Editorial

Pozeaza, scaneaza, inregistreaza, noteaza, trimite. Cum sa ii dai in gat eficient

Mai tineti minte textul ”Da-i in gatul nostru”, publicat in vara? Ii indemnam atunci pe clujeni sa ne livreze informatii cat mai multe despre smenuri, coruptie, invarteli, sforarii. Ei bine, textul a avut un efect neasteptat. Oamenii au inceput sa sune, sa ne dea ponturi, sa ne scrie pe e-mail sau pe facebook, sa ne trimita scrisori sau sms-uri cu informatii pretioase despre smecherii care fac porcarii in acest oras.
Mi-am dat seama ca oamenii au incredere in noi, au incredere ca nu ii tradam si ca le pastram confidentialitatea bine ascunsa. Dar ne-am mai dat seama si ca sunt multi altii care au o gramada de informatii si care, mai putin obisnuiti cu ”procedurile”, nu stiu cum sa faca sa ni le transmita.
Acest text nu este un manual de ”dat in gat”, ci un soi de mic indrumar despre cum puteti dumneavoastra, cititorii, sa deveniti jurnalisti de investigatii.
Aveti un telefon mobil de tip smartphone in buzunar? Invatati sa il folositi! Daca participati la o cearta cu seful sau la o discutie mai aprinsa in birou, porniti aplicatia de inregistrare si inregistrati totul. Trimiteti-ne apoi fisierul ca sa avem o baza de pornire pentru ancheta.
Sau, daca asistam la pregatirea unei hotii, sa ii facem de rusine! Vedeti ca notarita X intra pe coridoarele unei institutii si zbiara la functionari ca sa primeasca mai repede un set de acte? Pozati-o pe ascuns sau filmati-o pe ascuns! Nu va fie teama ca veti fi prinsi, luati in mana telefonul mobil si mimati ca dati un sms, dar continuati filmarea.
Ati trecut prin biroul sefului sau al scretarei si ati vazut niste acte mai ciudate? Pozati-le cu telefonul mobil, nu o sa va prinda nimeni.
Cu cat mai multe dovezi adunam impreuna, cu atat mai penetrante vor fi articolele. Aveti o gramada de canale la dispozitie:

Folositi aceste canale ca sa intrati in legatura cu noi. Aveti o forta inimaginabila, care, unita cu forta noastra de expunere, le poate pricinui celor ce fac golanii mari stricaciuni.

Haideti sa haidem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *