Din oras

Primăria Cluj-Napoca: 75% dintre angajați sunt vaccinați. Persoanele neimunizate din instituție „vin la serviciu la fel ca și ceilalți. Nu s-a făcut nici un fel de presiune pe ei”

Scris de 384

Circa 75% din angajații Primăriei Cluj-Napoca sunt vaccinați, potrivit autorităților. Reprezentanții administrației locale continuă să îndemne clujenii să se vaccineze în condițiile în care numărul zilnic al imunizărilor s-a redus considerabil în ultima perioadă pe fondul intereselor politicianiste privind alegerile interne ale peneliștilor. 

Întrebat în cadrul unei intervenții video în privința situației statistice a numărului de angajați din cadrul Primăriei care s-au imunizat de la debutul campaniei de vaccinare, viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut că rata de imunizare nu a ajuns încă la 100%.

Primăria Cluj-Napoca numără peste 1160 de directori, funcționari și personal contractual. (Detalii AICI).

„Pot să vă spun că avem această statistică.

Ultima dată când am făcut această, să spun… pe evidențe, peste 75% dintre persoanele care lucrează în Primărie sunt vaccinate. 

Deci, peste 75% din colegii din Primărie sunt vaccinați”, a explicat viceprimarul Tarcea, fără a oferi însă un număr precis al angajaților imunizați. 

Și cei 25%? Există o explicație pentru care nu s-au vaccinat? – a fost intervenția moderatorului.

„Păi, având în vedere media națională, în care sîntem pe media națională la 35%-37%, sîntem dublu față de media națională.

Acuma, sigur, sînt persoane care au anumite restricții…”, a adăugat Dan Tarcea.

– Sunt discriminați?

„Nu sunt discriminați. Absolut deloc nu sînt discriminați.

Nu există discriminare la Primăria Cluj-Napoca, deloc. 

Vin la serviciu la fel ca și ceilalți. Nu s-a făcut nici un fel de presiune pe ei. 

Din contra: le-am recomandat – astea sînt opțiunile, astea sînt variantele, asta puteți să faceți să vă protejați. 

Și, să știți că în ultima perioadă am văzut din ce în ce mai multă lume care merge”, a dat asigurări viceprimarul Dan Tarcea. 

Pentru a întări ideea necesității imunizării, Tarcea a declarat că urmează să efectueze și a treia doză de vaccin:

„Este foarte clar că vaccinul ajută. Dragi clujeni, vă rog să mergeți să vă vaccinați! (…).

Încă nu am 6 luni de la a doua doză de vaccin, dar în momentul în care vor trece cele 6 luni, așa cum specialiștii au recomandat, asta se va întâmpla luna viitoare, mă voi duce și-mi voi face și doza 3 de vaccin”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. 

Miercuri, 29 septembrie, la nivelul județului Cluj au fost imunizate un număr de 2754 de persoane. ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 24 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE