In vizor

Prejudicii de 65.000 lei la Produs de Cluj, asociația Consiliului Județean, care promovează tradițiile

Asociația Produs de Cluj, înființată în anul 2010 de către Consiliul Județean pentru a promova producătorii locali și meșteșugurile, a avut o serie de abateri pe parcursul anului 2016, arată raportul întocmit de Curtea de Conturi. Valoarea prejudiciilor se ridică la 65.000 lei, iar a abaterilor financiar-contabile la 146.000 lei.

Abaterile de 146.000 lei fac referire la faptul că nu au fost înregistrate în contabilitate în conturi în afara bilanțului stocurile de natura obiectelor de inventar date în folosință.

Conform documentului, au fost efectuate cheltuieli nejustificate, reprezentând plata dublă a unei facturi, atât prin bancă cât și prin casierie (2.000 lei); a fost făcută decontarea eronată a cheltuielilor de transport în cazul deplasărilor interne, prin acceptarea la plată a unor cheltuieli peste cotele legale admise (11.000 lei); în perioada 2011–2016, au fost efectuate plăți către diverși furnizori de bunuri și servicii, fără existența unor documente justificative care să ateste achiziționarea bunurilor și prestarea serviciilor (52.000 lei).

“În anul 2016, pentru sumele plătite persoanelor fizice reprezentând drepturi de autor, nu au fost calculate, reținute și plătite contribuții de asigurări sociale, conform prevederilor legale”, mai scrie în raportul Curții de Conturi.

Asociația Produs de Cluj a fost înființată la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania. Mai apoi, locul CJCPCTC a fost luat de Şcoala Populară de Artă Tudor Jarda. Cel mai mare sprijin îl acordă Consiliul Județean Cluj, care finanțează și susține activitatea asociaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *