In vizor

Centura de Sud Florești, din nou în linie dreaptă: „Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime”

Lucrările de conservare pe traseul Centurii de Sud Florești avansează încă o dată, în an electoral. Astfel, primăria satului Florești mai stabilește o premieră națională: o intervenție ecologică „pe bază de enzime”. Desigur, traficul rutier este un coșmar, dar în final…

Centura de Sud Florești trebuia să fie dată în folosință încă în anul 2016, iar lucrările inițiale, anunțate în campania electorală, nu trebuiau să dureze mai mult de 6 luni de zile. Cu toate acestea, abia în 2019, adică într-un alt an electoral, lucrările continuă fără oprire:

întâi de toate, discutăm de lucrări de conservare pe traseul Centurii de Sud.

sursa captură: horiasulea/paginapersonaladefacebook

„Așa cum spuneam zilele trecute, continuăm operațiunile de conservare lucrări pe traseul Drumului de Legătură Sud. În acest sens, chiar astăzi s-a intervenit pe un prim tronson de pe strada Crizantemelor, de la intersecția cu Tăuțului, spre est. Lucrările vor continua în perioada următoare pe tronsoane de câte 3-400 metri.

Traficul auto va fi perturbat, porțiunile de lucru urmând a fi închise. Rog înțelegere, dar, la final, vom avea o suprafață de rulare mai mult decât decentă.

Este vorba de lucrări inedite de conservare a lucrărilor, care vor avea ca rezultat o suprafață de rulare similară cu cea a asfaltului. Discutăm de o intervenție ecologică, în premieră națională, pe bază de enzime.

Tehnic, avem scarificarea suprafeţei cu scarificator, crearea amestucului de apă cu enzima, în concentrație optimă, acoperirea suprafeței cu amestecul rezultat, omogenizarea stratului cu stabilizatorul, nivelare şi executare a pantelor în profil transversal cu autogrederul, compactarea cu cilindru compactor până la atingerea gradului de compactare optim, adică minim 93%.
Ulterior lucrărilor pe fiecare tronson, vor avea loc prelevări de eșantioane și analize de laborator, pentru stabilirea atingerii gradului adecvat de compactare. Pe str Răzoare, lucrarea s-a dovedit a fi una de bun augur”, notează primarul satului Florești, Horia Șulea, pe pagina sa de socializare. 

Conform promisiunilor “ferme” din campania electorală din 2016, Centura de Sud trebuia să fie inaugurată (finalizată și circulabilă) în data de 1 noiembrie 2016. Finalizarea drumului de “ocolire sud” al comunei Floreşti a fost unul dintre argumentele care au stat la baza campaniei electorale a lui Horia Şulea. Pe o bună parte dinte cei 33% de locuitori prezenţi la vot, promisiunea că vor putea circula pe Centura de sud a comunei, încă de la 1 noiembrie 2016, i-a determinat să îi ofere votul. Iar de atunci, de la promisiune și până la depășirea cu peste 2 ani a termenului de finalizare a centurii, lucrările au avut parte de diverse “demarări”.

În februarie 2018, Horia Șulea era surprins chiar pe șantierul Centurii de Sud, acolo unde lucrările avansau într-un ritm strașnic:

Lucrările la Centura de Sud au început în 2016, după ce primarul Horia Șulea anunțase că Diferit SRL va executa noul drum de legătură cu oraşul Cluj-Napoca. Aceasta oferise cel mai mic preţ, 28,4 milioane lei, în cadrul licitaţiei la care se mai înscriseseră alţi opt constructori. 

Ulterior, firma Diferit, executantul lucrărilor la Centura de Sud Florești, a solicitat mai mulți bani pentru acest proiect. Lucrările au fost blocate, după ce Primăria Florești a fost chemată în judecată de către constructor. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *