De cartier

Autoritățile vor să monteze dale înierbate pe Titulescu, pentru a salva zona verde de pe spațiul pietonal, însă în viitor: «Parcările vor fi în spatele blocurilor, iar trotuarele vor fi recuperate»

Scris de 668

Spațiul pietonal de pe Bulevardul Nicolae Titulescu a fost acaparat de autoturismele parcate, după ce administrația locală a înființat o bandă dedicată de BUS. Drept urmare, din martie 2019 mijloacele de transport în comun circulă pe o linie special amenajată, însă autoturismele care parcau pe banda respectivă au fost urcate pe spațiul dedicat pietonilor, adică pe trotuar. Astfel, trotuarele sunt pline de mizerie iar din acest motiv zona verde se degradează considerabil.

Viceprimarul Dan Tarcea a aflat de nemulțumirea localnicilor din zonă, care semnalează pierderea unei zone verzi, precum și a spațiului pietonal, în favoarea mașinilor.

Această situație durează deja de trei ani de zile.

„Da, așa este, știm de această situație, vom pune câteva dale înierbate pe un tronson, să vedem cum se comportă.
Acolo a trebuit sa renunțăm la banda de parcări pentru a realiza o bandă dedicată mijoacelor de transport în comun.
E ușor de ajuns cu mijlocul de transport în comun acum din această zonă spre centru. De aceea, am luat această decizie să mutăm mașinile într o altă zonă.
Mai sunt câteva platforme de garaje unde nu am reușit curățarea de garaje, dar reluăm lucrările în zona b-dului Titulescu anul viitor, ca parcările să fie în spatele blocurilor, iar trotuarele să fie recuperate”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea planurile Primăriei privind eliberarea spațiului pietonal de autoturismele parcate de-a lungul bulevardului Nicolae Titulescu în cadrul unei intervenții radio locale.

CITEȘTE ȘI: #smartboc Cum a fluidizat Emil Boc traficul de pe Titulescu: a lăsat pietonii fără trotuare

Trotuarul de pe B-dul Titulescu s-a transformat în spațiu de parcare pentru mașini, după ce parcările de la bordură au fost desființate prin instituirea unei benzi dedicate transportului în comun. Nu doar spațiul dedicat pietonilor a avut de suferit, ci chiar și spațiul verde care delimita trotuarul de carosabil.

Acesta a fost complet distrus de roțile mașinilor. A rămas în urmă doar noroiul care ajunge pe trotuar. 

Când vor apărea și noile parkinguri din zona Titulescu? Din păcate la această întrebare se pare că nici reprezentanții administrației Boc nu mai au un răspuns.
În octombrie 2019, autoritățile anunțau elaborarea unui nou plan urbanistic zonal pentru modernizarea cartierului Gheorgheni, precum și pentru înființarea de noi parcări etajate.

CITEȘTE ȘI: Bulevardul Nicolae Titulescu se transformă: spații pietonale și zone verzi, plus 18 parkinguri noi

La o distanță de aproape de trei ani de la acel moment, promisiunile nu s-au concretizat nicicum.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 57 mins Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 1 hour Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE