Din oras

Presa din Sibiu: UNTOLD-ul a ucis Airfield Festival – Pierderi de 600.000 de euro si amenintati cu procese in instanta!

Evenimentul despre care s-a spus in acest an ca o sa fie cel mai de top pentru zona Sibiului, Airfield Festival, a devenit in cateva luni, cosmarul atat al firmei organizatoare, cat si al celor ce au lucrat pentru acestia. Publicatia oradesibiu.ro scrie ca Airfield Events Srl, firma organizatoare, are datorii de peste 250.000 de euro pe care deocamdata detinatorii acesteia recunosc ca nu pot sa le achite in scurt timp.

Unul din festivalurile care promiteau sa devina de top in Romania, are sanse mari sa dispara dupa numai doua editii, potrivit sursei citate. Anuntat cu surle si trambite, Airfield-ul de la Magura (Cisnadie) a incercat marea cu degetul si se pare ca aceasta a fost prea adanca.

Organizat in acelasi timp cu Untold Festival de la Cluj Napoca, Airfield a avut parte de putini spectatori si incasari modeste. Chiar daca conditiile au fost de calitate, line-up-ul de artisti a fost unul bun, Airfield a fost sufocat de Untold, eveniment ce si-a permis luxul sa aduca nume grele ale muzicii electro, dance si deep house, la nivel mondial. Untold a anuntat ca se va organiza exact in aceeiasi  perioada cu Airfield, lucru ce s-a dovedit pana la urma fatal pentru organizatorii evenimentului de pe hipodromul Magura. ”Am subestimat forta evenimentului de la Cluj. Nu ne asteptam sa aduca atatia artisti mari. Chiar daca publicul tinta a fost diferitm Untold ne-a sufocat. Au programat evenimentul in acelasi timp cu Airfield. Ei au facut anuntul dupa noi… Lucrul acesta ne-a afectat din pacate foarte tare pana la urma”, a explicat Alexandru Popescu, administratorul firmei Airfield Events, pentru Ora de Sibiu.

Pierderi uriase in conditiile in care numarul de spectatorii a fost modest, iar vanzarile de bauturi si mancare au fost si ele la fel de modeste, incasarile organizatorilor au fost mult sub asteptari si sub estimari. Imediat dupa festival, acestia au tras linie si au pus verdictul: pierderi de sute de mii de euro. ”Noi am estimat pierderea noastra la 600.000 de euro. Bugetul total a fost de 800.000 de euro, iar pierderile sunt dupa cum se vede, foarte mari”, a mai explicat Alex Popescu.

Plata datoriilor mai dureaza

Organizatorii spun ca vor achita datoriile acumulate catre furnizorii de servicii si persoanele ce au lucrat la Airfield in aceasta vara. Acestia recunosc insa ca achitarea lor ar putea sa dureze si pana la anul. ”O sa ne achitam datoriile catre furnizori. Este vorba doar de durata de timp in care se vor face platile pentru ca actualmente firma este in incapacitate de plata. Noi vrem sa ne intelegem amiabil cu toata lumea. O sa fie dificil, dar repet! Vrem sa achitam toate datoriile” a mai spus Alexandru Popescu, pentru Ora de Sibiu. Cand am adus in discutie si o estimare de termen pana la care se vor achita datoriile acesta a mai spus ca ”speram sa platim toate datoriile pana la finele anului in curs. Posibil sa mai ramana ceva datorii pe care sa le achitam si la inceputul lui 2016”.

Airfield si in 2016?

Chiar daca mai au multe datorii de platit, cei de la Airfield spun ca festivalul se va organiza si in 2016. ”Vom merge mai departe cu siguranta. Am gasit si alti investitori care sunt interesati sa sprijine proiectul Airfield. Acum suntem in discutii cu cativa si asteptam sa se confirme si sa se concretizeze lucrurile”, a marturisit Alexandru Popescu. Acesta a mai spus ca cel mai probabil data festivalului o sa fie schimbata, in asa fel incat sa nu se mai suprapuna cu Untold sau alt mare eveniment organizat in aceeiasi perioada in Romania.

Amenintati cu instanta

Ramane de vazut insa cum o sa gestioneze cei de la Airfield situatia datoriilor. Furnizorii de servicii si cei care mai au de recuperat bani de la Airfield Events par sa nu accepte amanarea platii datoriilor si vor sa ii dea in judecata. ”Speram sa nu ne dea in judecata si sa ne inteleaga. si noi vrem sa platim datoriile. stim ca va fi greu ca la anul sa mai beneficiem de sprijinul colaboratorilor, dar ii asigur ca ne vom achita restantele financiare catre ei”, a mai spus Alex Popescu.

Cine sunt cei care detin Airfield Events

Airfield Events  este o firma in care apar patru asociati si care conform datelor obtinute de la Registrul Comertului sunt: Alexandru Popescu (30%), Carl Cleirbaut (30%) (cetatean belgian), Geoffroy Devleminck (30%) si Mihai Andreicut (10%). Surse de incredere au explicat pentru Ora de Sibiu faptul ca cei doi investitori belgieni detin afaceri prospere in Cisnadie. Geoffroy este proprietarul fabricii Technomil, iar o parte din terenurile pe care s-a desfasurat evenimentul sunt detinute de acesta. Carl Cleibaut urmeaza sa inceapa productia la o patiserie dezvoltata in Cisnadie, cu finantare europeana.

Articol preluat integral de pe site-ul oradesibiu.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *