In vizor

Prefectul Abrudean, despre decizia instanței de a-l repune în funcție pe primarul din Beliș: „Am considerat că o persoană condamnată penal definitiv nu poate ocupa o funcție de demnitate publică”

Prefectul Mircea Abrudean a menționat într-o declarație pentru Ziar de Cluj cu privire la decizia instanței de a anula Ordinul prin care a fost revocat primarul din Beliș, că decizia de a emite acel ordin a avut la bază prevederile legale, dar și o poziție a Ministerului de Interne. 

„Este o hotărâre a instanței, procesul s-a încheiat, înțeleg că a avut câștig de cauză domnul primar. Felicitări și succes în activitate. Noi ne-am făcut datoria. Așa am interpretat prevederile legale. Am avut inclusiv o poziție a Ministerului de Interne care ne recomandă să facem ceea ce am făcut, adică emiterea celui de-al doilea ordin de suspendare. Instanța a considerat altceva. Evident că instanța e suverană și se va pune în aplicare fără niciun fel de discuții”, a declarat Mircea Abrudean.

Având în vedere că primarul comunei Beliș, Viorel Matiș, mai este trimis în judecată pentru fapte de corupție și în alte dosare, prefectul a precizat că o nouă condamnare va fi interpretată în același mod, respectiv prin emiterea unui ordin de revocare din funcție.  

„Din punctul meu de vedere interpretarea va fi aceeași pentru că așa am considerat împreună cu colegii mei de la juridic, că o persoană condamnată penal definitiv nu poate ocupa o funcție de demnitate publică așa cum prevede Codul Administrativ. Sigur, înțeleg că există alte prevederi, tertipuri care au dus la această poziție. Este o decizie a instanței pe care nu am cum să o comentez, dar din punctul meu de vedere, poziția va fi aceeași. Aceeași poziție a fost aplicată și în cazul altor primari din țară. Asta este poziția Ministerului de Interne care rămâne indiferent de persoană sau funcție”, a mai menționat Abrudean.

Viorel Matiș va fi repus în funcția de primar al comunei Beliș după ce a câștigat procesul cu Instituția Prefectului Cluj. În noiembrie, prefectul Mircea Abrudean a semnat cel de al doilea Ordin de Încetare a mandatului primarului din Beliș condamnat anterior pentru fapte de corupție, dar Tribunalul Cluj a anulat acest ordin.

Citește și:

Prefectura Cluj se poate lăuda cu juriști competenți: Viorel Matiș, condamnat pentru fapte de corupție, revine în funcția de primar al comunei Beliș

Viorel Matiș este cercetat penal în alte dosare pentru abuz în serviciu și a fost trimis în judecată în primăvară într-un alt dosar de delapidare, alături de alți angajați ai ROMSILVA, foști colegi de-ai acestuia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *