Anchete

Premierul care a salvat Institutul Cantacuzino despre escrocheria caritabila pusa la cale de botoxata Christina Ich: "Comision? Trebuia sa fie 0". Domnule ministru CIUCA, Cantacuzinoul e sat fara caini?

Institutul Militar Cantacuzino, aflat in subordinea Ministerului Apararii, condus de generalul Nicolae Ciuca, se află în centrul unui scandal cu donații sub formă de loterie ce pute a pacaleala, prin care diversi atarnatori ai online-ului romanesc – „influcenceri” ai Facebookului si Instagramului – precum Cristina Ich, Flick și Răzvan Popescu – isi asuma contra unui comision de 30 la suta sa ceara cetatenilor romani UN MILION DE EURO in numele luptei anticoronavirus, adica sa faca reclama campaniei de pretinsa caritate pentru ca cetatenii creduli sa doneze catre Cantacuzino sume de bani cu titlu de „sponsorizare” pentru a sprijini lupta impotriva raspandirii Covid – 19.

In conditiile in care Institutul Militar Cantacuzino se afla sub tutela si umbrela financiara acoperitoare a Ministerului Apararii si in conditiile in care Cantacuzino se pregateste sa primeasca o finantare de 150 de milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru modernizare cu unitati tehnologice complexe in vederea vaccinului gripal tetravalent.

Ziar de Cluj ii solicita ministrului Apararii Nationale, general de armata Nicolae Ciuca, rezilierea de indata a contractului dintre hoitarii online de care vom face vorbire si Institutul Militar Cantacuzino si dispunerea unei anchete prin Corpul de Control al ministerului pentru a afla cum s-a ajuns la aceasta situatie rusinoasa in care un simbol al cercetarii romanesti sa ajunga terenul de joc al unor bisnitari social media.

 

Sub acoperamantul fantomatic al unui ONG si mai dubios, intitulat Asociația ChiarEu, detinuta de familia Carcu (Ioana Monica Carcu, Bogdan Carcu, Dragos Carcu, Eugenia Carcu) proprietarii un IFN de camatarie legala pe nume Marchesa Consult, si vedeta botozata a Instagramului, Christina Ich (in fapt, se numeste mult mai prozaic, Cristina Micu, si provine din Republica Moldova) plus inca niste profitori s-au gandit sa puna de o smecherie online cum rar s-a mai vazut in Romania:

 

 

Apare si un site chiareu.ro (foto – RazvanBB) in care oamenii sunt indemnati sa doneze contra promisiunii unei loterii ce are ca premiu un apartament!

 

Dezvăluirile au fost făcute de către Corina Vintan, sefa firmei de relatii publice Link Associates si fost purtator de cuvant in MAE.

 

Cum se prepara o tepareala. Azi, ChiarEu.

Familia Carcu, gestionara smenului caritabil ChiarEu, se ascunde bine de tot dupa off shore-uri, adrese unde functioneaza cabinete de avocatura, schimbari de denumiri de societate. Despre toate acestea puteti citi mai jos, ca ancheta asta e lunga.

Singura poza pe care o avem la dispozitie e a lui Bogdan Carcu, cu cont de LinkedIn in care isi asuma calitatea de „strangator” de sponsorizari in numele Asociatiei ChiarEu.

 

Faraoana Instragramului, Chirstina Ich, sustine azi ca intregul „proiect” a fost pregatit cu multe luni inainte. In fapt, premeditarea acestei tepe pare sa fi fost o preocupare apasata a „organizatorilor”. Pe siteul ChiarEu.ro, apareau urmatoarele ingrijoratoare fraze:

„Organizatorul nu oferă niciun fel de garanție cu privire la premiile anunțate (de ex. Existența, calitatea, dreptul de proprietate). În măsura în care premiul nu mai poate fi acordat din cauze independente de Organizator (dispariție temporară sau definitivă bun, deces persoană), Organizatorul va putea, la liberă să alegere, să ofere, sau nu, un alt premiu în locul aceluia, în caz contrar, acesta fiind liberat de orice răspundere. Răspunderea Organizatorului se limitează doar la acțiunile proprii, în măsura în care printr-un act normativ nu este obligat să răspundă și pentru alte acțiuni sau omisiuni. În orice caz, răspunderea Organizatorului nu va putea depăși suma de 300 EUR per eveniment, fiind vorba despre o asociație non-profit, și nu va putea acoperi decât daunele directe săvârșite cu intenție sau din culpă gravă.”

Ati inteles, da? Dati-ne bani crezand ca veti primi un apartament si noi, daca va dam teapa, sa nu va suparati caci ati fost avertizati.

 

Iar „forta majora” in viziunea familiei Carcu, gestionara ONG-ului, poate deveni orice situatie. De exemplu o gaurica in normele de GDPR. Sau o gauroaie in normele de GDPR. Sa citim: 

„În înțelesul prezentului Regulament, constituie asemenea cazuri următoarele evenimente, dar fără a se limita la acestea:

– pierderea bazelor de date care conțin participările, din motive independente de voința și puterea de control a Organizatorului;
– avarierea sistemului informatic de stocare a datelor și alocare a premiilor;
– tentative de fraudă a Platformei prin mijloace electronice sau alte mijloace;”

 

Au dat-o la intors de 3 ori. Ca tot vin Pastile

 

Si de aici a inceput nebunia. Caci dezvaluirea i-a oripilat pe toti oamenii de bun simt din Romania, devenind virala. 

In mod suspect, si „asociatia” ChiarEu si regina botoxata a Instagramului, Christin Ich, au inceput sa „comunice”, afundandu-se in rahat si mai tare. Au recunoscut ca organizeaza o loterie ilegala ce are drept premiu un apartament.

 

În ultimele zile, scenariul s-a schimbat de mai multe ori. Inițial era vorba că vedetele mai sus menționate vor promova site-ul ChiarEu.ro și își vor îndemna urmăritorii să doneze pentru o cauză nobilă: Susținerea Insitutului Cantacuzino. Banii urmau să se împartă la 3: o parte către vedete și cheltuieli de marketing, o parte către asociație și o parte către un apartament luxos, în București, pe care donatorii îl puteau ”câștiga”. Odată demascați, pe site-ul prin intermediul căruia se făceau donațiile s-au schimbat lucrurile: 70% către Cantacuzino, 20% către vedete și apartamentul – premiu, iar restul de 10% către Asociația ChiarEu. 

Sa vedem insa cine sunt panacotarii care au creionat aceasta schema de capusare a Institutului Cantacuzino, inainte sa ne intrebam in ce scop era facuta aceasta strangere de fonduri contractata inca de anul trecut, asa cum marturiseste chiar Ich.

 

Ich a facut foamea in 2019. Din punct de vedere financiar

 

Christina Ich – moldoveanca de peste Prut, putin (mai mult) trecuta prin Italia, cu o cariera inexistenta chiar si pentru standardele scazute ale show-biz-ului romanesc. S-a brenduit tot ca o copycat, dandu-se drept Angelia Jolie a Romaniei, cu marea diferenta ca Jolie la 33 de ani se mozolea cu Brad Pitt si avea in spate o cariera artistica incredibila, pe cand Ich, la 33 de ani, se mozoleste cu Alex Piturca, caruia i-a si trantit un copil, dupa ce bietul baiet a vazut prin tabloide cum, in timp ce credea Pitzi jr. ca are o relatie solida cu Ich, moldoveanca se lingea, conform tabloidelor si pozelor aferente, cu fostul cardash (n.r. – cardash – proprietar de carduri pline cu cash), un macaronar obosit.

 

Ich are un cont puternic de Instagram, cu vreo 700 000 de naivi care se holbeaza la buzele ei botoxate si la stilul ei de viata glamour. Insa afara e vopsit gardul, inauntru e un leopard mic, din Dragonul Rosu, caci financiar vorbind, nu prea intelegem de unde atata lux pe Ich, de vreme ce, in 2019, veniturile i-au scazut la jumatate fata de 2018.

Si sa si dovedim cu cifre oficiale.

Da, in 2018, pentru o fata care nu munceste mai nimic, doar freaca mentosana pe Instagram si se da cu ruj pe buze, Ich, zisa si Cristina Micu, a incasat ceva banisori pe societatea sa, Ichon Pictures, CUI 36838351, care recent si-a schimbat sediul social mutandu-se pe strada Argentina. In 2018, Ich a facut cam 7000 de euro pe luna din „activitatile” ei pe Instagram, endorsements si alte chestii care nu se pot numi munca.

 

In 2019, insa, surpriza: veniturile au diminuat ingrijorator. La jumatate. Adica abia de a luat si ea niste 3000 de euro pe luna. Ceea ce probabil a transformat-o intr-o fomista disperata, vezi si osardia cu care s-a tinut scai sa ii faca lui Pitzi junior un copil si implicarea in ChiarEu.

 

 

ChiarEu / Chiar, voi, astia din familia Carcu de ce va ascundeti?

 

O alta poveste mult mai interesanta se iteste din spatele ONG-ului ChiarEu. 

Pe Facebook si in toate comunicarile publice de la anuntarea „proiectului” si pana la declansarea scandalului, organizatorii si botoxata Christina Ich, folosesc sintagma „Asociatia ChiarEu”, insa pe site-ul Ministerului de Finante, cautand dupa CIF, ne apare o alta denumire: ASOCIATIA IMPREUNA SCHIMBAM DESTINE.

Asa cum veti vedea mai jos, schimbarea de nume a asociatiilor sau firmelor detinute constituie o practica constanta a familiei Carcu. Oare cine isi mai schimba denumirile de firme? Aham…

Desi Ich se chinuie sa latre pe toate gardurile ca Asociatia ChiarEu/ASOCIATIA IMPREUNA SCHIMBAM DESTINE a pregatit „proiectul” Cantacuzino „cu multe luni in urma”, noi am descoperit ca…

 

Asadar, familia Carcu s-a dus la Finante in 2 ani succesivi (ca e si pe 2018 aceeasi declaratie) si a lasat o hartie ce TREBUIE sa existe si azi, in care a spus, in cunostinta de cauza si fiind constienta de rigorile legii, ca nu a desfasurat activitate de niciun fel, daramite fiscala pe ONG. Boon.

Desi nu se face intr-o ancheta jurnalistica, nici macar vizual, o sa revenim la print screenul de mai sus cu „pozitia” ONG-ului post declansarii scandalului in care „organizatorii” zic:

 

Asta inseamna ca apartamentul „oferit” ca premiu in loteria ilegala a fost achizitionat anul trecut sau acum 2 ani macar, adica exact in anii in care ONG-ul a declarat „pe proprie raspundere” la Finante ca nu a desfasurat activitate fiscala.

Ceea ce ne duce cu gandul ca familia Carcu a comis fie un fals in declaratiile date la Finante, fie un fals in declaratia data publicului acum cateva zile, ceea ce poate sa ne duca la gandul ca fie apartamentul exista, dar nu se stie cu ce bani l-a cumparat ONG-ul in anii precedenti, caci nu a avut activitate fiscala, fie apartamentul nu exista si Asociatia ChiarEu a vandut o gogoasa puturoasa, mai pe sleau, o escrocherie pe post de locuinta, fiindca nu putea sa cumpere un apartament neavand venituri/neavand activitate fiscala. 

Iertati-ne ca suntem asa tipicari, dar asa sunt ziaristii de investigatii…

 

Familiei Carcu, asa cum va spuneam, ii place tare mult sa schimbe denumirile societatilor detinute:

MARCHESA INVEST SA (J40/11947/2005) a fost botezata si rebotezata de mai multe ori in ultimii 15 ani:

CURIERO INVESTMENTS SRL (23.06.2005)
MARCHESA CONSULT SA (02.10.2008)
MARCHESA CONSULT SRL (12.04.2012)

 

Nu ca ar fi fost ceva firma puternica. De fapt, a fost muci din punct de vedere financiar, asa ca ne intrebam din ce or trai astia din familia Carcu, fiindca la business sunt praf:

 

O sa ziceti ca suntem carcotasi. Bine, mai dam exemplu o firma: MUTUALIS IFN SA. Care ar trebui sa fie o firma de camatarie legala sau cum ii zice de „creditare”.

 

O posibila explicatie ar putea fi faptul ca familiei Carcu ii place sa se ascunda dupa offshore-ul Marchesa Ltd., persoana juridica de drept cipriot, cu sediul in Cipru, Kolokotroni & Chrysorogiatissis, 3032, Limassol, inregistrata la Registrul Comertului din Cipru cu nr. HE 196138, capital social 1000 CYP.

Chiar si asa, este inexplicabil fiscal din ce traiesc oamenii astia, daca nu traiesc din tepe, ci din munca cinstita: firmele le sunt praf, nu exista nicio miscare de bani pe ele, ONG-ul e pe zero.

 

Daca aveti detalii suplimentare despre familia Carcu, nu ezitati sa ne luminati la scrie@ziardecluj.ro!

 

 

Putina istorie recenta despre Institutul Cantacuzino

 

Tigania ChiarEu se întâmplă la cinci ani de la momentul în care Institutul Cantacuzino nu mai avea ”bani de pâine”, iar angajații se rugau din răsputeri ca administrația centrală să salveze această instituție, parte din istoria Românească, aflată în colaps financiar.

 

Astăzi, omul care a fost promotorul salvării Institutului Cantacuzino, prin transferul acestuia de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării Naționale, Mihai Tudose, se declară dezgustat de modul în care un ONG a ales să facă bani, în perioadă stării de urgență, folosindu-se de punctul sensibil al românilor: susținerea Institului Cantacuzino.

 

 

Mihai Tudose, salvatorul Institutului Cantacuzino despre Ich si ChiarEu: „Daca 10% comision era bine? Răspunsul corect e ZERO”

 

Salvarea Institutului Cantacuzino care, în perioada în care s-a aflat în subordinea Ministerului Sănătății, a pierdut sute de angajați și a înregistrat datorii de peste 5 milioane de euro, a venit în momentul în care s-a făcut transferul la MApN, evitandu-se falimentul si disparitia sa. Omul care a inteles situatia si a rezolvat repede problema a fost Mihai Tudose, premierul de atunci al Romaniei.

Contactat telefonic, Mihai Tudose, cel ce a ocupat funcția de premier în perioada transferului și a militat pentru acest demers, se declară dezgustat de asociația care se folosește de imaginea Insitutului Militar Cantacuzino pentru comisioane babane și pentru a-i înșela pe români. 

„Am  fost promotorul ideii de trece, pentru numele lui Dumnezeu, ca era sa dispara de tot, Institutul Militar Cantacuzino în subordinea MApN din doua motive mari și late: fiind obiectiv militar, mi-am dorit să nu moară sau să devină victima privatizărilor și a afacerilor imobiliare, iar cel de-al doilea motiv consta în asigurarea unei surse de finanțare clare prin faptul ca urma sa beneficieze de o parte de cei 2% alocați Apărării.

După ce am plecat eu, Dumnezeu cu mila.

Mi se pare nonsens să ceri bani de la populație pentru un obiectiv militar. Eu vă spun că sunt foarte puține instituții de caritate, cu sau fără ghilimelele de rigoare, care nu își opresc comision, e trist. Care e procentul decent? 10 % era bine? Raspunsul corect e ZERO. Corect ar fi să nu existe așa ceva, sa nu fi existat situatia pe care mi-ati descris-o”, a declarat fostul premier, Mihai Tudose. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *