In vizor

Prejudicii de 65.000 lei la Produs de Cluj, asociația Consiliului Județean, care promovează tradițiile

Scris de 541

Asociația Produs de Cluj, înființată în anul 2010 de către Consiliul Județean pentru a promova producătorii locali și meșteșugurile, a avut o serie de abateri pe parcursul anului 2016, arată raportul întocmit de Curtea de Conturi. Valoarea prejudiciilor se ridică la 65.000 lei, iar a abaterilor financiar-contabile la 146.000 lei.

Abaterile de 146.000 lei fac referire la faptul că nu au fost înregistrate în contabilitate în conturi în afara bilanțului stocurile de natura obiectelor de inventar date în folosință.

Conform documentului, au fost efectuate cheltuieli nejustificate, reprezentând plata dublă a unei facturi, atât prin bancă cât și prin casierie (2.000 lei); a fost făcută decontarea eronată a cheltuielilor de transport în cazul deplasărilor interne, prin acceptarea la plată a unor cheltuieli peste cotele legale admise (11.000 lei); în perioada 2011–2016, au fost efectuate plăți către diverși furnizori de bunuri și servicii, fără existența unor documente justificative care să ateste achiziționarea bunurilor și prestarea serviciilor (52.000 lei).

“În anul 2016, pentru sumele plătite persoanelor fizice reprezentând drepturi de autor, nu au fost calculate, reținute și plătite contribuții de asigurări sociale, conform prevederilor legale”, mai scrie în raportul Curții de Conturi.

Asociația Produs de Cluj a fost înființată la sfârșitul anului 2010, fondatori fiind Consiliul Județean Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Agro Transilvania. Mai apoi, locul CJCPCTC a fost luat de Şcoala Populară de Artă Tudor Jarda. Cel mai mare sprijin îl acordă Consiliul Județean Cluj, care finanțează și susține activitatea asociaţiei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 15 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE