Sport

Explicaţia pentru epuizarea, în timp record, a biletelor la meciul de Fed Cup: „Capacitatea Sălii Polivalente, depăşită de cererea de bilete”

Biletele la meciul România-Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale de Fed Cup, s-au epuizat în doar patru ore după punerea lor în vânzare, miercuri, pe site-ul eventim.ro.

Federaţia Română de Tenis (FRT) a comercializat doar în jur 10.000 de bilete, celelalte aproape 5.000 fiind reţinute momentan. Câteva dintre ele vor fi „transformate” în invitaţii, însă FRT mai aşteaptă şi cerinţele părţii germane pentru a vedea în ce măsură mai pot fi scoase la vânzare alte bilete, informează CJSport.ro.

Imediat după epuizarea tichetelor, însă, reprezentanţii Eventim au fost asaltaţi cu întrebări de către fanii nemulţumiţi că nu au mai putut cumpăra bilete, mulţi dintre ei aflând de punerea lor în vânzare abia după ce ele au fost deja epuizate. Potrivit companiei care s-a ocupat de comercializarea tichetelor, numărul maxim de bilete pe care o persoană le-a putut cumpăra a fost limitat, de la 18 la 6, chiar în timpul vânzării, însă numărul mare de cereri a făcut ca ele să fie vândute oricum extrem de rapid.

„Vânzarea unui număr foarte mare de bilete într-un timp foarte scurt este foarte normal. Faptul că biletele sunt la vânzare online permite accesarea de mii de oameni în acelaşi timp a acestora şi epuizarea foarte rapidă a contingentelor. Acest lucru se întâmplă când există un produs care este foarte dorit. Atunci când au fost puse în vânzare biletele, numărul de bilete pe care un utilizator îl putea cumpăra era de 18 (standard). Când am observat reacţia publicului, şi faptul că vânzarea a fost mult mai rapidă decât am preconizat, am modificat această setare şi au fost posibile cumpărarea într-o comandă a doar 6 bilete, tocmai pentru a permite cât mai multor utilizatori să aibă acces la bilete. Din păcate, chiar şi Sala Polivalentă din Cluj (care este cea mai mare şi modernă arenă indoor din România) are o capacitate care clar a fost depăşită de cererea de bilete”, au fost câteva dintre explicaţiile Eventim acordate iubitorilor tenisului pe contul de Facebook al companiei.

Meciul România-Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale de Fed Cup, va avea loc în 16 şi 17 aprilie la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, acolo unde va fi amenajat un teren cu zgură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *