Din oras

”Doreii” de la RADP Cluj-Napoca vor putea ridica și mașini parcate regulamentar pe spațiul public

Poliția locală va putea ridica și reloca mașinile parcate regulamentar pe spațiul public, în caz de forță majoră, scrie avocatnet.ro. Dar cum la Cluj-Napoca Poliția locală nu dispune de utilaje de ricare, vor intra în acțiune ”doreii” de la RADP-ul pensionarului de lux Pantelimon. Ăia pe care i-am văzut în acțiune.

CITEȘTE, SĂ ȘTII CE TE POATE AȘTEPTA:

ATENȚIE CUM PARCAȚI, că ”doreii” lui Pantelică de la RADP vă ”amendează” prin distrugerea mașinii

Este vorba despre un proiect aflat în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne, prin care se propune ca mașinile parcate regulamentar să fie ridicate dacă este nevoie ca spațiul să fie eliberat, în interes public. Costurile ridicării nu vor fi suportate de către proprietarul mașinii se mai arată în textul proiectului.

Mașinile parcate regulamentar vor putea fi ridicate numai în condiții de forță majoră, când situația necesită eliberarea locului rapid.

  • Este vorba despre efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local;
  • Intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre;
  • Instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.

Cine va putea ridica mașinile parcate regulamentar

Mașinile parcate regulamentar vor putea fi ridicate din ordinul administrației locale, a structurilor care intervin în diverse situații: poliție, pompieri, ambulanțe etc. Măsura relocării unui vehicul se va stabili fie din oficiu, fie la solicitarea administrației publice locale, administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre.

Proiectul de lege notează ca mașinile ridicate să fie duse în spațiile special amenajate pentru depozitarea vehiculelor care sunt ridicate neregulamentar.

Proiectul de lege din care citează avocatnet mai prevede ca în situația relocării unui vehicul, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul, parcarea ori depozitarea acestuia va fi suportată de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public.

În orice caz, proprietarul vehiculului relocat nu va trebui să plătească nimic la relocarea mașinii. Cu excepția medicamentelor când va observa că mașina parcată regulamentar a dispărut și a transportului până la locurile de depozitare care, de obicei, sunt situate la mama dracului, la marginea localităților. Plus birocrația.

Normal, timpul și nervii cetățeanului nu se contorizează că, într-o țară cu politicieni care se cred buricul lumii, legile sunt date împotriva cetățeanului, nu în folosul acestuia.