Din oras

Preşedintele Camerei de Comerţ Cluj, declaraţii despre terenul de sub Lukmed. Ştefan Dimitiru a semnat proiectul CL din perioada lui Funar

În 2004, la sfârşitul mandatului de primar al lui Gheorghe Funar, actualul preşedinte al Camerei de Comerţ Cluj era consilier local din partea Partidului Social Democrat Cluj-Napoca. Pe proiectul de hotărâre nr 570 din 2004, cel prin care se aproba asocierea Consiliului Local Cluj-Napoca cu Lukmed SRL pentru clinica din Zorilor apar două semnături finale: cea a lui Dimitriu în calitate de preşedinte de şedinţă, şi cea a lui Mircea Jorj- devenit mai târziu secretar general al Ministerului Transporturilor, în Guvernul Ponta. 

Contactat telefonic pentru a vorbi despre şedinţa cu pricina, Dimitriu susţine că nu au existat contradicţii semnificative cu privire la HCL 570/2004. 

„În Consiliul Local de atunci(n.red 2004) exista întotdeauna o fracțiune care se opunea proiectelor de hotărâre. Probabil că și la proiectul cu Lucan, cei din UDMR nu au votat. Nu pot spune că au existat presiuni. Până atunci s-au mai alocat astfel de concesiuni pentru Clinica Privată Interservisan și multe altele. Sincer, nu credeam că vom ajunge la o situație de scandal public și orice propunere de acest gen era privită atunci ca o investiție.

Știu că atât eu cât și colegii mei eram foarte atenți la proiectele inițiate de Gheorghe Funar, mai ales că ne aflam la sfârșit de mandat.

Cu toate acestea, direcțiile de specialitate din cadrul Primărie verificau și ne asigurau de legalitatea documentației pentru aprobarea  proiectului.Spre exemplu, dacă nu mă înșel, în zona limitrofă a terenului pe care s-a construit Lukmed, Consiliul Local Cluj-Napoca a mai aprobat o concesiune de teren pentru un investitor ce construia locuințe și în Mănăștur. Acesta a apucat să construiască o casă model, care ulterior a fost demolată la dispozițiile primarului Emil Boc” explică pentru Ziar de Cluj, președintele Camerei de Comerț, Ștefan Dimitriu. 

Cât despre celelalte hotărâri luate de CL Cluj-Napoca în timpul lui Emil Boc, Dimitriu susține că nu aduceau beneficii municipalității. 

„În 2004 se vorbea de o asociere în participațiune, nu văd motivul pentru care, după ce am plecat noi din CL să se fi aprobat alte hotărâri care să modifice forma adoptată de noi. Teoretic, anual Lukmed urma să prezinte rapoarte economice și/sau de activitate. Ar fi interesant să vedem dacă au existat astfel de demersuri și ce motive au stat la baza celorlalte HCL-uri, care aveau ca obiect modificarea deciziei din 2004, în special atunci când s-a stabilit că Lukmed poate subcontracta din spațiu unei alte entități private, fără ca actul de concesiune să se modifice” – mai precizează acesta. 

 

Citește și: 

Scrisoarea lui Lucan prin care cerea pământ pentru Lukmed. Punctul 0 al falimentului ICUTR Cluj-Napoca! EXCLUSIV

 

Pe aceeași temă: Lăcomia lui Mihai Lucan a făcut o victimă şi în Bihor, un băieţel de nici 4 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *