Din oras

Primăria achiziționează servicii de curățenie și igienizare pentru Baza Sportivă „La Terenuri”, deși baza nu este încă finalizată. Astăzi se împlinește un an de când ar fi trebuit să fie gata

Primăria Cluj-Napoca achiziționează „servicii de curățenie și igienizare necesare în zonele interioare pentru Baza Sportivă «La Terenuri»” care încă nu este finalizată. Serviciile vor fi contractate pentru suma de 96 000 de lei (circa 19 400 de euro). Finanțarea urmează a fi asigurată din fonduri bugetare. Anunțul, publicat în data de 3 mai pe platforma SEAP, prevede o durată a contractului de 12 luni. Contractul va fi atribuit prin licitație deschisă, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 7 iunie 2022.

Primăria mizează probabil pe faptul că Baza Sportivă ”La Terenuri” va fi finalizată la sfârșitul lunii iunie, iar primarul, gospodar, își face vara sanie și iarna car. Fără a ști însă sigur 100% că vara aceasta va avea și ce curăța și igieniza, dată fiind istoria tergiversărilor acestui șantier, care ar fi trebuit să fie gata exact acum un an, în 4 mai 2021, potrivit panoului afișat la fața locului.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor la noua bază sportivă „La Terenuri” în 30 iunie 2020. Lucrările urmau a fi finalizate în septembrie 2021.

Pe panoul de șantier este trecută durata de execuție a lucrărilor de 12 luni, în intervalul 4 mai 2020 – 4 mai 2021.

În 11 iunie 2021, după vizita sa pe șantier, Emil Boc declara că baza sportivă este realizată în proporție de 30% și că „termenul contractual este luna septembrie, la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”.

Anul trecut, în 16 iunie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, primarul Boc anunța că noul termen până la care trebuie finalizată baza sportivă este 10 octombrie 2021.

În iulie 2021, într-o intervenție la un post de radio local, viceprimarul Dan Tarcea explica:

„Ritmul nu este cel dorit. Am câteva rezerve că vor reuși să recupereze termenul, iar dacă nu, vom sancționa. Proiectul trebuie finalizat anul acesta.”

Baza nu a fost terminată, iar în 12 februarie 2022, edilul a povestit la radio despre un nou termen de finalizare – sfârșitul lunii iunie.

În 19 aprilie 2022, viceprimarul Dan Tarcea a reiterat la radio acest termen de finalizare:

„La Baza La Terenuri lucrările sunt în plină desfășurare. Până la sfârșitul lunii iunie lucrările vor fi gata. Deja sunt peste 90% realizate. Sunt foarte frumoase lucrările și ritmul arată foarte bine. Va putea fi redată comunității la sfârșitul lui iunie.”

Rămâne de văzut dacă investiția de 5,5 milioane de euro la Baza Sportivă „La Terenuri” va fi finalizată în iunie sau nu.

Dacă nu, serviciile de curățenie și igienizare contractate de Primărie, pentru a nu fi plătite degeaba, ar putea fi redirecționate spre zona adiacentă, Mănășturul având o nevoie reală, acută și cronică, de o curățenie generală, fiind unul dintre cele mai pline de gunoaie cartiere.