Analiza

Poziții capră cu UDMR la negocierile de la ”Rotativă”

La nivel declarativ, UDMR amenință cu ieșirea de la guvernare, dar declarațiile în acest sens nu aparțin liderului Uniunii, Kelemen Hunor, ci liderului de grup din Camera Deputaților Csoma Botond.

De altfel, după o întâlnire cu Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor susține că UDMR nu a fost niciodată parte a ”Rotativei” ca să renunțe la ministere și că Uniunea își va păstra portofoliile.
”După declarațiile domnului Ciolacu și Ciucă trag concluzia că se va respecta protocolul. Au fost discuții între trei oameni și rămân între trei oameni. Nu era o amenințare, am spus că, dacă se schimbă acordul lucrurile se vor complica, nu era o amenințare. Din punctul meu de vedere, subiectul este închis din 2021 toamna. Acordul este semnat și trebuie respectat. Trag concluzia că se va respecta acordul”, a declarat Kelemen Hunor.

Dincolo de declarațiile publice, suntem convinși că situația nu s-a tranșat – sunt prea mulți baroni locali ai acestui din ce în ce mai sinistru PNL care bălesc pe margine și și-ar pune om la Guvernare. Se vede și din declarațiile semi-belicoase pe care și le transmit prin intermediul mass media, că liderii UDMR nu sunt confortabili cu dorința liberalilor de a prelua ministerul Mediului, dar ieșirea de la guvernare nu i-ar avantaja în pragul viitoarelor alegeri generale, dar și în contextul scăderii în sondaje a Uniunii. Deși, mai ieri se vehicula pe ici, pe colo, că UDMR s-ar retrage de la giuvernare tocmai din cauza pierderii de teren din sondaje.

Dar până la alegerile de la anul rămâne valabilă lecția câinelui care nu se dă dus de la măcelărie. Așa că este greu de crezut că UDMR ar pleca de la guvernare și de la accesul la resurse, esențial în prag de alegeri generale. Așa că, dă-i și luptă, mai cu maenințăi, mai cu poalele-n cap: oricum, din 1996 UDMR este veșnic la guvernare, întins în patul tuturor marilor paride, dar asta nu se vede decât în buzunarele politicienilor acestei formațiuni, nici partid, nici asociere de fundații, nici călare, nici pe jos, dar extrem de cu apucături de curvă.

De remarcat este cum, la fel de curvește, social-democrații mustăcesc și nu intervin în conflictul dintre PNL și UDMR invocând protocolul semnat de cele două partide.
”Ei au protocolul lor pe care trebuie să-l renegocieze. Noi suntem neutri, nu ne băgăm în aceasta situație”, susțin social-democrații.
Ce vreau să rețineți: Uniunea Democratică a Maghiarilor din România guvernează până se sfârşeşte guvernarea, apoi o ia de la capăt, în funcţie de cerere şi ofertă. Din punctul acesta de vedere, UDMR este clar partidul economiei de piaţă. Prin urmare, nu vă îngrijorați pentru ei. Se descurcă.
Sunt peste 30 de ani în care numai politicienii, indiferent de culoarea lor politică, s-au îmbogăţit, cu neruşinare în România, nu românii. Am în minte imaginea fiecărui jerpelit din politică care a luat calea Bucureştiului de genul “ce-i pe mine-i şi-n dulap, când mă-mbrac zici că mă mut” şi care s-a întors acasă, în scurt timp, extrem de bogat şi înfiorător de putred.
Prin urmare, nu este de mirare revenirea sculer-matrițerului Zgonea, colegul lui Mihai Viteazul, în fruntea ANCOM – sculer matrițerul va fi șef și peste ”digitalizarea” României; și nici faptul că tot felul de falsificatori de CV sunt în funcții care le exced și inteligența, nu numai pregătirea.
Mai este puțin până vom asista live, ca să zic așa, la realizarea ”Rotativei”. Deocamdată, din ce se aruncă prin mass media avem așa:

Portofolii PSD:

 • vicepremier – rămâne de stabilit
 • Transporturi -Sorin Grindeanu
 • Sănătate – Alexandru Rafila
 • Agricultură – Florin Barbu
 • Economie Mihai Tudose sau altcineva
 • Muncă – rămâne de stabilit
 • Familie – s-ar putea desființa
 • Cultură posibil pentru UDMR (OSĂ se bucure Hegheduș, ia știe cum se roade și suge osul Culturii)

PENTRU LĂMURI ÎN CEEA CE O PRIVEȘTE PE ”MADAM STELA”, CITIȚI: Mvai, Ghinea de la USR a tăiat-o pe Hegedus Csilla de la UDMR de pe lista persoanelor care au avut acces la documentele ”secret de serviciu” după secretizarea PNRR! Doar nu era să lase ”lupul” la ”stâna” fondurilor europene. AVEȚI AICI ȘI O MICUȚĂ BIOGRAFIE A MÂINILOR ÎN BUGETELE STATULUI

Portofolii PNL

 • Apărare – Nicolae Ciucă- vicepremier
 • Finanțe – Cosmin Marinescu
 • Interne- Lucian Bode
 • SGG – Mircea Abrudean
 • Mediu – Mircea Fechet
 • Justiție – Cătălin Predoiu
 • Fonduri Europene – Marcel Boloș – situația nu e clară
 • Comunicațiile – Sebastian Burduja
 • Energie- Virgil Popescu
 • Educație – Ligia Deca

Ce-au ajuns și ”urmașii Brătienilor”…, să-și încale jurămintele de credință față de UDMR și să fure de la bieții concetățeni de etnie maghiară…

Liberalii zice-se că urmează să se reunească spre sfârșitul săptămânii într-o ședință departe de ochii presei, la vila Lac unde conducerea PNL urmează să prezinte liderilor de organizații propunerile de ministere. Abia așteptăm scurgerile pe surse de la ședința ”departe de ochii presei”.

La PSD este programată vineri o ședință cu liderii din teritoriu pentru a discuta componența viitorului Guvern și calendarul numirii acestuia în Parlament.

Așteptăm, cu interes.

Pe mine “politicile corecte” m-au învățat că este posibil să apuci un rahat de partea lui “curată” și să clamezi public că rahatul chiar are o parte curată de care să poți apuca în așa fel încât nici să nu te murdărești, nici gura să nu-ți miroasă, în cazul în care îl halești.

Iar politicienii români, indiferent de religie, naționlitate și rasă îl halesc, că electoratului nu-i pasă.