Din oras

“Primaria Cluj Napoca” ii cearta pe clujeni pe Facebook

Pe contul de Facebook Primaria Cluj Napoca a aparut in aceasta dimineata pentru cateva ore un mesaj inedit, prin care clujenii erau rugati sa vina cu sugestii concrete, fara sa se piarda in inutilitati, mai mult sa ajute si cu solutii.

“De azi inainte asteptam sugestiile si reclamatiile dumneavoastra concrete, de asa natura incat sa putem rezolva probleme ale orasului. Va rugam sa nu ne pierdem in inutilitati ci sa incercam sa producem un plus valoare serviciilor pe care Primaria Cluj-Napoca face tot posibilul sa le asigure locuitorilor Clujului. Va rugam sa fiti corecti si concisi, sa ne ajutati sa gasim solutii imediate pentru problemele dumneavoastra. Solicitarile vor fi transmise departamentelor de profil. Multumim”, se arata pe wall-ul Primaria Cluj Napoca.

Contul cu peste 2.000 de “prieteni” este folosit adesea pentru a semnala o problema din oras de catre cetateni administratiei locale. Cu toate acestea reprezentantii municipalitatii spun ca pagina de pe reteaua de socializare nu le apartine.

Chiar daca a fost creata din 2010 si Primaria stie de existenta ei pana acum nu au luat nicio masura de indepartare a ei.

“Primaria nu are o pagina de Facebook, nu e a noastra. Era deja facuta, prin urmare nu ne-am mai ocupat de aceasta problema. Vom face demersuri necesare pentru a o raporta, iar ulterior vom vedea daca este nevoie sa cream si acest canal de comunicare. Deocamdata avem pagina de Facebook oficiala a primarului pe care o modereaza chiar el. Cetatenii ne pot scrie si pe domnuleprimar.ro”, a explicat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al institutiei.

O alta problema online a Primariei este vechiul site, primariacj.ro, care desi a fost inlocuit din 2009 cu platforma noua, inca este accesibil si, la fel ca pagina de Facebook, ii induce pe clujeni in eroare.

“Site-ul vechi contine foarte multe informatii care nu mai sunt actuale, in special pe partea dosarelor de indemnizatie pentru mamici intalnim probleme. Oamenii nu stiu ca site-ul nu mai este valabil si este mult mai bine indexat de google decat cel nou. Din pacate firma cu care nu mai avem nicio relatie contractuala refuza sa desfiinteze pagina, am initiat deja procedura prealabila de conciliere, dar cel mai probabil vom ajunge in instanta”, a mai subliniat Buzatu.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *