Din oras

Primăria a uitat de copiii din Dâmbul Rotund și Iris. Părinții cer autobuze școlare

Scris de 346

Copiii care vin la școală din cartierele Dâmbul Rotund și Iris nu au fost incluși în proiectul autobuzelor școlare. Părinții s-au arătat foarte nemulțumiți de decizia primăriei, astfel că au inițiat o petiție ce a fost semnată de 343 de persoane.

”Cartierele uitate de Primaria Cluj, Cartierul Iris si Dambul Rotund cer să fie introduse autobuze școlare”, transmit părinții nemulțumiți.

Acești clujeni simt că sunt ignorați de municipalitate deoarece sunt cartiere aflate la periferia orașului, însă și copiii de aici trebuie tratați la fel ca și cei din celelalte cartiere. Clujenii din cele două cartiere se simt nedeprățiți și consideră că celelalte cartiere ale Clujului au mereu prioritate când este vorba de proiecte noi.

Primăria are în vedere extinderea transportului pentru elevi, dar doar la momentul când vor avea resursele necesare.

Municipalitatea a luat act de solicitările venite de la clujenii din cele două cartiere, dar deocamdată totul a rămas la stadiul de promsiuni. Primăria a specificat că au fost alese cartierele din care vin cei mai mulți elevi la școlile din centru.

“Urmează să extindem acest proces şi în cartierele Iris şi Dâmbu Rotund. Deocamdată pe aceste rute am avut resursele necesare ca să facem investiţiile în autobuzele şcolare. În urma unei analize, am constatat că cei mai mulţi copii vin din cartierele unde au fost introduse autobuze deja. Evident, trebuie să avem mijloace de transport în comun dedicate pentru copii şi din cele două cartiere”, anunța la începutul lunii septembrie, viceprimarulDan Tarcea.

În acest moment, autobuzele școlare preiau elevii din cartierele Mănăștur, Mărăști, Gheorgheni, Zorilor, Someșeni, Bună Ziua și Grigorescu.

Citește și:
Discriminare între elevii clujeni. 10 la purtare și 8.5 media generala ca elevii să poată circula cu autobuzele școlare

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 1 day Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE