Din oras

Primăria anunță 8 centre de vaccinare funcționale, iar pe platformă sunt înregistrate doar 4. Boc: „Pe măsură ce aceste centre vor fi dotate cu vaccin, tot mai multi clujeni vor opta pentru vaccinare”

Edilul Emil Boc a prezentat situația la zi în privința vaccinării manifestându-și speranța că și alte centre de vaccinare vor deveni funcționale în perioada următoare. Din păcate, deocamdată, pe platforma de vaccinare sunt disponibile doar 4 centre în municipiul Cluj-Napoca, în schimb, primarul Emil Boc susține că centrele pentru vaccinare deja funcționale sunt în număr de 8. Clujenii și-au exprimat nedumerirea în privința datelor prezentate de primar și situația prezentată de platforma de vaccinare. În total, potrivit lui Boc, vor deveni funcționale 17 centre de vaccinare pentru clujeni. 

Potrivit lui Emil Boc, în Cluj sunt organizate 17 centre de vaccinare.

Din nefericire, numărul persoanelor înregistrate în prezent pentru vaccinare a depășit capacitatea acestor centre deschise. Astfel, în Cluj-Napoca sunt funcționale 8 centre de vaccinare, potrivit lui Boc, dintr-un total de 17. De fapt, platforma dezvoltată de STS permite înregistrarea în doar 4 centre din Cluj-Napoca dedicate procesului de vaccinare.  

Primarul nu a uitat să amintească că administrația locală a organizat 11 centre de vaccinare. 

„Dar se poate efectua vaccinarea doar in 8 unitătți deocamdată”, a punctat Emil Boc

Cele 8 centre funcționale:

Institutul Inimii ”Prof Dr Niculae Stancioiu”

Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca

Centrul medical Medlife SA

Spitalul Regina Maria Centrul Medical Unirea

Colegiul Tehnic de Transporturi Trnasilvania

Scoala Gimnaziala Ion Creangă

Scoala Gimnaziala Iuliu Hatieganu

Regina Maria Policlinica

„Cand va fi data dispozitia ca putem vaccina si in aceste centre, vă vom face cunoscut acest lucru”, a adăugat Boc. 

În total, potrivit lui Boc, vor fi funcționale 17 centre de vaccinare. 

Edilul a subliniat necesitatea identificării și implicării cadrelor medicale, a unui număr cât mai mare de personal medical și a adresat consilierilor locali invitația de a se implica în identificarea și încardrarea personalului medical necesar pentru procesul de vaccinare chiar din sistemul de sănătate privat, aspect permis prin lege, potrivit acestuia. 

În Cluj numărul persoanelor vaccinate în ultimele 24 de ore este de 1259, iar numărul celor vaccinati este de 2375. Total persoane vaccinate – 17961. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4 reacții adverse după vaccinare. 

Numărul total al reacțiilor adverse este de 111. 

În prezent, rata de incidență a infecțiilor covid este de  4,53/1000 în Cluj-Napoca. 

Astfel, pentru reluarea în condiții de siguranță a orelor față în față și deschiderea școlilor, primarul a declarat că sunt necesare eforturi pentru reducerea incidenței:

„Pentru scenariul galben – adică grădinita, clasele 1-4 – rata trebuie să fie sub 3 la mie pe municipiu, avem de coborat pana in 8 februarie.

Dacă suntem peste 3/1000, după 8 februarie, e scenariul rosu. 

Să sperăm că ajungem sub 3/1000.

Dacă se ajunge peste 6/1000, totul se desfășoară on-line”

„Pe măsură ce aceste centre vor fi dotate cu vaccin, tot mai multi clujeni vor opta pentru vaccinare”, a susținut Emil Boc în ședința de Consiliu local. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *