In vizor

Prețul morții la Cluj, o statistică tristă. Câți oameni mor în fiecare an pe străzile din Cluj și câți sunt răniți

Aproximativ 2000 de oameni mor anual pe străzile din România, în timp ce 7000 sunt grav răniți în accidente rutiere.

În județul Cluj, cifrele sunt alarmante, chiar dacă sunt în scădere față de anii precedenți. Astfel, conform unei statistici pe anul 2018, în județul Cluj au avut loc aproape 300 de accidente grave din care a rezultat decesul a 38 de persoane și rănirea gravă a 290 de oameni.

Autoritățile par incapabile să rezolve problema, în lipsa infrastructurii. Montarea pragurilor de sol pe Calea Turzii sau Frunzișului au ajutat la scăderea numărului de accidente, însă rămân străzi în Cluj-Napoca, precum Corneliu Coposu, unde șoferii circula cu vitezi amețitoare și nu exista lună fără accidente grave în zonă. Din păcate, de multe ori au de suferit și pietonii, care sunt loviți fatal de către șoferii inconștienți.

Pe lângă lipsa autostrăzilor, principalele motive ale procuderii accidentelor sunt lipsa atenției la volan, butonatul telefonului în timpul condusului și, desigur, consumul de alcool sau substanțe interzise.

În ultimele trei săptămâni au avut loc cel puțin cinci accidente grave care s-au soldat cu răniți și pagube materiale însemnate.

Doar o parte din aceste accidente, așa cum au fost ele relatate de Ziar de Cluj:

VIDEO Accident groaznic în Dâmbul Rotund! O mașină s-a răsturnat din cauza impactului violent

VIDEO Accident pe Calea Turzii! Un șofer beat a zburat de pe drum în curtea unui om

Noi detalii despre accidentul din Piata Cipariu. Bogdan Ursan, politistul care se afla la volan, a GRESIT. S-a deschis un dosar penal pentru vatamare din culpa

Trei maşini şi un pieton, victime ale unui grav accident pe strada Coposu

O femeie și două fetițe, rănite într-un accident în Mărăști, după o urmărire ca în filme. Șoferul nu avea permis și a fugit de la fața locului – VIDEO

Desigur, o statistică exactă a pagubelor produse în urma accidentelor e greu de obținut, însă estimativ, la aproape 300 de răniți într-un an (doar în județul Cluj), la o medie de 3 zile de spitalizare ajungem la o sumă aproximativă de 500.000 de euro a costurilor. Asta fără a mai lua în considerare costurile necesare deplasării autospecialelor SMURD pentru fiecare accident în parte. Bani care ar putea fi investiți în infrastructura orașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *