Din oras

Primăria a uitat de copiii din Dâmbul Rotund și Iris. Părinții cer autobuze școlare

Copiii care vin la școală din cartierele Dâmbul Rotund și Iris nu au fost incluși în proiectul autobuzelor școlare. Părinții s-au arătat foarte nemulțumiți de decizia primăriei, astfel că au inițiat o petiție ce a fost semnată de 343 de persoane.

”Cartierele uitate de Primaria Cluj, Cartierul Iris si Dambul Rotund cer să fie introduse autobuze școlare”, transmit părinții nemulțumiți.

Acești clujeni simt că sunt ignorați de municipalitate deoarece sunt cartiere aflate la periferia orașului, însă și copiii de aici trebuie tratați la fel ca și cei din celelalte cartiere. Clujenii din cele două cartiere se simt nedeprățiți și consideră că celelalte cartiere ale Clujului au mereu prioritate când este vorba de proiecte noi.

Primăria are în vedere extinderea transportului pentru elevi, dar doar la momentul când vor avea resursele necesare.

Municipalitatea a luat act de solicitările venite de la clujenii din cele două cartiere, dar deocamdată totul a rămas la stadiul de promsiuni. Primăria a specificat că au fost alese cartierele din care vin cei mai mulți elevi la școlile din centru.

„Urmează să extindem acest proces şi în cartierele Iris şi Dâmbu Rotund. Deocamdată pe aceste rute am avut resursele necesare ca să facem investiţiile în autobuzele şcolare. În urma unei analize, am constatat că cei mai mulţi copii vin din cartierele unde au fost introduse autobuze deja. Evident, trebuie să avem mijloace de transport în comun dedicate pentru copii şi din cele două cartiere”, anunța la începutul lunii septembrie, viceprimarulDan Tarcea.

În acest moment, autobuzele școlare preiau elevii din cartierele Mănăștur, Mărăști, Gheorgheni, Zorilor, Someșeni, Bună Ziua și Grigorescu.

Citește și:
Discriminare între elevii clujeni. 10 la purtare și 8.5 media generala ca elevii să poată circula cu autobuzele școlare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *