Rautacisme

Prietenul proxeneților de la Dej are probleme cu testarea psihologică. Alin Câmpean vrea să se mute la Poliția Gherla

Nimic nu pare să fie simplu când vine vorba despre polițistul Alin Câmpean. În 2020 sorbea ciorbe la restaurante închise în pandemie, la o masă exclusivistă la care participau infractori precum Călin Man, ori participa la zile de naștere, care până la urmă l-au făcut celebru. Alin Câmpean a fost scos din șefia Dej atunci, în urma scandalului care demonstra cât de apropiat era de infractorii a căror activitate infracțională o ignora în numele prieteniei.  La doi ani de la ”dezlegarea la pește” cu proxeneți, Câmpean pare să fie gata să scrie un capitol nou la Gherla.

Am spus-o și atunci, o spunem și acum. Câmpean era un polițist cu potențial maxim în domeniul judiciar, potențial care s-a diminuat și a îmbrăcat anumite preferințe. Conducerea IPJ Cluj l-a adus atunci la Poliția Municipiului Cluj-Napoca printr-o mică retrogradare, apoi Ciprian Rus, șeful Poliției Cluj-Napoca l-a luat sub aripa lui. La câteva luni după, băiatul său a provocat un accident rutier, urcându-se băut la volan, fiind la un pas de moarte și riscând viețile a altor doi prieteni, pasageri în mașină.

Câmpean și-a pregătit în ultimul an revenirea în funcții apropiate de ”casă”. Iar, recent, polițistul a participat la un concurs pentru funcția de ofițer judiciar la Gherla. În paralel, Cosmin Câmpean, fratele lui,  a obținut funcția de șef la Biroul de Ordine Publică din același municipiu. Însă Alin Câmpean a căzut examenul psihologic, din motive bine păstrate de ochii lumii. Polițistul controversat a contestat modul în care a fost examinat, iar astăzi, 22 martie are loc retestarea acestuia.

Suntem curioși dacă reușește Câmpean să se mute la Gherla și cum se vor vedea acolo rezultatele muncii sale în judiciar.