In vizor

Primaria este acuzata ca a concesionat ilegal terenul pe care Scoala Internationala Cluj a construit o sala multifunctionala

Sase persoane revendica o parte din terenul pe care Fundatia “Transylvania College” a construit sala multifunctionala, pentru Scoala Internationala Cluj. Terenul respectiv, de 6.000 de metri patrati, a fost concesionat de primarie in 2006, pentru o redeventa de 20 de euro/mp, pe o perioada de 49 de ani. Acum, primaria s-a trezit cu o plangere administrativa din partea revendicatorilor, care cer sa fie anulat contractul de concesiune semnat cu Transylvania College.

Fundatia “Transylvania College” a primit, prin concesionare, in 2004, un teren de 10.000 de metri patrati, pe strada Detunata f.n., pentru o perioada de 49 de ani. Terenul a fost concesionat in vederea realizarii unui obiectiv de utilitate publica cu caracter social, mai exact Scoala Europeana Erasmus. Taxa de concesionare a fost stabilita la 51 de euro/mp. Ulterior, taxa de concesionare a fost stabilita la numai 5 euro/mp.

Doi ani mai tarziu, in 2006, fundatia a solicitat un teren suplimentar, de 6.000 de metri patrati. Atunci, primaria a concesionat terenul, aratand ca pentru aceasta suprafata nu exista nicio solicitare de revendicare. Si pentru aceasta parcela, durata concesionarii este de 49 de ani, iar pentru aceasta suprafata de 6.000 de metri patrati, s-a stabilit o redeventa de 20 de euro/mp, adica suma totala de 120.000 de euro, care poate fi platita esalonat sau integral, de catre Fundatia “Transylvania College”.

Pentru cea de-a doua suprafata de teren concesionata, Fundatia “Transylvania College” a depus spre aprobare documentatia PUD pentru construirea unei Sali multifunctionale pentru Scoala Internationala Cluj.

Numai ca, in 4 septembrie anul acesta, sase persoane au inaintat plangere administrativa fata de Primaria Cluj-Napoca. Aceste persoane sustin ca au calitatea de revendicatori asupra unei suprafete din terenul de 6.000 de metri patrati, fiind descendentii defunctului Kilin Mihai, cel care a fost proprietarul pamantului. Cei sase revendicatori sunt Nagy Susana, Kilin Ana, Kilin Jozsef, Palmeri Elisabeta, Toth Maria si Kerekes Iulia.

In plangerea administrativa, se arata ca cei sase semnatari sunt descendentii defunctului Kilin Mihai, care a fost proprietarul terenului  respectiv. Acestia sustin ca primaria Cluj-Napoca nu avea dreptul sa concesioneze terenul respectiv, deoarece facea obiectul unui dosar de revendicare.

Cei sase, prin avocata Georgeta Paler, arata ca au formulat cereri de revendicare a terenului, insa inainte ca primaria sa solutioneze aceste cereri, a concesionat terenul respectiv Fundatiei “Transylvania College”.

“Avand in vedere faptul ca, inainte de a proceda la solutionarea cererilor mele de retrocedare ati emis Hotararea Consiliului Local nr. 685/10.10.2006 si, ulterior, in baza acesteia ati incheiat Contractul de Concesiune, ne aduceti un prejudiciu direct, subsemnatii avand prefigurarea dreptului nostru subiectiv, viitor si previzibil”, se arata in plangerea administrativa.

Revendicatorii cer Primariei Cluj-Napoca sa anuleze Hotararea de Consiliu Loca prin care a fost concesionat terenul respectiv, cat si anularea contractulului de concesiune semnat cu Fundatia “Transylvania College”.

“Consideram ca solutionarea prezentei solicitari este necesar a se face cu celeritate, aceasta in conditiile in care exista inregistrata la Primaria Cluj-Napoca o solicitare de autorizare a unei constructii ce se doreste a fi edificata de catre fundatie, in plus fata de cele existente, pe terenurile revendicate de catre subsemnatii”, se arata in plangerea administrativa prealabila.

Avocata celor sase revendicatori, Georgeta Paler, arata ca cererea ce revendicare a fost depusa inca din 2002 la Primaria Cluj-Napoca, insa pana acum nu a fost solutionata.

“Persoanele pe care le reprezint sunt revendicatori, si au depus aceasta plangere prealabila la primarie. Pentru o parte din suprafata de 6.000 de metri patrati au cerere de revendicare, care este in analiza de foarte multi ani. Primaria a concesionat acest teren contrar dispozitiilor legale, deoarece, atata timp cat exista o cerere de revendicare, nu aveau voie sa faca asa ceva”, sustine avocata.

Fondatoarea Scolii Internationale Cluj, Simona Baciu, a declarat ca nu stie nimic despre aceasta problema juridica.

“Nu ne-a informat Primaria. Noi avem un contract legal, suntem cu plata la zi pentru redeventa. Pe acel teren am amenajat terenul de sport, care are toate avizele de construire necesare. Cand am primit terenul in concesiune, in 2006, totul era legal”, a declarat Simona Baciu.

Consilierii locali vor lua in discutie plangerea administrativa, la sedinta din 18 septembrie. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *