Rautacisme

Prefectul Clujului nu mai poate de mila jandarmilor și a polițiștilor. Zeci de mii de oameni vor fi dați afară, PNL-ul se transformă în umbrelă pentru „securiști”

SECURÍST s.m. Lucrător în organele de securitate. [< secur(itate) + -ist].

Termenul de securist în România anului 2020 e extrem de vag. Între atâta stat paralel și stat perpendicular, stat de drept și stat orizontal, confuzia e garantată. Cert e că PNL, inclusiv prin portavocile din teritoru (de exemplu prefecții sau primarii) știe să facă lobby agresiv pentru a susține „structurile” de securitate națională. Cum ar fi SRI, care a primit un buget baban pe 2020, cum ar fi SPP, cum ar fi Poliția sau Jandarmeria Română. 

Așadar, de ce să ne mirăm când prefectul Clujului, Mircea Abrudean, face lobby în cadrul unei emisiuni TV pentru reîntregirea aparatului subdimensionat din cadrul sărmanilor de la Jandarmerie sau Poliție. 

“Din această poziție constat că județul Cluj care este primul județ al țării din toate punctele de vedere, oricum am lua-o, la toate capitolele stăm după București cu care, evident, nu ne putem compara. Cred că trebuie luate în calcul aceste elemente și să tratăm puțin diferențiat din anumite puncte de vedere județele. Că vorbim de resurse umane în primul rând, de dimensionarea unor efective ale Ministerului de Interne în acest caz, și nu vorbesc doar de Permise, Înmatriculări, Pașapoarte, vorbesc de Jandarmerie, Poliție, Gruparea Mobilă de Jandarmi care suferă din lipsă de personal. Că vorbim de alte resurse, cred că județul Cluj nu este tratat așa cum ar merita să fie tratat conform locului pe care îl ocupă în ierarhia națională din punct de vedere al dezvoltării, al banilor pe care îi trimite la bugetul de stat consolidat”, a declarat Mircea Abrudean în emisiunea Servus, Cluj! de pe Citynews.ro.

Să reținem, ministrul Chițu (fără nicio trimitere la rozătoare care fac chiț chiț) ne anunță de câteva luni că vor urma în curând disponibilizări din cadrul bugetarilor. Mai exact, acei atârnători care nu fac nimic toată ziua, care încurcă lumea. Zic sursele că ar fi vorba despre câteva zeci de mii. Oportunitatea perfectă să angajăm în masă polițiști și jandarmi, că de aștia duc lipsă românii. 

Probabil totul face parte dintr-un plan mai amplu, pe 20 de ani, ca fiecare copil din România să aibă parte de un pachet de bun venit pe lume: un îngeraș păzitor, un securist care-l veghează din umbră, un polițist care are grijă să respecte legea și un jandarm care să-l apere de dușmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *