Anchete

Primaria condusa de Emil Boc, buna de plata. Comisia locala de fond funciar refuza de doi ani sa puna in aplicare o hotarare definitiva a instantei

Asociatia Composesoratul Manastur, din care fac parte 600 de familii, asteapta de mai bine de doi ani semnarea procesului verbal de punere in posesie de catre Comisia locala de Fond Funciar din cadrul Primariei Cluj-Napoca a unei suprafete de teren de 21,6 hectare din padurea Faget. Printr-o decizie a Tribunalului Cluj, definitiva si irevocabila, administratia locala este obligata pe langa solutionarea revendicarilor cetatenilor, si la penalitati de intarziere in cuantum de 100 de lei pe zi. Intr-un alt dosar pe aceeasi speta, municipalitatea a fost obligata sa plateasca tot din banii clujenilor alti 1.000 de lei penalitati de intarziere pentru nerespectarea deciziei instantei. Oamenii au ajuns in audienta pana la primarul Emil Boc, dar nu au reusit sa rezolve problema. Incompetenta reprezentantilor Primariei care amana de doi ani punerea in aplicare a unei hotarari definitive a vaduvit bugetul municialitatii cu 73.000 de lei. Cine din Primarie va fi tras la raspundere? 

Simion Ticrea, presedintele Asociatiei Composesoratul Manastur, asociatie care se judeca de ani buni cu Primaria, considera ca e rea credinta si abuz din partea functionarilor faptul ca acestia nu pun in aplicare o decizie irevocabila a instantei. Reprezentantii asociatiei au fost dispusi in urma intrevederilor cu primarul Emil Boc, ca pe terenul revendicat Primaria sa amenajeze un spatiu de recreere pentru locuitorii cartierului Manastur. Propunerea cetatenilor a ramas fara raspuns pana in ziua de azi.

“Nu ne-a fost eliberat titlu de proprietate de catre Comisia de punere in posesie de la Primarie si a trecut atata timp. Eu banuiesc ca aceste hotarari sunt ca o lege, indiferent cine e, chiar daca e Primaria. Dupa ce ne dau titul de proprietate, vedem ce se poate face cu padurea. De doua ori am fost in audienta la primar, ultima data anul trecut in vara. Nici in ziua de azi nu s-a rezolvat. Prima data cand am fost i-am propus sa fac ceva pentru orasul asta cu padurea asta, care e in buza orasului. Sa facem niste alei, niste locuri de plimbare. Noi avem teren, dumneavoastra veniti cu niste initiative, cu proiect, sa facem ceva pentru clujeni. A zis ca se va gandi, dar pana in ziua de azi se tot gandeste, dar nimic. Nu platim impozit, dar noi patim paza si protectia padurii, 20.000 de lei pe an la Ocolul Silvic, de atatia ani de zile”, a spus Simion Ticrea. 

Asociatia Composesoratul Manastur a revendicat in 2007 395 de hectare de padure, situata intre capatul strazii Campului si drumul dintre Faget- Salicea. Din aceasta suprafata marul discordiei il reprezinta doua parcele, de 1,6 hectare, respectiv 19,5 hectare de padure, pentru care instanta a dat dreptate revendicatorilor. In cauza civila, pentru intarzierea punerii in aplicare, respectiv in posesie a celor 1,6 hectare de padure, Primaria plateste din ianuarie 2014 pana in prezent 100 de lei penalitati. In cazul celor 19,5 hectare de padure revendicate de catre Asociatie, Primaria a fost obligata sa plateasca pentru intarziere nu mai putin de 1.000 de lei pe zi. Intrebarea care se pune este din banii cui sunt suportate aceste abuzuri ale functionarilor din Primarie si de ce se taraganeaza semnarea actelor de posesie, atata timp cat exista o decizie irevocabila a instantei?

In sentinta civila numarul 11166 din 29.10. 2014  Instanta obliga Comisia locala de fond funciar Cluj-Napoca la plata unei penalitati de 1.000 de lei pe zi de intarziere calculata de la data de 11.02.2014  pana la executarea obligatiilor prevazute in sentinta civila numarul 5977 din 19.02.2012 care obliga Comisia locala sa intocmeasca procesul-verbal de punere in posesie a Asociatiei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *