PubliNews

Prima ediție HeartBeats Festival Credință și speranță pe ritmuri pop-rock

Scris de 371

Inimile a mii de oameni au bătut împreună în același ritm la HeartBeats Festival, primul festival de muzică Christian Pop-Rock organizat în România, pe Cluj Arena. Pe scena festivalului au făcut atmosferă 10 formații din țară și din străinătate, artiști renumiți în industria internațională de profil: Jeremy Camp (SUA), Planet Shakers (Australia), Austin French (SUA), 4UBAND (Ucraina), Tabăra 477 (Ro), Sanctus Pro Deo (Ro) și alții. Alături de ei, speakeri precum Nick Hall și John Maxwell – unul dintre cei mai cunoscuți experți mondiali în leadership – au vorbit pe scenă și au adus experiența lor remarcabilă de lideri și de predicatori.

Concertul susținut de Jeremy Camp, invitatul special al festivalului, a adunat vineri seara, la scenă, mii de oameni care au venit să asculte versuri celebre menite să ofere speranță într-o lume încercată de greutăți. Mega-artistul american este cunoscut și pentru filmul I Still Believe (2020) inspirat de piesa cu același nume și construit în jurul carierei și a vieții personale a cântărețului: Jeremy se îndrăgostește de colega lui de la facultate, Melissa. În ciuda bolii Melissei, cei doi se căsătoresc și învață împreună că, prin muzică, pot să depășească orice obstacol.

Jeremy Camp, artist: Sunt recunoscător să mă aflu aici. Am venit cu câteva zile înainte de festival pentru a descoperi România și oamenii din această țară. Sunt bucuros că pot să vorbesc aici despre experiențele mele și rolul pe care Dumnezeu l-a avut în viața mea și să duc mai departe vestea cea bună. Am trecut prin multe momente grele în viață, iar speranța mea întotdeauna a stat întotdeauna în Iisus. Mulțumesc HeartBeats Festival pentru minunata primire și sper să mă reîntorc aici în curând.

 Cei mai mulți dintre artiștii invitați la eveniment au venit pentru prima oară în România și au fost impresionați de modul în care a fost primiți de fanii care nu au mai experimentat până acum un astfel de festival.

Micah Tyler, artist: Am acum atât de mulți prieteni români. Va trebui să fac o listă nouă pentru cadourile de Crăciun de anul acesta. Am petrecut un timp minunat aici!”

Austin French, artist: ”HeartBeats Festival a fost incredibil! Nu voi uita această experiență.”

Good Weather Forecast: ”Suntem pentru prima dată în România. Ne-au plăcut foarte mult oamenii de aici, atmosfera de la HeartBeats Festival și orașul Cluj-Napoca. Sperăm să revenim!”

Tabăra 477: ”Am avut o primire extraordinară, ne-a plăcut foarte tare! Oamenii au știut toate piesele. Ne-au surprins cu asta. Pentru noi, a fost o mare bucurie să fim împreună. Ne place să simțim felul în care oamenii vin pregătiți și doritori de lucruri noi. Pentru că acest festival a fost un lucru nou. Dar cred că România și Europa de Est au nevoie de așa ceva.”

Evenimentul, dedicat în special tinerilor, este un produs cultural inedit, care invită la exprimarea libertății, a bucuriei în vremuri de nesiguranță, la speranță și unitate indiferent de confesiunea religioasă.

Lucian Mustață, organizator: ”Este primul eveniment de acest gen din România după 30 de ani de post-comunism. Este un eveniment care se adresează tinerilor, indiferent de confesiune, un eveniment creștin asumat în cadrul căruia oamenii pot să se bucure și în alt mod față de ce există momentan în România, fără tutun, alcool, și un eveniment în care pot să înțeleagă anumite mesaje constructive pentru viețile lor și vor putea să experimenteze un alt tip de entertainment. În rest, este un eveniment normal, lumea se bucură de muzică pop-rock, de zona de food truck, de experiențe și de socializare.

 Am ales să promovăm valorile creștine care să fie de actualitate și fresh pentru generația aceasta. Este un eveniment în premieră, o primă ediție la care lucrăm de patru ani. Este un moment incredibil, iar tinerii au plecat super-energizați și entuziaști.”

În fiecare an, HeartBeats Festival susține o cauză caritabilă, prin direcționarea a o parte din profiturile obținute în urma evenimentului. Anul acesta, jumătate din profitul obţinut va merge către Fundația World Vision România pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.  În plus, în cadrul evenimentului a fost organizată o campanie de strângere de fonduri în parteneriat cu Fundaţia. De altfel, la eveniment au participat aproximativ 700 de ucraineni, iar pe scenă a urcat și o celebră formație din Ucraina: 4UBAND.

4UBAND: ”Pentru noi, o formație din Ucraina, este o minune că am reușit să ajungem la acest festival, în Cluj-Napoca. Am găsit la acest festival o atmosferă incredibilă. Oamenii au cântat alături de noi în ucraineană, rusă și în engleză. Suntem recunoscători că sunteți alături de noi! Inimile noastre cântă despre faptul că suntem cu toții o mare familie care vorbește limbi diferite, de diferite națiuni.”

 Prima ediție HeartBeats Festival a avut loc în 15-16 iulie, pe Cluj-Arena și a însemnat două zile de muzică live, discursuri inspiraționale, activități creative și o zonă de food and fun.

 HeartBeats festival este un eveniment organizat de Asociația NOTEABOUTLIFE. Sponsor principal: Noodle Pack. Parteneri: Alpha; Lideri de Mâine; OM; Solidarity Partner – Fundația World Vision România; Official Coffee Partner – MERON; Hospitality Partner – Marty; Mobility Partner – Autoworld; Official Printing Partner – Daisler Print House; Community Partner – Meeting Point; Youth Ministry International; Cluj Arena; Consiliul Județean Cluj. Sponsori: Awana Romania, Seatbelt, Daco, Auchan, Eco Garden, PULSE, Web Road Vision, Made by A Creations. Parteneri media: spotmedia.ro, A7TV, Cluj.com, EQUIP, Lead Impact, DECENU, Vocea Creștinilor, Accesează Viața, Creștin Total.

 

heartbeats.events/ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 2 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 5 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 5 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 6 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 7 hours Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Octavian Berceanu, acest “Ştefan Pescăruş” al Untold, laudă organizatorii NESIMŢITOTECII că au făcut rapid curat în urma lor. Adică şi-au îndeplinit obligaţiile contractuale
 • Acum 9 hours Politica
  PSD a prezentat în coaliție un sistem mixt de reglementare a prețurilor la energie electrică și gaze
 • Acum 12 hours Eveniment
  BĂUT la volan (amestecul perfect de imbecilitate), s-a răsturnat în șanț la Chinteni
 • Acum 12 hours In vizor
  AUTOSTRADA ”BLESTEMATĂ”: Când zici Suplacu de Barcău, zici deja Paștele Cailor. Poate atunci va fi finalizat acest tronson. Licitația a fost, din nou, anulată
 • Acum 1 day Editorial
  Băiatul de galerie de fotbal, scos la înaintare de către negura securismului naționalist securisto-ceaușist, George Simion, face și el „nuntă cu poporul”, un copy-paste, că tot e la modă printre impostorii României, după nunta liderului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu
 • Acum 1 day Politica
  DAU DIN COLŢ ÎN COLŢ: Când va da lămuriri UDMR în Coaliție? Răspunsul repetat nervos de trei ori de ministrul Tanczos Barna
 • Acum 1 day Eveniment
  Pelerinaj la Mănăstirea Nicula. Procesiunea începe duminică și va fi condusă de către IPS Andrei
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE