Vocea ta

Primăria anunță o operațiune specială de toaletare a arborilor din municipiu. Clujenii reclamă probleme vechi de ani de zile

Scris de 1287

Gheorghe Șurubaru, administratorul public al municipiului Cluj-Napoca, a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook, o amplă operațiune de toaletare a arborilor din municipiu. Avem experiența verii trecute, când o furtună puternică a făcut prăpăd în orașul ”smart”, rupând copacii din mai multe cartiere. „Operațiunea specială” de toaletare este necesară, așadar, cu condiția de a fi realizată temeinic, acolo unde este nevoie.

„Primăria Cluj-Napoca – prin serviciul Spații verzi – alături de Eco Garden Construct și sub îndrumarea inginerilor coordonatori, continuă operațiunea de reformare a coronamentelor arborilor din municipiul Cluj-Napoca.

Această acțiune se desfășoară în special pentru protecția și conservarea spațiilor verzi și în același timp pentru a elimina crengile care reprezintă un pericol pentru oameni, cabluri sau clădiri. Așadar, în următoarea perioadă clujenii vor observa treptat apariția unei estetici corespunzătoare a arborilor din orașul nostru.

Ultimele intervenții de săptămâna trecută au fost realizate în paralel cu cele destinate asociațiilor de proprietari pe următoarele străzi: Alexandru Vlahuță, Donath, Calea Dorobanților, Observatorului, Unirii.

De asemenea, reprezentanții Asociațiilor de proprietari/locatari care doresc toaletarea unor arbori din perimetrul zonei verzi aferente asociației sunt invitați să completeze cererea de pe site-ul instituției: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/…

Tutoriatul pentru depunerea cererii poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Primăriei Municipiul Cluj-Napoca: https://youtu.be/6UL-L8aBuZY”, a scris Gheorghe Șurubaru.

Sub postarea citymanagerului, Diana Creta a comentat:

„Ce harnică s-a făcut Primăria în ultimii ani, ne spală străzile, cosmetizează și curăță spațiile verzi, deratizează spațiile verzi și au curățat chiar și în spatele blocului meu strada/parcarea pentru prima dată.”

Dacă ne uităm pe aplicația MyCluj doar la sesizările cetățenilor din această săptămână, vedem că la Cluj-Napoca problemele cu spațiile verzi sunt vechi, multe și variate. Vă redăm câteva dintre ele:

„Vă rugăm să ridicați deșeurile vegetale rezultate din curățarea spațiilor verzi, str. Bucium nr. 27. Crengile sunt din toamnă neridicate. Conform unei discuții anterioare ați spus să le lăsăm pe spațiul verde, că le veți ridica.”

„Care este justificarea conform căreia se pot tăia ramuri groase cât piciorul și care nu arată că ar fi uscate? Se întamplă asta la toaletarea copacilor pe Mehedinți 10-12.”

„Spațiul verde din spate la Macului 22 este împădurit și netăiat de câțiva ani. Rog tăiere arbuști și copăcei sălbatici crescuți. E vorba de spațiul mic lipit de gardul Macului 22, în spate, înspre blocuri.”

„Pe strada Zorilor, la stradă, în dreptul numerelor 38 și 40, crengile copacilor pun în pericol firele de curent și la un vânt mai puternic s-ar putea rupe. Am mai sesizat odată, dar cei care au venit nu au ajuns să le taie, ar trebui o macara telescopică cred.”

„Pe strada Jupiter nr. 4 s-a intervenit la modernizarea trotuarului, vă mulțumim pentru intervenție. Din cauza lucrărilor s-a compromis o parte din gardul viu, întrebarea ar fi dacă s-ar putea interveni în această primăvară cu completarea gardului viu compromis.”

„Pe strada Brâncuși nr. 192, lângă scara 1 e un copac încovoiat ce stă să cadă peste mașinile parcate. Rog serviciile Primăriei să vină să îl taie.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 54 mins General
  Începe să apară infrastructura de 5 stele pe viitorul culoar verde-albastru de mobilitate nemotorizată de-a lungul Someșului, de la Gilău la Apahida
 • Acum 2 hours In vizor
  Ludovic Orban, audiat ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm
 • Acum 3 hours Politica
  Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu
 • Acum 4 hours Politica
  Legea de modificare a pensiilor “speciale” a fost votată de Senat. Secretar de stat în Ministerul Muncii: “vor scădea cu până la 81%”
 • Acum 5 hours Eveniment
  MEDITAŢII CU CASĂ DE MARCAT ŞI PIOS. ANAF a ratat ceva: băbuţele cu leuştean care vând la colţul străzii
 • Acum 6 hours In vizor
  O firmă care va schimba gazonul de pe Cluj Arena a fost implicată într-o anchetă DNA şi ar face parte din anturajul lui Gigi Becali
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Plantare copaci prin smulgere cu excavatorul pe strada Universităţii. Măcar aşa ştim cum l-au smuls de pe postament şi pe Iuliu Maniu
 • Acum 7 hours Eveniment
  Cu vile în localități defavorizate, cu reduceri de tarif, şefii Electrica Bihor, furau curent
 • Acum 8 hours Politica
  O IDEE BUNĂ: Achimaș-Cadariu propune conversia centrelor medicale mici: “S-ar putea ocupa de triaj, recuperare și paliație”
 • Acum 20 hours Din oras
  Restaurantul Hikari este exact ce ii lipsea Clujului pe partea de rafinament gastronomic
 • Acum 21 hours Politica
  POLITIKON – CINE ARE GRIJĂ DE ROMÂNI?
 • Acum 1 day Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 1 day Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
TOP CITITE