In vizor

Primăria Dej va achiziționa 20 de autobuze electrice de ultimă generație! Morar Costan nu aruncă cu banii pe geam, spre deosebire de alți primari

Producătorul turc Karsan a convins primăria Dej să apeleze la serviciile sale. Concret, conform Dej24, în urma unei licitații organizate de autoritățile locale, turcii au oferit cel mai bun preț (33.5 milioane de lei pentru 20 de autobuze), și vor livra 20 de autobuze electrice până în vara lui 2020.

Dacă facem un simplu calcul, incluzând TVA-ul, deducem că Primăria Dej va plăti aproximativ 300.000 de euro pentru un autobuz, cu mult sub prețul autobuzelor de la Cluj-Napoca sau Turda (care costă peste 500.000 de euro bucata). Asta dovedește că la Dej există, încă, un management competent, spre deosebire de Cluj-Napoca, iar banii cetățenilor nu sunt aruncați pe geam.

Pentru că, să fim sinceri, între un autobuz electric Kasran Atak, produse în parteneriat cu BMW pe modelul electric BMW i3, și un autobuz Mercedes electric e o singură diferență: fița. Conform Dej24, autobuzul Karsan Atak are un motor electric de 313 cai putere și un cuplu de 2.400 Nm, în timp ce acumulatorul de 220 kWh furnizate de BMW oferă o autonomie de până la 300 de kilometri.

O încărcare completă a bateriei se realizează în numai 3 ore, în cazul utilizării unor stații de încărcare rapidă. Modelul are capacitate de 52 de locuri.
https://dej24.ro/in-dej-vor-circula-autobuze-electrice-turcesti-cand-vor-fi-livrate-primele-unitati-galerie-foto/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *