Eveniment

Primăria cumpără laptopuri și calculatoare de peste 1,3 MILIOANE LEI. Digitalizarea încă lasă de dorit

Scris de 571

Primarul Emil Boc este un mare susținător al informatizării administrației publice locale, dar cu toate acestea în Primăria pe care o conduce digitalizarea lasă de dorit, aspect pe care chiar Boc l-a recunoscut în mai multe declarații publice. Același Boc care tinde spre informatizare și digitalizare a trimis, la începutul anului, 230.000 de scrisori în plic cetățenilor.

Informatizarea Primăriei continuă cu achiziția de calculatoare, laptopuri și servere. În acest sens au fost organizate două licitații. Rămâne întrebarea cât de utile vor fi cele două achiziții și pentru cetățenii care nu beneficiază la ora actuală decât de o parte de servicii digitale.

Prima licitație este în valoare de 415.950 lei și este organizată pentru suplimentarea infrastructurii hardware cu două servere și un echipament de stocare date de tip network acces storage. Conform caietului de sarcini, această achiziție este necesară “având în vedere dezvoltarea sistemului informatic la nivelul Primăriei în condiţiile digitalizării tot mai multor servicii oferite de municipalitate cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca”.

Vor fi cumpărate și stații grafice necesare înlocuirii sistemelor actuale care nu mai corespund din punct de vedere tehnic și funcțional.

Licitația este împărțită în trei loturi, astfel:

A doua licitație este în valoare de peste 924.000 lei și vizează cumpărarea de calculatoare și laptopuri cu sistem de operare inclus.

“Produsele achiziţionate vor asigura suplimentarea, respectiv înlocuirea unui procent de până la 25% din calculatoarele din instituție, corespunzător cerințelor hardware actuale”, scrie în caietul de sarcini.

În total vor fi cumpărate 200 de laptopuri și calculatoare, procedura de achiziție fiind împărțită pe două loturi:

Lotul I

Calculatoare desktop – suplimentarea / înlocuirea stațiilor de lucru care nu mai corespund cerințelor actuale, necesare funcționarii la parametrii optimi de performanță a sistemelor informatice utilizate în instituție.

Lotul II

Calculatoare laptop – în vederea creșterii performanței funcționarilor în timpul prezentărilor și al deplasărilor la diferite întâlniri, în cadrul instituției sau în afara acesteia, având la dispoziție informațiile și datele necesare desfăşurării acestora în cele mai bune condiţii.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 3 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 4 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE