Vocea ta

Primăria anunță o operațiune specială de toaletare a arborilor din municipiu. Clujenii reclamă probleme vechi de ani de zile

Scris de 955

Gheorghe Șurubaru, administratorul public al municipiului Cluj-Napoca, a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook, o amplă operațiune de toaletare a arborilor din municipiu. Avem experiența verii trecute, când o furtună puternică a făcut prăpăd în orașul ”smart”, rupând copacii din mai multe cartiere. „Operațiunea specială” de toaletare este necesară, așadar, cu condiția de a fi realizată temeinic, acolo unde este nevoie.

„Primăria Cluj-Napoca – prin serviciul Spații verzi – alături de Eco Garden Construct și sub îndrumarea inginerilor coordonatori, continuă operațiunea de reformare a coronamentelor arborilor din municipiul Cluj-Napoca.

Această acțiune se desfășoară în special pentru protecția și conservarea spațiilor verzi și în același timp pentru a elimina crengile care reprezintă un pericol pentru oameni, cabluri sau clădiri. Așadar, în următoarea perioadă clujenii vor observa treptat apariția unei estetici corespunzătoare a arborilor din orașul nostru.

Ultimele intervenții de săptămâna trecută au fost realizate în paralel cu cele destinate asociațiilor de proprietari pe următoarele străzi: Alexandru Vlahuță, Donath, Calea Dorobanților, Observatorului, Unirii.

De asemenea, reprezentanții Asociațiilor de proprietari/locatari care doresc toaletarea unor arbori din perimetrul zonei verzi aferente asociației sunt invitați să completeze cererea de pe site-ul instituției: https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/…

Tutoriatul pentru depunerea cererii poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Primăriei Municipiul Cluj-Napoca: https://youtu.be/6UL-L8aBuZY”, a scris Gheorghe Șurubaru.

Sub postarea citymanagerului, Diana Creta a comentat:

„Ce harnică s-a făcut Primăria în ultimii ani, ne spală străzile, cosmetizează și curăță spațiile verzi, deratizează spațiile verzi și au curățat chiar și în spatele blocului meu strada/parcarea pentru prima dată.”

Dacă ne uităm pe aplicația MyCluj doar la sesizările cetățenilor din această săptămână, vedem că la Cluj-Napoca problemele cu spațiile verzi sunt vechi, multe și variate. Vă redăm câteva dintre ele:

„Vă rugăm să ridicați deșeurile vegetale rezultate din curățarea spațiilor verzi, str. Bucium nr. 27. Crengile sunt din toamnă neridicate. Conform unei discuții anterioare ați spus să le lăsăm pe spațiul verde, că le veți ridica.”

„Care este justificarea conform căreia se pot tăia ramuri groase cât piciorul și care nu arată că ar fi uscate? Se întamplă asta la toaletarea copacilor pe Mehedinți 10-12.”

„Spațiul verde din spate la Macului 22 este împădurit și netăiat de câțiva ani. Rog tăiere arbuști și copăcei sălbatici crescuți. E vorba de spațiul mic lipit de gardul Macului 22, în spate, înspre blocuri.”

„Pe strada Zorilor, la stradă, în dreptul numerelor 38 și 40, crengile copacilor pun în pericol firele de curent și la un vânt mai puternic s-ar putea rupe. Am mai sesizat odată, dar cei care au venit nu au ajuns să le taie, ar trebui o macara telescopică cred.”

„Pe strada Jupiter nr. 4 s-a intervenit la modernizarea trotuarului, vă mulțumim pentru intervenție. Din cauza lucrărilor s-a compromis o parte din gardul viu, întrebarea ar fi dacă s-ar putea interveni în această primăvară cu completarea gardului viu compromis.”

„Pe strada Brâncuși nr. 192, lângă scara 1 e un copac încovoiat ce stă să cadă peste mașinile parcate. Rog serviciile Primăriei să vină să îl taie.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins In vizor
  33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor românilor se duc pe pensiile și salariile lor nesimțite. Drumuri, nu. Spitale, nu. Educație, nu. Doar hoție și angajări pe pile și relații
 • Acum 24 hours PubliNews
  Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039
 • Acum 2 days Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 2 days Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 2 days In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 2 days Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 2 days De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 2 days Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 2 days Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 2 days Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 2 days Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 2 days General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
 • Acum 3 days Eveniment
  Moment istoric: Consiliul European acordă statutul de candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE