In vizor

Premieră în Cluj! Doar 5 nou-născuți au fost abandonați în 2018 la secțiile de neonatologie

Abandonul copiilor în maternități se practică tot mai des în România. Peste 1000 de copii sunt abandonați în fiecare an în maternitățile din țară și alți 4000 ajung anual la orfelinat.

Bebelușii sunt abandonați an de an în maternități și rămân în grija asistenților maternali. Cele mai frecvente cauze ale abandonului copiilor sunt sărăcia sau problemele financiare, depresia post-natala, restricții privind accesul la avort și lipsa informațiilor legate de planificarea familiala. A fi părinte singur este un alt mare motiv ce le sperie pe proaspetele mămici, mai ales când sunt descurajate de proprii părinți.

Clujul, un număr șocant de mic de nou-născuți abandonați 

Anul acesta la Cluj-Napoca a fost un număr șocant de mic de copii abandonați în cele două maternități.

În cele două secții de neonatologie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca au fost abandonați doar 5 bebeluși. La neonatologie I a fost abandonat un singur copil, iar la neonatologie II au fost abandonați patru copii.

Potrivit Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca toții nou-născuții abandonați au fost preluați de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Cei 5 nou-născuți abandonați în maternitățile din Cluj au fost externați la asistenți maternali profesioniști.

Comparativ cu alte maternități din țară este de-a dreptul uimitor cum anul acesta în Cluj au fost doar 5 nou-născuți abandonați în două secții. În maternitatea din Oradea, un oraș mult mai mic decât Clujul, au fost abandonați 22 de nou-născuți.

Citește și: Maternitatea Stanca, blocată în proceduri. Comunicarea, egală cu zero

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *