Din oras

Primăria a demolat un bloc cu trei etaje din Mărăști. Tarcea: ”Clădirile care nu respectă autorizațiile de construire vor fi demolate”

Viceprimarul Dan Tarcea dă asigurări că toate construcțiile care nu au autorizație, sau care nu respectă mențiunile din autorizațiile de construire vor fi demolate de către Primărie. Dincolo de bunele intenții ale Primăriei, nu trebuie să uităm de numeroasele cazuri în care au fost date autorizații de construcție pentru blocuri între case cu toată opoziția vecinilor. Primăria cu o mână dă și cu una ia, deși ar trebui să primeze mereu interesul cetățenilor, așa cum se laudă mereu primarul Emil Boc. 

Citește și:

Moda blocurilor între case, mereu în trend în Cluj-Napoca. Două pensionare se luptă cu Primăria, în tribunale, să scape de un bloc care se ridică lângă imobilul lor

”În cazul clădirilor care nu respectă autorizațiile de construcție se aplică amenzi, se merge în instanță și se demolează clădirile. Sunt peste 50 de clădiri în Cluj pe care le-am demolat. Sunt foarte multe zone, sunt alte zone în care suntem în proces. Am demolat un bloc cu trei etaje în zona Mărăști, pe Bulevardul București. Toate procedurile au durat aproximativ cinci ani, dar la final am reușit să câștigăm și am pus în practică hotărârea judecătorească. Sunt situații în care ne-au autosesizat sau vin sesizări de la cetățeni. În condițiile în care se construiește pe domeniul public o construcție fără autorizație, acolo este mult mai simplu deoarece se merge direct cu o dispoziție din partea primarului și se trece la demolare. În cazul în care discutăm de clădiri de pe domeniul privat, acolo avem nevoie de procese”, a declarat Tarcea.

Primăria ar trebui să acorde atât de multă atenție și acelor construcții care aglomerează prea mult o zonă cu străduțe înguste, sau acele construcții care fură din trotuar sau din stradă. În timp ce demolează cele 50 de clădiri cu care se laudă Tarcea, alte cel puțin 50 de blocuri se ridică în tot orașul, chiar și în zone în care acestea sugrumă circulația, iar nivelul de trai este afectat în mod iremediabil. 

Citește și:

Cine va demola clădirile ilegale din oraș în următorii doi ani? Primăria pune la bătaie 2,3 milioane lei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *