In vizor

Primăria Florești și afacerea „Pământul”: „În urma ploilor din această perioadă, pământul a început să o ia la vale, așa cum era ușor de prevăzut”

După cum semnala Ziar de Cluj în urmă cu ceva timp, floreștenii care locuiesc în blocurile ANL erau îndreptățiți să-și manifeste îngrijorarea în privința riscului ca pământul de pe șantierul bazei sportive să alunece peste blocurile lor. Acum, după ploile abundente din ultima perioadă, pământul le-a ajuns la scara blocurilor. Între timp, informațiile despre acest proiect sunt sumare, iar răspunsul administrației comunale, superficial. 

CITEȘTE ȘIFloreștenii care locuiesc în ansamblul ANL, speriați că pământul de la șantierul bazei sportive va aluneca peste blocurile lor: ”Dacă vine o ploaie mare și spală pământul ne îngroapă de vii”

După ce Ziar de Cluj a semnalat situația în care se află o seamă de localnici din comuna Florești, în zona ANL unde pământul a fost adus cu tonele, iar zeci de mașini au vărsat pământul în proximitatea acestor blocuri, după cum notau floreștenii de aici, lucrările au fost oprite pentru scurt timp, iar câțiva inspectori și-au făcut de lucru pe teren. 

„In urma ploilor din aceasta perioada pamantul a inceput sa o ia la vale asa cum era usor de prevazut”, atenționează localnicii din zonă.

După cum era de așteptat, teama locuitorilor din blocurile ANL din Florești a prins contur din cauza ploilor care au început să spele pământul, de înalțimea unui bloc, iar floreștenii s-au trezit cu molozul la scară.

Din păcate, răspunsurile administrației comunale nu par să-i fi satisfăcut pe floreșteni din cauza superficialității cu care este tratată problema și în contextul în care informațiile despre noul proiect sunt în continuare sumare. 

„Au fost trimise petitii la mai multe institutii abilitate, dar cercetarea (din punctul nostru de vedere) a fost superficiala – s-a cerut primariei Floresti autorizatiile, puz, etc”, semnalează localnicii din zonă.

Dar ia informațiile de unde nu-s…

Mai mult, în răspunsul oferit locatarilor nu se precizează nimic legat de tonele de pământ aduse în zonă. Subiectul este, pur și simplu, ocultat.

Chiar dacă acestea au fost aduse cu zeci de camioane. 

În acest context, autoritățile în construcții și celelalte structuri competente ar fi trebuit să urmărească, pe baza actelor, proveniența acestor resurse, autorizațiile etc. 

Chiar dacă au fost date publicității câteva informații, conform cărora a fost predat către CNI amplasamentul din zona ANL pentru realizarea unei Baze Sportive tip 1, iar suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m), temerile locatarilor de aici par să se adeverească după ce s-au trezit cu pământul până în pragurile blocurilor în care locuiesc, în urma ploilor abundente din ultima perioadă:

„Ingrijorarea noastra e reala deoarece pamantul a ajuns pana la intrarea in unele scari si azi nu a fost singura data cand a plouat mai serios (iar ploile continua) si mai mult se cunoaste ca in aceasta zona au fost alunecari vechi de teren, acum stabilizate, dar cu RISC MODERAT DE REACTIVARE”, apreciază floreștenii din zonă. 

Ziar de Cluj a făcut o solicitare către Primăria Florești pentru a afla informații despre modul în care se va derula acest proiect și măsurile care vor fi luate pentru a proteja locuințele oamenilor.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:

-Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori.

-Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m.

-Clădire vestiare și administrativă.

-Parcare autovehicule și autocar.

Valoarea estimată pentru Baza sportivă de tip 1 este de 8,15 milioane lei (1,6 milioane euro).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *