Uncategorized

Pozele de la IML au fost fasificate, sustin reprezentantii UMF

Scandalul decapitarii a sase corpuri de la IML Cluj continua. Politistii clujeni au inceput o ancheta, la mijlocul acestei saptamani, in urma unei plangeri penale privind profanarea de cadavre la Institutul de Medicina Legală (IML) Cluj.

Reprezentanti ai Univeristatii de Medicina si Farmacie Cluj au declarat, pentru Ziar de Cluj, ca pozele aparute in presa au fost falsificate, iar informatile eronate.

“Tot ce s-a intamplat la IML Cluj a fost in perfecta legalitate. Am facut o chestie profesionala din toate punctele de vedere. Toate discutiile de acum sunt nepotrivite si pun universitatea intr-o pozitie nefavorabila. Pozitia Universitatii e mai importanta decat a mea in acest moment, nu va pot spune mai multe. Insa, asa cum va arata si cercetarea, am facut totul moral si profesional”, au declarat, pentru Ziar de Cluj, surse din interiorul Universitatii, care din motive obiective nu au dorit sa-si dezvaluie identitatea.

Capetele nu au disparut, s-au ocupat alti rezidenti de ele

“S-a scris ca unul dintre cadavre avea un penis in mana, e o prostie. In mana avea un lambou radial de la o operatie chirurgicala la antebrat. Pozele au fost falsificate intr-o goana nebuna dupa senzational”, au mai spus sursele citate.

Decapitarea s-a facut din motive pur medicale, mai spun reprezentantii UMF. Fiind vorba de mai multi rezidenti, fiecare pe o alta specializare, capetele a fost sectionate de corpuri pentru a se putea efectua mai multe operatii de exercitiu.

“Cursul post-universitar a fost unul legal, facut cu toate documentele in vigoare, pentru formarea unor rezidenti – atat de la noi, cat si de la ei (rezidenti din Italia n.r). Protocoalele urmate nu tin doar de Romania, ci de intreaga Europa si, asa cum e si la ceilalti, si la noi e legal. Practica asta se face, de obicei, fara a profana cadavrul. Dupa ce se fac sectiuni, se fac inregistrari – capul acesta a fost sectionat de la corpul acesta, se numeroteaza, apoi se pune la loc. Pe partea de cap vin altii, de la chirurgie buco-maxilo-faciala, de aceea capetele au fost despartite de corp, dar, la final, capul se reintregeste cu trunchiul”.

Sursele noastre mai spun ca in imaginile blurate aparute pe site-urile locale in ultimele zile ar fi trebuit sa se vada ca fiecare membru sectionat avea o eticheta cu un numar anume, dupa care se face identificarea.

sursa foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *