De cartier

Autoritățile vor să monteze dale înierbate pe Titulescu, pentru a salva zona verde de pe spațiul pietonal, însă în viitor: «Parcările vor fi în spatele blocurilor, iar trotuarele vor fi recuperate»

Scris de 876

Spațiul pietonal de pe Bulevardul Nicolae Titulescu a fost acaparat de autoturismele parcate, după ce administrația locală a înființat o bandă dedicată de BUS. Drept urmare, din martie 2019 mijloacele de transport în comun circulă pe o linie special amenajată, însă autoturismele care parcau pe banda respectivă au fost urcate pe spațiul dedicat pietonilor, adică pe trotuar. Astfel, trotuarele sunt pline de mizerie iar din acest motiv zona verde se degradează considerabil.

Viceprimarul Dan Tarcea a aflat de nemulțumirea localnicilor din zonă, care semnalează pierderea unei zone verzi, precum și a spațiului pietonal, în favoarea mașinilor.

Această situație durează deja de trei ani de zile.

„Da, așa este, știm de această situație, vom pune câteva dale înierbate pe un tronson, să vedem cum se comportă.
Acolo a trebuit sa renunțăm la banda de parcări pentru a realiza o bandă dedicată mijoacelor de transport în comun.
E ușor de ajuns cu mijlocul de transport în comun acum din această zonă spre centru. De aceea, am luat această decizie să mutăm mașinile într o altă zonă.
Mai sunt câteva platforme de garaje unde nu am reușit curățarea de garaje, dar reluăm lucrările în zona b-dului Titulescu anul viitor, ca parcările să fie în spatele blocurilor, iar trotuarele să fie recuperate”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea planurile Primăriei privind eliberarea spațiului pietonal de autoturismele parcate de-a lungul bulevardului Nicolae Titulescu în cadrul unei intervenții radio locale.

CITEȘTE ȘI: #smartboc Cum a fluidizat Emil Boc traficul de pe Titulescu: a lăsat pietonii fără trotuare

Trotuarul de pe B-dul Titulescu s-a transformat în spațiu de parcare pentru mașini, după ce parcările de la bordură au fost desființate prin instituirea unei benzi dedicate transportului în comun. Nu doar spațiul dedicat pietonilor a avut de suferit, ci chiar și spațiul verde care delimita trotuarul de carosabil.

Acesta a fost complet distrus de roțile mașinilor. A rămas în urmă doar noroiul care ajunge pe trotuar. 

Când vor apărea și noile parkinguri din zona Titulescu? Din păcate la această întrebare se pare că nici reprezentanții administrației Boc nu mai au un răspuns.
În octombrie 2019, autoritățile anunțau elaborarea unui nou plan urbanistic zonal pentru modernizarea cartierului Gheorgheni, precum și pentru înființarea de noi parcări etajate.

CITEȘTE ȘI: Bulevardul Nicolae Titulescu se transformă: spații pietonale și zone verzi, plus 18 parkinguri noi

La o distanță de aproape de trei ani de la acel moment, promisiunile nu s-au concretizat nicicum.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 48 mins Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 2 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 2 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 4 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 5 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
 • Acum 13 hours General
  EXCLUSIV! Bătăușele au fost date afară din PSD Cluj
 • Acum 21 hours Focus
  Specialiștii clujeni, despre reacția PSD ȘI ANPC la automatizarea sistemului de cumpărături la Auchan: „discurs „populist” în cazul Auchan – VIDEO
 • Acum 21 hours In vizor
  VIDEO: Pe Calea Florești, Emil Boc a aprobat o huidumă de 25 de etaje. Atât în disprețul clujenilor, cât și al celor mai elementare măsuri de siguranță, hiuduma fiind înfiptă în structura de rezistență a unui zid de sprijin al unei lucrări arhitectonice, Nodul ”N”
 • Acum 22 hours In vizor
  Boc, mână în mână cu judecătorii de la Cluj. Cum încearcă să evite plata de milioane de euro – totul pentru părculeț
 • Acum 23 hours General
  Presa de chitanțier ne dă știri triumfaliste despre ”noul punct de belvedere al Clujului, Turnul Pompierilor”. ȘAPTE ANI A DURAT REABILITAREA UNUI FLEAC. Între timp, adevăratul ”punct de belvedere”, Cetățuia, zace în paragină
 • Acum 1 day Din oras
  Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură
 • Acum 1 day Focus
  Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO
 • Acum 1 day General
  CU CE SE MAI OCUPĂ ORGANELE STATULUI: Descinderi ale poliţiştilor de la Transporturi la patru tineri din Cluj și Oradea care au desenat graffiti pe vagoanele unor trenuri
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE