In vizor

Primăria crește din vorbe spațiul verde din oraș – de la 100 la 200 ha pentru zona GREEN: „Erau la un anumit moment o sută de hectare… Avem în proiect peste 190 ha”

Zonele verzi degradate din municipiul Cluj-Napoca vor fi reamenajate pentru a corespunde anului 2021, însă obiectivul de realizare este anul 2030. Astfel, peste un deceniu zonele verzi vor arăta exact ca în urmă cu 10 ani. Proiectul ambițios al administrației locale de realizare a 100 ha de teren verde până în 2030 a cunoscut modificări substanțiale: cele o sută de hectare de zonă verde au devenit 200 de hectare, din pix. 

Anunțul bombastic a fost lansat recent de autorități. 

„Avem mai mult de 100 de hectare de teren. Erau la un anumit moment o sută de hectare și proiectele noastre erau pentru o sută de hectare. 

În acest moment avem în proiect peste 190 de hectare.

Treizeci de hectare sînt spații deja constituite, iar 160 de hectare sînt spații verzi care sînt degradate și care urmează să fie remenajate. 

CITEȘTE ȘIModernizarea Parcului Ștefan cel Mare, amânată de autorități de la un an la altul

Parcul Ștefan cel Mare din zona Operei din Cluj a intrat în delăsare. Potrivit autorităților, acesta nu este inclus în proiectele de modernizare din 2021 

Deci, practic discutăm de peste 100 milioane de euro, bani investiți din fonduri europene în principal, în reamenajarea spațiilor verzi în care să le aducem în anul 2021 spațiile verzi care au rămas degradate și au rămas, să spun așa, unele nefolosite din mai multe considerente”, a declarat viceprimarul PNL-ist Dan Tarcea în cadrul unei intervenții. 

După cum a semnalat Ziar de Cluj în repetate rânduri, în zonele din oraș unde au avut loc lucrări de modernizare, spațiul verde a fost betonat, iar autoritățile au introdus un nou colorit: verdele de beton. 

CITEȘTE ȘI: Verde de beton: Cum a reușit Primăria să betoneze spațiile verzi din oraș

„Împreună cu colegii mei din Primărie, împreună și cu domnul primar Boc, am făcut o asemenea strategie pentru „Clujul verde”, să avem zone cât mai verzi, cât mai bine folosite în proximitatea cartierelor și în proximitatea orașului”, a adăugat Tarcea. 

Spre exemplu, unul dintre parcurile mari din oarș, precum Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni, este marcat de toaletarea agresivă a arborilor, până la tăierea definitivă a acestora. 

CITEȘTE ȘI„Să facem în România fain ca la Cluj!” Parcul Detunata rămâne fără arbori după toaletarea agresivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *