Din oras

Primaria face un nou cimitir in Someseni, cu crematoriu si depozit pentru urnele cu cenusa

In conditiile in care insuficienta locurilor de veci este o problema de cativa ani la Cluj, administratia locala intentioneaza amenajarea unui cimitir pe strada Mos Ion Roata, in cartierul Someseni. Primaria a lansat ieri procedura de achizitie pentru serviciile de proiectare si studiu de fezabilitate pentru care  este dispus sa cheltuiasca aproape 300.000 de lei.

Este vorba de un teren de 200.000 de metri patrati de pe strada Mos Ion Roata f.n. unde municipalitatea vrea sa amenajeze noul cimitir. In suma propusa intra elaborarea planului urbanistic zonal, de detaliu, studiu de fezabilitate si proiectul tehnic – detalii de executie, caiete de sarcini, amenajari exerioare, racorduri si bransamente.

Potrivit caietului de sarcini, noul cimitir va avea si un columbarium – depozit de urne funerare cu aproximativ 1.000 de locuri. De asemenea vor exista spatii pentru ceremonii funerare – capela, platforma in aer liber, camera frigorifica, dar si un crematoriu.

“Se va prevedea obligatoriu o inaltime maxima a pietrelor de mormant – de cca 90 cm – de la cota superioara a mormantului propriu-zis si a elementelor artistice si de compozitie – care nu pot depasi piatra decat cu cca 30 cm. Cota superioara a mormintelor – a placilor sau a stratului de pamant – va fi una uniforma (in ansamblu sau specifica in fiecare sector) si se va incadra intr-un maxim si minim in raport cu aleia cea mai apropiata sau a CTN. Locurile de inhumare se vor trasa si executa sablonat, pe baza de repere si inventare topografice, cu respectarea stricta a aliniamentelor, alinierelor si retragerilor stabilite prin regulament, fara a se permite abateri”, se mai arata in caietul de sarcini.

Ofertele se pot depune pana in 15 aprilie, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *