Editorial

Premierul Ciucă cere plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale, DUPĂ moartea bebelușilor de la Cluj. Dacă se luau măsuri după scandalurile Hexi Pharma și #Colectiv, nu numai copiii din Cluj supraviețuiau

Scris de 917

Adică a aflat și Ciucă că există infecții nosocomiale, deși a vuit presa nițeluș după scandalurile Hexi Pharma și #Colectiv. Tov. Ciucă, în scandalul Hexi Pharma s-a demonstrat clar că, din lăcomie imbecilă, s-au ”hrănit” efectiv bacteriile din spitale cu soluții diluate, făcându-le mai puternice. Iar scandalul #Colectiv doar ce a confirmat că se moare cu zile din infecții intraspitalicești (cum li se mai spune) în spitalele din România. Au trebuit să mai moară doi bebeluși să vă treziți? Să reacționați și să vă preia presa de chitanțier reacția de parcă ați fi inventat umbra?! RUȘINE!

Ia ascultați bla-bla-bla și părere de durere-n cot:

Premierul Nicolae Ciucă a reacţionat, miercuri, în şedinţa de Guvern, cu privire la scandalul deceselor de bebeluși, din cauza infecţiilor nosocomiale, de la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. El a cerut Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-i prezinte situaţia şi concluziile concrete legate de această problemă a infecţiilor din spitale.

Citez: ”Un subiect oarecum, nu oarecum, este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză”. Motiv pentru care, în mod ferm, Ciucă a cerut: ”Ministerului Sănătăţii, ca până la finele săptămânii viitoare (nici mai devreme, nici mai târziu – n. red.), să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”.

Aha, deci avem și un ”istoric”, mamă și ce ”istoric” avem cu privire la uciderea ”pacientului român” în spitale din neglijență și durere aprigă în cur. Din lăcomie.

Așa că Ciucă a cerut un plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale: ”Ca atare, doamna secretar de stat, vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”.

Ca atare, până ”la finele săptămânii următoare”, infecțiile intarspitalicesti vor fi ascunse sub preș.

În ce-i privește pe bebelușii morți la Cluj-Napoca (ditamai municipiul medical și universitar-medical), deși mai mulţi părinţi susţin că pruncii le-au murit la scurt timp după naștere în Spitalul Judeţean și măcar în cazul unuia dintre copii, în scrisoarea medicală scrie negru pe alb cu ce bacterie a fost infectat, conducerea spitalulului nu numai că neagă toate acuzaţiile şi dă vină pe părinţi că, chipurile, au fost neglijenți – ei, părinții! -, dar mai și trimit poliția peste aceștia când aceștia protestează în curtea Spitalului.

Trist este că, banditește, pe o mână care spală pe alta, să rămână amândouă curate, Ministerul a confirmat că un copil decedat avea o bacterie intraspitalicească, dar că la celelalte decese cauza a fost altă. Așa e când la părinți nu ajunge scrisoarea medicală, fiecare poate afirma ce vrea.

Este ușor să răcnim pe străzi: #Muie_PSD, dar pe mine mă neliniștește profund faptul că la (imediat, pe 30 octombrie) 7 ani de la #Colectiv, am avut premieri și miniștri la Sănătate din valul de politicieni care s-au cățărat și în Parlament și la Guvernare pe cadavrele acelor tineri uciși de infecții intraspitalicești și nu s-a făcut un ”plan național de combatere a nosocomialelor”!

Pe voi nu vă neliniștește, nu vă tulbură, nu vă mânie că au mai trecut 7 ani și mii de morți de atunci?

PS: În 30 decembrie 2019, Ziar de Cluj scria despre ”Pacienții nimănui, în luptă cu infecțiile intraspitalicești din Cluj”. Era vorba despre faptul că, numai într-o singură lună, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, au fost constatate peste 50 de infecții asociate asistenței medicale, dintr-un total de peste 4000 de pacienți. Că, în 30 de ani, decesele cauzate de infecțiile nosocomiale din spitalele din România se situează între 50.000 – 60.000 de persoane, ceea ce echivalează cu 6 vieți pierdute în fiecare zi în spitalele de pe tot cuprinsul acestei mult prea hoțite țări.

Chiar nimănui nu îi este rușine?ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 2 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 2 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 3 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 3 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 4 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 4 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
 • Acum 5 hours Analiza
  Dedesubturile scandalului de la Bruxelles. Mihai Tudose, “hărțuirea sexuală” și rotația guvernamentală
 • Acum 5 hours General
  Sile Pușcaș scapă din ghearele justiției clujene. Procesul cu Primăria Cluj-Napoca se mută la Suceava
 • Acum 6 hours Eveniment
  VAL DE PROTESTE ÎN BUCUREȘTI: Continuă greva profesorilor, ies în stradă și sindicaliștii din Sănătate și protestează pentru pensii speciale polițiștii din penitenciare
 • Acum 7 hours Din oras
  Avarie la o conductă de apă din Zorilor! Zeci de străzi au rămas fără apă
 • Acum 1 day In vizor
  DEȘI ÎNCĂ NU L-AU CĂLCAT ÎN COPITE CEI DE LA UNTOLD, gazonul nou-nouț de pe Cluj Arena necesită o reșapare de 10.000 de euro. Așa se fac lucrările de calitate pe bani publici cu firme de casă!
 • Acum 1 day Politica
  GUVERNUL MAI ANUNȚĂ UN FÂS: Memorandum pentru creșterea salariilor pentru profesori anul viitor. Bătaia de joc este pe față: Memorandumul nu are forță juridică
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE