In vizor

Primari gospodari in comunele de langa Cluj-Napoca: si-au rotunjit veniturile pe 2013 cu subventii agricole

Scris de 878

Atat primarii, cat si viceprimarii din Feleacu si Apahida se pot lauda ca nu le-a mers rau anul trecut. Desi nu au avut salarii fabuloase, declaratiile lor de avere cuprind achizitii de terenuri si masini agricole, subventii substantiale de la APIA si alte societati de finantare a agricultorilor, unii au si pensii frumusele, iar altii si-au angajat si nevestele in primarie. Edilii din Baciu, Gilau si Ciurila sfideaza legea si nu si-au postat declaratiile de avere.

Nicolae Balea, primarul comunei Feleacu si-a cumparat in 2013 un teren de 5.248 de metri patrati in localitatea Casele Micesti, alaturandu-se celorlalte trei pe care acesta le detine in aceeasi localitate si in Feleacu. Edilul are o casa de locuit pe care si-a ridicat-o in Feleacu si una de vacanta in Casele Micesti, cumparata in 2010. Salariul primit anul trecut in cadrul institutiei a fost de 22.460 de lei, adica 1.871 de lei lunar. Balea si-a mai notat in declaratia de avere doar alocatia fiului sau si o donatie de 50.000 de lei primita de catre sotie de la mama ei.

Viceprimarul Jakabffy Barna Samu a achizitionat anul trecut nu mai putin de zece terenuri in Feleacu, avand suprafete cuprinse intre 0,14 si 7,66 hectare. Tot in 2013 si-a mai cumparat un tractor Belorus 820V1. Salariul sau de al primarie a fost de 20.544 de lei, deci 1.712 lei pe luna. Pe langa alocatii si indemnizatie de crestere a copilului, familia sa a mai avut venituri de 106.744 de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale in cadrul programului Prima Instalare Tanarul Fermier, 35.920 subventie de al APIA pe 2013si 32.035 pentru 2012, plus 7.900 de lei din vanzarea unor produse agricole. Si sotia viceprimarului din Feleacu a primit subventie de la APIA, in valoare de 22.556 lei.

Grigore Fati, primarul comunei Apahida a avut in 2013 un salariu de 24.756 lei, adica 2.063 de lei pe luna, la care s-a adaugat si pensia care i-a adus inca 39.600 de lei pe anul trecut. Acesta detine doua terenuri in Apahida, unul agricol si celalalt intravilan, un apartament in Cluj-Napoca, o casa in Apahida, un autoturism Seat si o autocamioneta Dacia, dar si un credit de 30.000 de lei scadent in 2017.

Viceprimarul Radu Nicolae Pacurar a primit in 2013 un salariu de 21.036 de lei, adica 1.753 de lei lunar. Venitul familiei este sporit cu veniturile sotiei, angajata ca inspector in aceeasi institutie, pentru 14.043 de lei. Cei doi detin doua terenuri in Apahida si unul in Marisel, o casa si doua apartamente in Apahida, precum si un apartament in Cluj-Napoca, plus trei autoturisme. Familia are si doua credite, unul de 100.000 de euro, celalalt de 18.000 de euro.

Primarul, viceprimarul si consilierii locali ai comunei Baciu nu si-au postat declaratiile de avere din 2014. Nici edilii din Gilau nu au tinut sa respecte legea publicandu-si declaratiile de avere, in timp ce rubrica respectiva de pe site-ul primariei comunei Ciurila apare ca fiind “in lucru”. 

Foto: monitorulcj.ro, apahida.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE