Din oras

Premieră: Locuitorii unei străzi din Cluj-Napoca și-au asfaltat singuri strada

În ciuda aglomerației și a sufocării orașului, în Cluj-Napoca s-a construit într-un mod alert. În ultimii ani au apărut sute de blocuri și străzi private, în total fiind aproximativ 250 de străzi și alei noi. Deși au trecut mai bine de 11 ani de când au apărut aceste străzi private, primăria a reușit să treacă în domeniul public doar strada Edgar Quinet, care ani la rând a arătat deplorabil.

 Locatarii unei străzi private din cartierul Bună Ziua au dus o luptă cu Boc pentru a trece strada în domeniul public, dar fără rezultat. După ignoranța primită din partea conducerii locale, proprietarii blocurilor de pe strada Mircea Zaciu s-au mobilizat și au asfaltat singuri strada care era un adevărat dezastru.

Un chiriaș de pe Mircea Zaciu susține că dacă strada nu ar fi fost asfaltată curând, ajungeau să cheme autoutilitarele ca să poată ieși de pe stradă.

„Mulțumiri proprietarilor de bloc care s-au îndurat de chiriași și mașinile lor. Dacă nu se asfalta curând, ajungeam să chemăm autoutilitarele să putem ieși de pe stradă” declară pentru Ziar de Cluj un chiriaș. 

Mircea Zaciu, până de curând a fost una dintre cele mai deplorabile străzi. Locatarii străzii trebuiau să folosească încălțăminte de schimb dacă voiau să iasă din casa când ploua. Din cauză că nu era asfaltată fiecare ploaie se transformă într-o masă de noroi cleios. Era imposibil să ieși din casă fără să îți încarci tălpile pantofilor cu noroi de două-trei degete de gros.

Problema încălțămintelor murdare a fost însă cea mai mica problemă pentru locuitorii de pe strada Mircea Zaciu. Ploile le-a adus și alte bucurii: subsoluri inundate. Cei care locuiesc la parter, de mai multe ori s-au trezit cu apă în apartamente.

Acum, Mircea Zaciu este un caz fericit față de restul străzilor private din Cluj-Napoca care arata în continuare ca în anul 1990. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *