In vizor

Presedintele contestat al judetului, din nou in lumina refectoarelor: Mihai Seplecan a platit 1.500 de euro pentru a fi inclus in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene

Mihai Seplecan, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a ajuns din nou in ochii presei si ai oamenilor legii. Dupa scandalul diplomei de licenta falsificate, Seplecan revine cu o alta abatere de la lege – presedintele judetului a platit, pe vremea cand era consilierul personal al presedintelui PNL, Marius Nicoara, 1.500 de euro pentru a fi angajat in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. 

Numai ca actualul presedinte a ramas cu banii dati si fara functie. Mihaly Zoltan, cel care promitea locuri de munca bine platite, nu l-a mai angajat niciodata. Iar acum, presedintele Consiliului Judetean Cluj incearca sa recupereze banii dati.  

Potrivit plangerii sale, Seplecan a oferit suma de 1.500 de euro unui bistritean cu antecedente penale pentru a obtine postul de consilier juridic in cadrul proiectului. 

„Persoana vatamata SM a declarat ca in cursul lunilor iunie – iulie 2011, l-a cunoscut pe inculpatul MZ, acesta recomandandu-se ca fiind …., calitate in care a creat aparenta ca se ocupa de proiecte europene in favoarea rromilor. in cadrul unor discutii, inculpatul MZ i-a relatat persoanei vatamate SM ca a fost demarat un proiect de integrare a rromilor din mun. Cluj-Napoca, propunandu-i sa il angajeze jurist in cadrul acestui proiect. Pentru a convinge persoana vatamata de realitatea celor sustinute, inculpatul i-a propus acesteia sa participe la o adunare a rromilor unde au fost mai multi reprezentanti ai clasei politice.

In conditiile date, inculpatul MZ i-a furnizat persoanei vatamate informatii despre proiect, conditiile de angajare si detalii legate de un eventual curs de perfectionare (…). Totodata, inculpatul i-a solicitat persoanei vatamate suma de 1.500 euro pentru intocmirea documentatiei de angajare, suma pe care persoana vatamata a platit-o in trei rate, in lei, fara a primi vreo chitanta sau alt document in acest sens”, se arata in rechizitoriul prin care Mihaly a fost trimis in judecata pentru inselaciune, scrie oradecluj.oradestiri.ro.

In perioada in care a fost inselat, Seplecan era consilier personal al presedintelui PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara.

„Dupa ce persoana vatamata a virat in contul inculpatului suma solicitata, acesta nu a mai facut absolut nici un demers in sensul intelegerilor anterioare, insusindu-si suma de bani trimisa de persoana vatamata”, mai scrie in rechizitoriul procurorilor.

Astazi, Mihai Seplecan spune ca nu mai are nicio pretentie de la cel care, in urma cu cativa ani, l-a pagubit de 1.500 de euro. 

„E o chestie veche de ani de zile. Nu eram nici macar consilier judetean pe vremea aia. A fost o chestie intre mine si un om simplu… Vreau sa ma duc data viitoare la instanta si sa ii spun judecatorului ca daca lucreaza in folosul comunitatii, la vreo biserica, la o manastire, eu nu am nicio pretentie de la el. Nu sunt suparat, asta e, Doamne ajuta, m-a prostit! Chiar nu vreau sa-l bag in puscarie„,a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj. 

Presedintele contestat al judetului 

In aceste zile, politistii fac verificari in cazul presedintelui Consiliului Judetean Cluj, dupa ce s-au autosesizat in urma unor informatii din presa locala, potrivit carora seful CJ ar fi folosit o diploma de licenta falsa, caz in care acesta ar putea fi urmarit penal pentru fals in acte publice. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca, in cazul in care informatiile se confirma, Seplecan ar putea fi urmarit penal pentru fals in acte publice, uz de fals si inselaciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *