De cartier

Premieră în Cluj-Napoca la podul Răsăritului. Viceprimarul Dan Tarcea: „Există chiar și șansa să fie terminată această investiție mai repede”

Scris de 1592

La podul Oașului – Răsăritului ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 6 septembrie 2021, termenul de finalizare fiind, potrivit panoului de șantier, 6 mai 2023. Din termenul de execuție de 20 de luni au trecut circa 8 luni, iar lucrările sunt în prezent, conform declarațiilor viceprimarului Dan Tarcea, la stadiul de 50%. Lucru confirmat și de imaginile din teren.

Prin urmare, viceprimarul Tarcea a declarat astăzi, optimist, că sunt șanse ca podul să fie finalizat chiar mai devreme de luna mai a anului viitor, când este prevăzut termenul contractual. Ar fi o premieră în Clujul în care șantierele publice sunt de obicei mult întârziate și amânate, și un semn că, atunci când interesul public (și imobiliar) o cere, se poate!

Această premieră, a finalizării podului înainte de termen, ar putea face ca podul Porțelanului, aflat nu departe în aval, să fie terminat în tandem sau după podul Răsăritului, mai apropiat de Centru și de zonele de regenerare urbană P+cât se poate.

Început inițial în aprilie 2019, Porțelanului ar fi trebuit finalizat 12 luni mai târziu. Reînceput în 26 aprilie anul acesta, cu un termen de realizare a lucrărilor de 7 luni, podul ar putea fi terminat în noiembrie – decembrie. Dacă Răsăritului, după 8 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, a ajuns la 50% grad de realizare, are toate șansele să fie finalizat înainte de Porțelanului, din cele 8 luni trecute până acum, vreo 2 fiind alocate inițial doar organizării de șantier.

„Prinde, prinde contur podul Oașului-Răsăritului, am fost și acolo pe teren, lucrurile sunt vizibile și pe teren. Există chiar și șansa să fie terminată această investiție mai repede față de anul 2023, cât este termenul contractual. Cei care au câștigat licitația se mișcă bine, deja au fost montate arcele, dar mai sunt încă lucrări de efectuat, sunt undeva la aproximativ 50% lucrări efectuate. Prima parte a lucrărilor au fost făcute în hală pentru că podul are o componentă mare și mult de construcție metalică a fost făcut în hală și au fost aduse componentele pe transporturi agabaritice și se văd acuma montate la nivelul solului. Mai sunt încă lucrări de efectuat acolo, mai avem încă până să-l terminăm și, sigur, vom depinde foarte mult și de situația meteorologică pentru că dacă sunt mai multe zile cu ploi, așa cum este astăzi, o să fie foarte complicat de…

Spun așa, cu rezervă, sunt șanse, dacă ritmul este păstrat și ne ajută și condițiile meteorologice, sunt șanse să fie terminat înainte de termen. Dar, așteptăm să vedem, că mai sunt încă, din punct de vedere contractual mai au cel puțin încă 9 luni, deci așteptăm să vedem evoluția lucrărilor”, a declarat astăzi la radio viceprimarul Dan Tarcea.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 hours In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 3 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 4 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 4 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 5 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 6 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 7 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE