Din oras

Primaria cumpara utilaje de 5,7 milioane de lei pentru depozitul temporar de deseuri administrat de RADP

Dupa ce a subventionat cu 4,6 milioane de lei Regia Autonoma a Domeniului Public pentru realizarea rampei temporare de deseuri in luna septembrie, astazi municipalitatea pune la bataie alte 5,7 milioane de lei pentru achizitionarea de utilaje, necesare pentru operarea deseurilor pe noua rampa.

Astfel, se vor cumpara un finisor asfalt pe senile, mai multe autospeciale de mare tonaj, un cilindru de 12 tone, o vidanja cu spalare sub presiune, autocamioane, prescotainere, instalatie de peletizare automata, incarcator frontal pentru gunoaie, masina de ridicat containere de gunoi, containere de gunoi, containere tip birou pentru organizare de santier, excavator cu greifer, presa de balotat.

Ofertele se depun pana in 8 decembrie, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Directorul regiei, Ion Pantelimon, nu a putut fi contactat. Directorul tehnic, Ioan Morocazan, cel care a semnat caietul de sarcini arata ca este nevoie de aceste utilaje.

„Acum lucram cu utilajele proprii, care nici nu sunt neaparat pentru gunoaie si ne si ingreuneaza desfasurarea activitatii in celelalte domenii. Rampa trebuie sa aiba utilajele ei”, a aratat Morocazan.

Reamintim ca in sedinta din luna septembrie consilierii locali au votat subventionarea RADP cu 4,6 milioane de lei pentru a construi o rampa temporara de deseuri. Insa pentru activitatea de pe rampa nu s-a facut licitatie, si se ocupa de acestea tot RADP, iar acum se pare ca regia nici nu are utilajele necesare.

“In 9 iunie au fost luate doua hotarari de Consiliu Local – 262, care completeaza obiectul de activitate al RADP, si 263, care da RADP dreptul de administrare a terenului pentru constructia rampei”, a precizat pentru Ziar de Cluj consilierul local Claudia Anastase, membra a Comisiei Buget Finante.

In plus, explica aceasta, unul dintre motivele pentru care atribuirea a putut fi realizata este pentru ca rampa de acum nu este un depozit final pe care sa fie procesate ecologic gunoaiele.

“Temeiul legal e bazat pe articolele 867 si 870 din Codul Civil si alte doua legi ale administratiei Publice – 215/2001 si 213/1998. In esenta, toate actele normative valideaza posibilitatea legala de a da in administrarea unei regii proprii a unei asemenea activitati”, mai spune Anastase.

De la sfarsitul saptamanii trecute, pentru cel putin urmatorii doi ani, deseurile clujenilor se transporta pe rampa temporara, amenajata de RADP langa cea veche, din Pata Rat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *