Politica

Premierul Marcel Ciolacu: Miniștrii români merg la Bruxelles pentru a discuta reforma pensiilor speciale, reforma fiscal-bugetară și renegocierea PNRR. ”Premierul și miniștrii din guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că miniștrii României vor merge în săptămânile următoare la Bruxelles pentru a discuta reforma pensiilor speciale, reforma fiscal-bugetară și renegocierea PNRR, alături de planul RePowerEU. Marcel Ciolacu a afirmat că „premierul României și miniștrii din guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui”.

El a afirmat că Guvernul își propune să obțină prin RePowerEU peste 1,1 miliarde euro, bani care să fie direcționați pentru ca populația să își poată achiziționa panouri fotovoltaice.

Principalele declarații:

  • Am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din Guvern la Bruxelles.
  • Premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui.
  • Avem un dialog normal cu Comisia Europeană care vizează închiderea anumilor jaloane din PNRR. Automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Este un demers normal pe care, cu sinceritare vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să îl fi făcut.
  • Concret, doamna ministru a Muncii Simona Bucura Oprescu va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Un lucru cât se poate de normal.
  • Domnul ministru de Finanțe Marcel Boloș va merge pentru o discuție legată de jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt trecute ca și jaloane în PNRR, în următoarele cereri de plată. Nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva… Ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să își aducă aminte ce reforme și ce jaloane au trecut în PNRR. Când au zis că vor fi scoase excepțiile din codul fiscal al României.
  • De asemeni, o să meargă și domnul Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR și planul RePowerEU. Concret, ne propunem să obținem prin RePowerEU peste 1,1 miliarde euro, bani care să fie direcționați direct către populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice, astfel încât românii în viitor să plătească cât mai puțin la facturile de curent. Este un program ambițios care acoperă întreaga Românie.
  • Vizitele la Bruxelles au scopul de a obține lucruri concrete pentru țară și pentru români.
  • Toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pentru luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 lei din partea statului. În acest moment există o diferență de 90.000 de noi beneficiari eligibili.

Sursa foto: Guvernul României