Politica

Premierul Ciolacu, despre românii din Fâșia Gaza: ”Nu a putut nimeni. Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieșit din Fâșia Gaza”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, despre românii din Fâşia Gaza, că celula de criză comunică cu aproape fiecare dintre ei, el arătând că ”absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”, transmite News.ro. Premierul a precizat că în acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor dar toată lumea speră că aceştia vor ajunge cât mai repede în România.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat despre situaţia românilor din Fâşia Gaza că este vorba de persoane cu dublă cetăţenie.

”Nu a putut nimeni. Absolut nimeni, în acest moment, nu a ieşit din Fâşia Gaza”, a declarat șeful Executivului, precizând că ”există grupuri, la Celula de criză şi se comunică cu aproape fiecare dintre ei”.

”În momentul în care apelezi la Ambasadă şi la Consulat, automat îţi laşi şi telefonul şi în acest moment a început această comunicare. Dintre cei care au solicitat evacuarea”, a explicat Ciolacu.

Premierul nu a dorit să spună dacă aceste persoane au ajuns deja în sud.

”Nu are rost să intrăm în nişte detalii care ar putea să le facă rău acestor oameni. Se comunică cu acest grup de români care au solicitat Ministerului de Externe şi României ajutorul. Sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, cu toţii suntem angrenaţi”, a spus Ciolacu.

Şeful Executivului a mai spus că este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare.

”Cred că responsabilitatea noastră este de a păstra calmul şi de a lua deciziile corecte şi foarte bine informate şi de a avea un plan coerent, repet, şi cu celelalte state”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

”În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”, a ţinut să precizeze, arătând că cu toţii speră ca aceşti români să ajungă cât mai repede în România.

sursa: News.ro