In vizor

La ce ne mai trebuie război? Ne rănim și singuri. Doi militari ai Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, răniți în timpul unui exercițiu de tragere în poligonul Florești

Un incident grav a avut loc săptămâna trecută în cadrul unor manevre militare, dar a fost ținut ”la secret” de către conducerea Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”.

  • Doi militari ai Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” au fost răniți în timpul unui exercițiu de tragere care a avut loc săptămâna trecută în poligonul Florești Nord și au fost internați la Spitalul Militar Cluj-Napoca.

Ofițerul de informare și relații publice al Diviziei, căpitan Oana Boier, a declarat pentru Cluj24 că unul dintre cei doi a și fost externat din spital.

”Doi militari ai Diviziei au fost răniți joia trecută pe timpul desfășurării unei ședințe de tragere cu aruncătorul de grenade AG40. A explodat o lovitură de AG40 în interiorul aruncătorului.

Personalul medical a acordat primul ajutor și cei doi militari au fost transportați în stare conștientă la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Nu au fost în stare gravă, au fost în stare stabilă, iar unul a și fost externat, celălalt urmând să fie externat zilele următoare.

Cauzele producerii incidentului sunt cercetate de o comisie la nivelul unității”, a spus Boier.

Surse militare susțin că incidentul ar fi avut loc din cauza muniției vechi folosite la tragere.

Cei doi ar fi militari în cadrul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”.

 

Sursa: Cluj24.ro