac. Singurele două instituții de stat care mi s-au părut administrate bine.

Liviu Alexa: Da, cu amendamentul că discutăm de o afacere specială, aproape monopol. Transportul de gaz în România e chiar o problemă de securitate națională. Că asta face Transgaz. Ceea ce e foarte bine. Eu nu discut despre asta. Discut, de exemplu, că din banii publici de la Transgaz sunt plătiți consilieri, personal al lui Sterian. De obicei, și asta mi-o asum și se poate dovedi, acești consilieri sau mari angajați consultanți, cum e și doamna Dăncilă la BNR, foarte foarte consultantă, sunt neveste de politicieni, ofițeri SRI, ofițeri SIPI, neveste de ofițeri SRI, neveste de smardoi din politică, care dintr-o dată capătă o expertiză geoglobală, geostrategică pe gaze și problematica gazelor și trebuie să ia 7-10 mii de euro fiecare. Vezi Cozmine, mulțumesc că ești așa de diplomat, dar, las-o.

Cozmin Gușă: Nu sunt, nu sunt.

Liviu Alexa: Și și dacă-i așa, și accept, și-i corect să fim corecți, domnul Stelian, băi, dacă ești corect și administrezi cea mai de succes firmă românească, cum spune Gușă, bravo! Dar de ce nu-ți pui, nene, declarația de avere, ca toți muritorii? Ce, tu ești, Stelian Ion, mai special ca restul lumii? Ești mai special ca guvernatorul BNR? Ești mai special ca președintele României, Klaus Iohannis? Ăia își pot pune declarația. Și ce, mă, c-o să vedem că iei 50 de mii de Euro pe lună? Excelent! Înseamnă că faci profit, înseamă că ai niște bonusuri de performanță. Și da, asta e corect, și cu totul altă discuție, de exemplu, față de Vlad Stoica. Uite, avem un băiat la Autoritatea Națională de Comunicații bla, bla, bla, ANCOM-ul, celebrul.

Cozmin Gușă: Unde a fost Grindeanu înainte, nu?

  • Banii contribuabililor sunt pentru traiul pe vătrai al sinecuriștilor politicienilor și acoperiților serviciilor secrete

Liviu Alexa: Da, cu domnul Grindeanu, înainte. Și domnul Grindeanu a ajuns tot pe o sinecură, pus de PSD acolo, mai degrabă pus de Dragnea, ca să-i închidă gura după eșecul de la Palatul Victoria. Și domnul Vlad Stoica… băi, da’ nicio competență cu ANCOM-ul, cu comunicații, cu nimic! Deci, ca și cum m-ai pune pe mine, mâine, patriarh, Doamne, iartă-mă!, că îs un pic nesimțit. Că credincios sunt, îl iubesc pe Dumnezeu. Băi, deci, ce treabă are Vlad Stoica, cu 9 mii de Euro pe lună, să ajungă președinte la ANCOM? Păi, vă spun eu ce treabă are! Vlad Stoica este un băiat foarte deștept și foarte culant și foarte șmecher, iar treaba… trebuie licitația la 5G făcută. Aia-i povestea! Unde sunt tone de bani, miliarde de euro interese, miliarde de euro din care se pot smântâni șpăgi, există interese geostrategice, dacă să ajungă licențele la chinezi sau la americani și el este pus acolo de strajă patriei, să vadă ce se întâmplă. Nu-i nimic, mergem mai departe! Îl avem pe domnul Bogdan Pascu, de la CNAIR…

Cozmin Gușă: Ăsta e omul lui Voiculescu, al lui Dan Voiculescu.

Liviu Alexa: Da. Vă zic eu cum se traduce CNAIR: Compania Națională a Autostrăzilor Invizibile și Ratate. Asta e compania unde eu i-aș fi arestat pe toți șefii dinainte, pe-ăsta de azi n-am de ce să-l arestez că nu știu fi făcut fapte, dar ar putea să aibă timp.

Cozmin Gușă: Asta voiam să spun, să completez pentru ascultători: Bogdan Pascu este fostul președinte executiv al PUR-ului lui Dan Voiculescu, care a rămas alături de Dan Voiculescu și care nu știm cum a aterizat recent la această companie.

Liviu Alexa: L-o fi dat la schimb domnul Dan Voiculescu la Guvernul României, contra imagine bună pe Antena3. Ce să zic altceva?

Cozmin Gușă: Sigur.

Liviu Alexa: Domnul Bogdan Pascu vine și el la jobul ăsta de 6 mii de Euro pe lună, dar Dragostea Pământului… că asta iar e o chestie: vine cu un portofoliu de sute de mii de Euro în acțiuni. Nu-i primul caz, Cozmin, pe care eu îl văd și le spun și ascultătorilor Gold FM, de oameni care se duc la aceste salarii imense, bă, dar în spate, în declarația de avere au 500, 600 de mii de Euro avere personală, un milion în conturi. Bă, nene, păi dacă ai un milion, de ce te-ai mai dus, mă, pentru firfirei, mă? Care-i adevăratul motiv, Cozmin?

  • Felicitări procurorilor României care dorm în papuci în timp ce politicienii și securiștii o devalizează!

Cozmin Gușă: Care-i adevăratul motiv în afara acestor rețele care funcționează și pe care mai devreme le-ai devoalat, prin faptul că mulți dintre cei care ajung pe-aci sunt: aceopriți ai serviciilor secrete, soții de ofițeri de servicii secrete sau/și de politicieni? Și-atunci, ăștia tre’ să semneze sau trebuie să influențeze anumite decizii de la nivelul companiei, care să aducă bunăstare, nu?

Liviu Alexa: Da, corect. Hai să vorbim despre bunăstare și faliment. Asta mi se pare groasă. Încă o dată, o să fac în fiecare emisiune… o să adresez felicitări tuturor procurorilor DNA București și din serviciile teritoriale ale DNA: felicitări pentru felul, modul exemplar în care ei dorm în papucii statului! Dragi procurori, bravo, dormiți în continuare, lăsați-i pe proștii de ziariști să vă arate lucruri! Nu contează că se fură țara asta, dormiți! Deci, avem Hidroelectrica și problemele de acum 7,8 ani. Băi, frate!

Cozmin Gușă: Cu insolvența.

Liviu Alexa: Sute de milioane de euro în 6,7 ani, smântânite de băieții deștepți. Corect ce zic?

Cozmin Gușă: Corect.

Liviu Alexa: A venit nu știu ce firmă de insolvență, avocatul nu știu care, au luat, au rezolvat, au tăiat, nu contează. Se pare că, vezi, Domane!, dintr-odată, cum a apărut firma aia de insolvență, a celebrului avocat, cum dintr-odată, după câteva tăieri de bani care se scurgeau…

Cozmin Gușă: Vorbești despre Remus Borza, nu?

Liviu Alexa: Da, da,da. Bravo lui! Jos cu cloapa! Și-a luat și el și ceva comisioane de milioane de Euro, dar vine unu și aplică niște proceduri de bun-simț, din privat, taie costuri inutile, operaționalizează niște chestii… Bă, și dintr-odată, compania, de la un an la altul, se repară! Păi cum să nu se repare când Hidroelectrica este bijuteria României? Alături de Cernavodă, alături de Romgaz, alături… Bă, ce mai avem și noi pe acolo. Înseamnă că atât de tare a fost furată că la un moment dat era cât pe-aci să intre în faliment și tre’ să furi mult de la Hidroelectrica, că avea profit mare.
Bun. Trecem. O întreagă țară asistă la spectacolul ăla jenant, cu repararea Hidroelectrica, s-o scoată din faliment. Bă, și dintr-odată, uităm de subiect, că așa suntem noi, poporul ăsta, mai fraier și mai uituc. Și, când mă uit acuma, într-o zi, pe Consiliul de Administrație de la Hidroelectrica ca să-mi fac acest material văd că acolo, bă frate, deci lucrurile au revenit la normal, mă! Deci la normalul… butaforiei: „Stați liniștiți că încercăm să o salvăm!”. S-au creat două organisme acolo. Unul se numește Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Pentru 7 sinecuriști s-a creat acest organism. Și altul Directoratul, băi, Cozmine, Directoratul Hidroelectrica…

Cozmin Gușă: Cei care execută, cum ar veni, da. Cei care semnează.

Liviu Alexa: Da? Și practic supraveghetorii Directoratului, directoratul Supravegherii… E o chestie senzațională.

Cozmin Gușă: Câți bani au ăștia, Liviu?

Liviu Alexa: Deci ăia din Directorat sunt un pic mai papagali. Ăia iau undeva la, să zicem… Stai că calculez acuma. Undeva la 7 – 8.000 de euro pe lună.

Cozmin Gușă: Fantastic!

Liviu Alexa: Da? Iar ăia șmecherii… Nu, scuze!…

Cozmin Gușă: 10.000.

Liviu Alexa: … 3 – 4.000 de euro pe lună. Iar ăia șmecherii au 7, între 7 și 10.000 de euro pe lună. Până la 12.000. Unul dintre ei se numește Badea Bogdan Nicolae. Deci anual, dacă îi să discutăm numai despre ăștia din directorat… 12 ori 5, 60. Un milion și ceva de euro pe an merge numai pe sinecurile băieților…

  • Hidroelectrica, vaca de muls a tuturor șmecherilor și talentatelor partidelor politice

Cozmin Gușă: Auzi, la ungurul ăla care se tot descurcă, care e cam de vârsta ta, așa, sau poate plus, minus 40 și ceva de ani… Borbely nu e și el tot la Hidroelectrica? Este un ungur care e tot timpul e…

Liviu Alexa: A, ba da…

Cozmin Gușă: E aicea?

Liviu Alexa: E acolo. E și… Omul ăsta merita o abordare specială. Cred că o să am timp și pentru dumnealui să vedem ce mai face, ce-a mai făcut. Borbely Karoly e unul dintre…

Cozmin Gușă: Karoly, da…

Liviu Alexa: …da, cei mai șmecheri unguri din politica românească. Noi tot am trăit cu legende că… ăla, cum… Verestóy Attila a tăiat pădurile, „Securea lui Verestóy”, glume. Glume! Verestóy era un om de afaceri de senzație, avea business-uri legitime. Se spunea despre el că a făcut nu știu ce coțcării, n-au fost dovedite. Bă, dar Borbely, care este peste tot, din ’99 încoace… Da?… Îl vezi peste tot, oriunde în… Și mai am unul, bine, ca și Ică Voinea, de fapt. Mai am încă un nene, Corvin se numește. Discutăm și despre el că apare în cinșpe mii de consilii de administrație. Deci, Borbely Karoly…

Cozmin Gușă: Corvin Nedelcu, Corvin Nedelcu, da.

Liviu Alexa: Ha?

Cozmin Gușă: Corvin Nedelcu.

Liviu Alexa: Da, da, da. Corvin Nedelcu care se dă mare acoperit SIE în discuțiile particulare. Organizează tot felul de întâlniri, dă de înțeles că ar lucra direct cu, și cu, și… Bă, deci, în fine. Să nu trecem peste, dacă tot discutăm despre Hidroelectrica. Îmi place să le prezint la ascultătorii Gold FM și nume noi că, ăștia, Gușă, Alexa i-ați mai auzit. Doamna Lambru Ioana-Andreea, o frumusețe de fată. Atâta e de ea, doar frumusețea, că competențe nu cred. Are 32 de ani iubita Pământului și ea, de vreo 10 ani, tot prin sinecuri este. Îți dai seama ce talentată îi?

Cozmin Gușă: Este cea pe care a lansat-o Tăriceanu, cumva, și a ajuns pe la Secretariatul General al Guvernului?

Liviu Alexa: Da, da, da. Dar bine, atunci a fost și o chestie, că nu mai știu cum a fost. Unul dintre liberalii de vază ai României a fost înregistrat, cred că pe ascuns, că spunea că doamna Lambru rupea canapelele la PNL. Nu cred că e adevărat. Dar așa era înregistrarea aia, știi? Și, da, dumneaei…

Cozmin Gușă: Da, da. Zi de Lambru că mi-am adus aminte de încă o femeie așa, mai fatală, care tot apare prin dezvăluiri și am văzut că ai prezentat-o și tu în numele astea. Celebra Georgeta Bumbac. Mi-am notat aicea „Georgeta Bumbac” care e pesedistă, dar prosperă în toate guvernările. Nu?

Liviu Alexa: Dar zisă „bumbăcitoarea”. Dar nu știu de ce-i zic așa. Ca și doamna Lambru, este foarte, foarte talentată. Stați să mă duc la Bumbac să vă zic cât e de talentată! Înnebuniți cu toții. Deci dumneaei… E și frumoasă, acuma tre să recunosc. Deci doamna Bumbac este ca Mugur Isărescu de ubicuă și de constantă și de… Ea a prins 9 guverne, bă, băiatule! Deci ea, de 9 guverne, este în pole-position la sinecuri. O găsim așa: Ministerul Sănătății, 132.000 de lei pe an. Păi, și eu vreau, mă,  frate! La CNAIR ia 81.000, este membru în Consiliul de Administrație, la aeroportul București, tot acolo e și ea membru în Consiliul de Administrație. Și de acolo mai ia un miliard, 100.000 de lei pe an, da? La canalul Dunăre nu știu ce, asta, Compania Națională de Navigație, de căi de navigație, este și acolo, cu 45.000 de lei. Bă, deci, această tânără doamnă, care face undeva la 6000 de euro pe lună numai din sinicuri, nu știu, e foarte posibil să fie foarte compententă. Mă mir că nu o pune nimeni ministru, ca pe domnul ăsta, cum îl cheamă? Corvin. Ia să vă zic despre ăsta. Ăsta e cel mai tare!

Cozmin Gușă: Până când îl cauți pe Corvin, vreau să-ți adresez o întrebare mai fără perdea.

Liviu Alexa: Da.

Cozmin Gușă: Și să te întreb așa: nu neapărat despre doamnele astea frumoase, nu despre ele, ca să nu ne acuze, dar, în general, o doamnă de asta frumoasă, care are norocul să-și găsească un amant puternic, dar mai urât, și care n-ar avea acces la o doamnă de asta așa frumoasă decât dacă ar plăti-o cu bani grei. E posibil să credem că un amant de ăsta mai urât, dar foarte puternic, om din servicii secrete, din guvern, din politică, își plătește amanta prin fel de fel de poziții în consilii de administrație, adică își plătește amanta și sexul pe care îl face din banii noștri? Putem să ne gândim la așa ceva?

Liviu Alexa: Nu e posibil, e foarte sigur! Nu că e posibil, e foarte sigur!

Cozmin Gușă: Vai de capul nostru!

Liviu Alexa: În optica bunului-simț, Cozmin, nu poți să-mi spui tu mie – și nu e primul exemplu, da? – că fetițe din astea pornite din fundul Moldovei, fundul Ardealului, fundul Dobrogei, ca să fim egali, dintr-odată ajung șefe la Loterie sau secretar de stat la dracu-n praznic. Adică, lasă-mă! Serios?! Adică trec peste toate etapele politice și toate etapele profesionale, unele absolvente, auzi, de școli americane, școli, zi… „cantemirești”, unele avem, nu?…,  cu Hyperion și Universitatea Ecologică, păi…

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: Întrebarea e de ce ne distrăm noi de ele că au făcut Universitatea Ecologică și ajung ministre sau secretare de stat și nu râdem de Ciolacu, care a ajuns șeful PSD și are Universitatea Ecologică? Adică, să fim totuși obiectivi. E foarte posibil ca aceste fătuțe foarte frumoase, cu craci mișto și, sigur, multă competență, bumbăceală, să fie… Nu, este sigur!, să ajungă pe aceste posturi, unde se duc și încasează bănuți, își cumpără gentuțe și…

Cozmin Gușă: Deci, unii își plătesc serviciile sexuale ale acestor fete din banii statului. Fantastic! Hai să venim la ăsta care se dă șef la SIE.
L-am cunoscut și eu, nu mi-a dat impresia… Corvin Nedelcu nu mi-a dat această impresia că e vreun ofițer superior. L-am cunoscut și eu. Deloc nu mi-a dat această impresie.

Liviu Alexa: Este ofițer la SIE?

Cozmin Gușă: Da, el așa se prezintă, că este un ofițer superior la SIE.

Liviu Alexa: Deci, n-am greșit.

Cozmin Gușă: N-ai greșit cu nimic. A fost Secretar General al Ministerului Învățământului pe vremuri și după aceea a ajuns, cumva, foarte spectaculos… Deci, trebuie să fie undeva, pentru că altfel nu pupi atâtea consilii de administrație.

Liviu Alexa: Dacă am auzit eu din Cluj  înseamnă că, na… Dacă până la mine la provincie s-a auzit! Ce vreau să zic eu despre domnul Nedelcu este că vreau din nou să adresez un mesaj Statului Paralel, dacă tot ați eșuat cu domnul Dîncu și nu-l puteți pune premier, poate îl puneți pe ăsta, pe Nedelcu. Serios! Uită-te cât e de competent! Ascultați, dragi ascultători! Deci, el este la Ministerul Educației, ia salariu. La Compania Aeroporturilor București ia 100.000 pe an, la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa  ia 100.000, la Fondul de Garantare a Asiguraților ia 197.000 lei, deci 200, nenee! Autoritatea de Supraveghere Financiară a SF – 100.000, Ministerul Transporturilor – 339.000. Bă, frate! Deci, când are ăsta timp, mă, să meargă peste tot, să asiste, să ia … ce minte are, de geniu!, și noi ne permitem să nu-l punem pe Corvin Nedelcu premier? Băi, suntem nebuni?! Hai să-l punem premier! Ce Ciucă, mă?! Ce Dîncu?! Ce Cîțu?! Corvin Nedelcu de la SIE sau ce-o fi!, premier. Uită-te ce paletă are de, de, de strategii. E bun pe învățământ, e bun pe ape, e bun pe aeroporturi, e bun la Romatsa, e bun la asigurări, incredibil.

Cozmin Gușă: Fantastic! Ăsta este un exemplu la care, uite, l-ai dat așa, românii se pot cruci pentru că ăsta strânge niște bani la care alții nici nu visează, plus combinațiile posibile pe care tu le-ai sugerat, pe care le fac fiecare dintre acești oameni în acele consilii de cdministrație că… Ca să explicăm celor care ne ascultă sau ne urmăresc pe YouTube sau pe privesc.eu sau pe Facebook-urile noastre, aceste consilii de administrație decid contractele. Contracul cu firma lui Alexa. Nu se pune. Afară, Alexa. Contractul cu firma lui Rareș Bogdan. Se pune, nu? Ca să punem această, mă rog, dihotomie între tine și Rareș Bogdan; iar te inspir să spui ceva, mai bine tăceam din gură. Dar, aceste consilii de administrație, ele decid alocarea banului de la stat. Acum, serios vorbind. Și-atunci e nevoie de oameni de încredere și genul ăsta, Corvin Nedelcu, e „de încredere”, adică dă acolo unde trebuie decizia de alocare de lucrări, cu șpaga aferentă, care se duce, sigur, în alte buzunare. Mai voiam să te întreb ceva legat de Tarom. Am văzut că ai pe listă și Tarom, o companie care pierde, pierde, pierde, pierde… Și încă nici n-ai pus TVR, că TVR-ul iar pierde. Acolo cine știe ce salarii mai găsim… Tarom-ul pierzând atât de mult, am văzut pe lista ta că totuși își permite… N-am nimic cu Dumitru Prunariu, cu tatăl… E cosmonautul nostru, e un simbol… Dar, să plătești un director general la o companie care pierde atât de mult (am văzut, cred că, o cifră sărită de 7000 de euro pe lună) mi se pare imens și nemeritat.

  • Găștile care căpușează aeroporturile României

Liviu Alexa: Deci, încă o dată, dragi ascultători și românilor, peste tonul mișto, că vă place de Alexa că vine să se hăhăie în cuvinte mai tari, cu Cozmin Gușă, da, am înțeles, facem și noi ca să vă placă un pic de șoc, dar ar trebui să plângem în realitate, pentru că ăștia ne căpușează, din banii noștri fac aceste averi. Eu n-am nimic, dar să nu spună nimeni că dintr-o dată domnul Cătălin Radu Prunariu e șef, foarte bun manager de avioane la Tarom… Asta este pilă politică, clar din partea PNL. Și nu mă interesează că e băiatul cosmonautului, putea să fie băiatul cosmonautului lui Pește… N-a… Nu are… Pentru el nu s-a organizat niciun concurs formal, deci acolo a fost pur și simplu plantat, dar… Nu este singurul, deci acolo este o gașcă care începe cu un anume Cosmin Mihălțan (care este acum membru în CA-ul Companiei Naționale de Aeroporturi, care gestionează toate aeroporturile României… Vedeți, mă, câte s-au inventat și nu știți?); alături de o altă gașcă care-l conține pe unul, Florin Dimitrescu, da?, care a mai fost în aceste consilii…

Cozmin Gușă: La aeroporturi e ăsta.

Liviu Alexa: Da. George Dumitru Dorobanțu… Deci, ăștia sunt oameni care se duc acolo nu pentru salariile de mii de euro, ci se duc ca să „căpușeze” operațiunile din aeroport. Ce le trebuie lor? Publicitatea din aeroporturi, foarte bine vândută și cotată, cine-o ia? Sistemul de HoReCa din aeroporturi, restaurantele, care oricum încasează de la oameni la ultra-supra preț toată mâncarea, da?, un sandviș de 1 euro îl vând cu 15 euro, cafea de 50 de cenți o vând cu 6 euro… Păi, de acolo se scot profituri mari… Apoi, din aeroport, tot ce-nseamnă operațiuni, luggage-ing, bagaje, tot, tot, tot… Deci, practic, totu-i ceva de furat. Asta vreau să spun. Hai să mergem mai departe, dragi tovarăși și naș Floreo, cu Romatsa. Băi, Romatsa este o poezie, asta-i… Nu știu, nu știu cum s-o calific… Este…

Cozmin Gușă: Să spunem că Romatsa este entitatea care supraveghează traficul aerian.

Liviu Alexa: Tot respectul pentru ăia care stau și muncesc…

Cozmin Gușă: Da, da, doar am explicat.

Liviu Alexa: …Ca noi să călătorim în siguranță. Eu vorbesc despre oamenii cu adevărat angajați, pălmași, specialiști, profesioniști din turnurile de control… Ăștia despre care vorbesc sunt doar niște oameni fără bucă, cum se spune în Ardeal, care se duc și încasează 10 mii de euro pe lună, uite, cum este directorul economic Adrian Cojoc, nici dracu’ n-a auzit de el, dar nu contează, ia 10 mii. Da? Și care încasează banii ăștia alături de Corvin Nedelcu… Vezi, Doamne, că sunt… Fac strategiile  Romatsa… Hai, mă, nene, să mă lăsați în pace. Este ca și povestea cu ANRE, Agenția Națională de Reglementare în domeniul Energiei, adică niște oameni care, practic, stabilesc, vezi, Doamne, norme și standarde și-i cheamă la respect pe ăștia din Electricitare, din Gaz, din tot felu, da?, din toate zonele. Șeful ANRE, țineți-vă bine, încasează 12 mii de euro pe lună, se numește domnul Chiriță, Dumitru Chiriță. Băi, frate, deci ce are ăsta în declarația de avere… Te… Te scufunzi.

Cozmin Gușă: Ce are?

Liviu Alexa: Are depozite de 600 de mii de lei, de 400 de mii de lei, bă, da’ de unde au, mă, ăștia bănii ăștia? Înțeleg că ai intrat pe un post… Mircea Man, da?, fost președinte al Consiliului Județean Maramureș, tătucu’ lu’ Ștefania Ferencz de la Cluj, în fine, nu mai deschidem subiecte că ne pierdem pe lângă. Mircea Man nu are nicio treabă cu ANRE. Mircea Man, da? Fostul președinte al Consiliului Județean Maramureș, tătucul lui Ștefania Ferencz de la Cluj – în fine, nu mai deschidem subiecte, că ne pierdem pe lângă, Mircea Man nu are nicio treabă cu ANRE! Dar a reușit, pe final de joc, să-și găsească această sinecură de final de carieră, și să încaseze patru sute și ceva de mii de lei pe an din funcția asta de vicepreședinte. Deci, ați putea – scuzați-mă – să credeți că oamenii ăștia merită aceste posturi. Vă spun eu că nu merită absolut niciunul! Grăjdan Marius, director la RAPPS, încasează un purcoi de bani pe lună.

  • RAPPS, o altă vacă de muls a găștilor de cumetrie care căpușează România

Cozmin Gușă: Deși e o entitate care practic administrează clădirile care au mai rămas în proprietatea statului, care-s clădiri de protocol. Cât ia ăsta?

Liviu Alexa: 5000 de euro! 4 200 plus nu mai știu ce bonusuri. Dar, frate, ăsta, în afară de faptul că noi nu știm cât s-a vândut din patrimoniul imobiliar al RAPPS la șmecheri, câți sinecuriști au stat pe bani puțini în ditamai apartamentele de pe strada Eminescu din București și în cartierele de fițe, că RAPPS a avut numai bijuterii, nene! Câte terenuri au luat ăștia de la federații, cum este ăla de rugby, Petrache, și smântânite, nu mai zic de averea și portofoliul Ministerului Afacerilor Externe, dacă discutăm inclusiv de Clubul Diplomatic, pe care l-a șmanglit Dragoș Dobrescu, că și acolo este un business, toate astea, dacă ar fi curios, un procuror curios, eu le-aș investiga. Da? Sunt doar un jurnalist curios, așa că noi vorbim, cum să zic…

Cozmin Gușă: Nu contează. Să știi că, din mesajele pe care le-am primit, i-am șocat pe… uită-te, propun telespectatorii la DNA, te angajăm la DNA… i-am șocat pe ascultători și pe telespectatori. Continuăm treaba asta, felicitări! Aș vrea însă câteva minute, nici nu vreau să avem concluzii, o să le avem, o să și scriu despre asta, săptămâna viitoare ne mai… sau cealaltă, ne mai… o dată… Dar, apropo de ce ai zis la început și în Strict Secret, pentru că e la ordinea zilei, Moldova este în stare de urgență, și am discutat cu prietenul nostru, Iurie Ciocan, despre această stare de urgență de acolo, care e o stare de urgență energetică peste care se suprapune o stare de urgență politică pentru că acolo Maia Sandu vedem că calcă cu bocancii peste independența presei, peste tot, și nimeni nu mai strigă. Tu ai venit cu o ipoteză senzațională, dar care stă în picioare, tot pe Strict Secret, precedentul articol pe care l-ai publicat, și care vorbește despre posibilitatea ca Maia Sandu, sprijinită din punct de vedere extern, să ajungă cumva dintr-o criză regională, inclusiv o criză românească, să fie un candidat la președinție și în România, înlocuind-o, într-un fel, pe cea care îi este prietenă, că sunt prietene amândouă, respectiv Laura Codruța Kovesi. Aș vrea, chiar în spiritul emisiunii de astăzi, să faci o sinteză legat de asta pentru că ascultătorii nu au apucat să audă așa ceva.

  • De ce a pozat Rareș Bogdan cu fugarul Rizea?

Liviu Alexa: Vă recomand articolul de pe strictsecret.ro pentru că este foarte elaborat, nu o zic ca să mă scot în evidență, dar chiar este și complicat. Pornisem în scrierea lui de la întrebarea care m-a măcinat tot timpul: de ce a pozat Rareș Bogdan cu Rizea și consultându-mă cu Cozmin Gușă într-o seară mi-am dat seama că, de fapt, Rareș s-a dus acolo să dea un semnal, să pună mâna pe Rizea și să zică tuturor, și serviciilor secrete moldovenești: Bă, vedeți că ăsta e al nostru! De aicea până acolo am construit o analiză, eu zic că cu argumente și cu tot felul de informații foarte pertinente, verificabile, prin care am povestit, printre altele, și de planul Kozak. De planul Kozak ai pomenit și tu acum 3 ani sau 4 ani într-o intervenție în care spuneai, la un moment dat nu ziceai că îl lauzi pe Klaus Iohannis, dar spuneai că, în sfârșit, Klaus Iohannis are și el o altă părere decât a Europei în momentul în care a refuzat să o recunoască pe Maia Sandu…

Cozmin Gușă: Când a făcut combinația cu comuniștii, cu socialiștii…

Liviu Alexa: Să îi recunoască guvernul, decizie care a fost șocantă, a fost șocantă și poziția ta, mărturisesc, pentru mine, dar acum o înțeleg și o văd cu alți ochi și ai avut mare dreptate, se referă la un plan în care, cumva, niște forțe ruse și germane, eu simplific discuția, își doresc o reorganizare geografică a Europei de Est, în care cumva Transnistria să fie cedată sau să fie despărțită de problema Moldovei, iar Moldova să se lipească cu România. Propunerea șocantă pe care o fac este că… sau varianta, scenariul, este că Maia Sandu, care este deja președinta Republicii Moldova, ar putea fi împinsă de serviciile externe și, în acord cu alea românești, în față, pentru o eventuală candidatură la președinția României, lucru legal, perfect posibil, pentru că doamna Maia Sandu deține și cetățenia română. Propunerea șocantă pe care o fac este că, sau varianta, scenariul este că Maia Sandu, care este deja președinta Republicii Moldova, ar putea fi împinsă de serviciile externe, și în acord cu alea românești, în față, pentru o eventuală candidatură la Președinția României, lucru legal perfect posibil, pentru că doamna Maia Sandu deține și cetățenia română.

Cozmin Gușă: Deci noul Alexandru Ioan Cuza, cu fustă, dacă tot vorbim despre istorie.

Liviu Alexa: Exact! Da, s-a mai întâmplat, ar putea să-ntrebe cineva? Da, mă, s-a-ntâmplat chiar în istoria României, la 1859, când cu Cuza am avut aceeași discuție: cu două țări care s-au unit. Cum ar fi ca, profitând de faptul că Maia Sandu ar putea să iasă și președintele României – ar putea, nu știm dacă va ieși, să avem și această unire ciudată a două țări, da? Unirea pe care eu zic c-ar trebui să ne-o dorim cu Republica Moldova…

Cozmin Gușă: Sigur!

Liviu Alexa: …dacă suntem sănătoși la cap, cum ar fi ca această unire să aibă loc și, sigur, la schimb, Moldova să cedeze Transnistria, vedem cui!?, cel mai probabil, Rusiei. Dar cum ar fi ca, și noi fiind un pic mai mici la masa Europei, adică sub masă, să pățim ca și în ’46 cu Churchill și cu Stalin, și din cauza acestei tranzacții să pierdem Transilvania?! Lucru care pe mine m-ar deranja, pe tine te-ar deranja, pentru că eu nu cred c-o Românie despărțită, sub aparentul argument al „regionalizării”, este o Românie corectă.

  • O Românie puternică este o Românie unită!

Și, asta spuneam, doamna Maia Sandu se pregătește, se profilează, se așează pe-un traseu, pe care ochii rafinați pot să-l estimeze și să-l deseneze.

Cozmin Gușă: Vreau să dau un detaliu care, chiar dacă este de decor, este foarte semnificativ, pe care tu l-ai descris în articol: Într-un week-end, Maia Sanu a pornit din Moldova cu mașina, s-a spus că a stat la coadă, la vamă, ca să treacă ca orice cetățean normal, și după aceea s-a dus și s-a cățărat pe munte, pe Moldoveanu, pe Vârful Moldoveanu, pe cel mai înalt vârf, cel mai înalt vârf al României, și și-a pus o poză pe Instagram. Asta este o imagine foarte plastică, care confirmă că, practic, din lateral, repet, o imagine de decor, toată această teorie… Ce să caute un președinte al Moldovei, să facă un traseu de-un week-end, să meargă să se pozeze și după aceea să fugă înapoi, fără alte întâlniri oficiale…

Liviu Alexa: Cu tricolorul României și cu crucea, atenție!

Cozmin Gușă: Cu tricolorul României și cu crucea, foarte clar. Deci, de aia și eu îi îndemn pe cei care doresc amănunte în plus, și despre jocurile de culise de la Chișinău, să citească acest articol! Îl găsesc pe strictsecret.ro, unde oricum o să caute acuma și ăsta cu sinecuriștii și, puțin mai în spate, o să-l găsească pe cel cu Maia Sandu, pornind tot de la Rareș Bogdan, de unde am început și această emisiune.

  • Dumnezeu, după o întâlnire cu Rareș Bogdan: ”Dar de ce, eu vicepreședinte?”

Liviu Alexa: Vedem dacă iese ministrul Apărării, nene!?

Cozmin Gușă: L-ai întrebat? Ți-a răspuns la telefon? Sau nu l-ai întrebat?

Liviu Alexa: Nu, nu. Nu cred că nu-mi răspunde, că obișnuiam să comunicăm. Dar poate-i foarte ocupat, că oricum nu le răspunde la mulți prieteni din Cluj la telefon. Foarte ocupat, îți dai seama, trebuie să vorbească cu Klaus, cu Nicu, cu Edi, cu ăia, cu ăia, cu Ursula, cine știe?, să vadă, îți dai seama…  Cu ăsta, cu Ema, Emmanuel Macron, să vadă ce are… Să vedem dacă iese, că asta-i ca și la domnul Dîncu – îi posibil să iasă, da’ nu-i sigur.

Cozmin Gușă: Eu, pe final, totuși, te îndemn să fii atent la turneul lui Patrick Ciorcilă, acolo, că o să te trezești cu Rareș Bogdan la turneu – nu poate să rateze Rareș turneul de la Cluj, că-i și Emma Răducanu, și Simona Halep, trebuie să vină și Rareș Bogdan la turneul pe care-l aveți acuma la Cluj. Și, dacă te duci cu Tavi Hoandră la turneu, acolo, sigur dați de Rareș!

Liviu Alexa: Hai să vă zic un banc în 3 minute! Vreți? Cu Rareș Bogdan.

Cozmin Gușă: Da, uite, pe final, un banc.

Liviu Alexa: Trei minute. Lasă, uite, că nu mai plec nicăieri, o să-i dau sms și la amantă că nu mai vin.

Cozmin Gușă: Hai nu mai glumi așa, că își schimbă lumea impresia despre tine.

Liviu Alexa: Zice că: Rareș Bogdan ajunge în Rai. E un banc. Nu-i doresc moartea, Doamne ferește! Și la Poarta Raiului, Sf. Petru îi ia buletinul, CNP-ul, și-l caută, și nu-l identifică, știi? Și Rareș scoate legitimația de europarlamentar. „Domnul Sf. Petru, nu știți cine-s io? Eu sunt europarlamentar, sunt membrul grupului PP, preteni cu Klaus, cu…”. Și Sfântul zice: „Dom’le, nu te găsesc p-aicea dar, în fine, intră în Rai. Asta este, ai venit”. Generos, Sfântul. Intră Rareș Bogdan, se uită puțin pe acolo, prin Rai, observă, își notează câteva lucruri, vine la Sf. Petru și zice: „Sfinte, dacă eu îți rezolv și-ți iau niște chestii și vorbesc cu prietenul meu, și cu prietenul meu X, și mai renovăm pe-aicea, prin Rai, și îți aduc una alta și un program european și…Mă lași să intru până la Dumnezeu, un minut? Că vreau să îi zic ceva. Sfântu zice: Du-te mă fă pași. Păi nu a intrat nimeni acolo de atâtea mii de ani. Ce naiba, adică acum te-ai găsit? Sfinte, haide te rog că îți aduc și un program european și dacă ești șmecher îți facem digitalizarea Raiului și o să îi urmărești pe îngerași prin camere video. Mă, îl combină pe Sfântu Petru așa cum Rareș combină pe mulți. În fine, și reușește să facă toate astea, vine la Sfântul Petru și zice: Sfinte nu ai ce să zici, am făcut ce am promis, lasă-mă te rog la Dumnezeu un minut. Vai, Sfântul nu are ce să facă, își dăduse cuvântul. Zice: Bine, bă europarlamentare sau cine ești tu! Intri frumos în birou la Dumnezeu, apleci capul, saluți și te-ai retras. Nu zici nimic, nu măcăni nimic, că și așa ar fi o onoare prea mare pentru un muritor de rând ca tine, dar am promis o facem. Mă nene, și intră Rareș Bogdan și nu mai iese mă. Un minut, trei, cinci. La un moment dat, Sfântul nervos, Sfântul Petru, ascultă la…ureche…cu urechea la gaura ușii, la biroul lui Dumnezeu. Mă, Dumnezeu râdea, se mira, ooo, chiar? Știi? Și bă, ăsta, ce Dumnezeu îi zice bă la Dumnezeu Rareș Bogdan? Ce naiba îi tot spune? De ce nu iese? Îl distrug când iese. Bă și la un moment dat, și acum închid bancul, fiți atenți!, se deschide ușa biroului dumnezeiesc, scoate Dumnezeu capul și zice: Bă, Sfinte Petre, foarte foarte tare băiatul ăsta pe care mi l-ai trimis, dar am o chestie, nu înțeleg. Zice, de ce eu vicepreședinte?

Cozmin Gușă: Hahaha. Da, îl caracterizează pe Rareș. Să sperăm că va avea, să sperăm că va avea succes și acuma.

Liviu Alexa: Deci de ce eu vicepreședinte?

Cozmin Gușă: Da.

Liviu Alexa: Încă Rareș ar fi în stare dacă se poate și să îi ia locul lui Dumnezeu, poate cine știe să fie președintele Raiului sau membru al Parlamentului Îngerilor Europeni sau cine știe ce alianță.

Cozmin Gușă: Să ia oricum o conducere și funcția de bază. Liviu dragă ai mai descrețit frunțile celor care s-au enervat săracii în urma aflării sumelor pe care le câștigă sinecuriștii ăștia. Îți mulțumesc, te urmărim. Urmăriți-l pe Liviu Alexa și pe NCN că are dreptate.NCN-ul a crescut mult în ultima vreme și cu Bombele Morale pe care le lansează. Felicitări pentru…

Liviu Alexa: Eeee, a crescut datorită…

Cozmin Gușă: Bomba Morală

Liviu Alexa: Și datorită Gold FM pentru că ne apropiem…

Cozmin Gușă: Nu contează. Aici e parteneriat, e parteneriat între români. Și mai ales pe Strict Secret cu aceste dezvăluiri. Îți mulțumesc mult Liviu.

Liviu Alexa: V-am pupat pe toți

Cozmin Gușă: Ne luăm la revedere de la Liviu Alexa, prieteni! Îi mulțumim și ne reîntâlnim cu el marțea viitoare sau pe conturile pe care vi le-am semnalat. A fost o emisiune în care ne-am și informat, ne-am și distrat. Să fiți iubiți, inclusiv cu Corina Chiriac pe care o sărbătorim astăzi și pe care o punem în undă cu „Valurile Dunării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *