De cartier

Poveste de cartier: Cum au intervenit trei echipaje de polițieni locali, pentru a face zgomot acolo unde nu era cazul

Scris de 940

Situație jenantă înregistrată în seara zilei de joi în cartierul Mărăști, acolo unde cu girofarele și semnalele acustice pornite, trei echipaje ale Poliției Locale s-au deplasat în jurul orei 23 pentru a interoga un cetățean care și-a permis luxul de petrece noaptea în propriul autoturism. Isprava localnicilor din subordinea lui Marcel Bonțidean reflectă perfect modul în care operează această structură din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Nu sunt destule echipaje pentru a interveni în caz de violență domestică, nu sunt suficiente echipaje pentru a asigura liniștea și ordinea publică, siguranța cetățenilor, dar sunt în schimb suficiente forțe polițienești care să fie trimise spre miez de noapte pentru a cerceta, interoga și intimida un cetățean care din varii motive a decis să-și petreacă noaptea în propria mașină, lucru permis de lege: dacă ești obosit, mai bine tragi pe dreapta, regulamentar, pentru a-ți reveni. 

Ei bine, întreaga scenă s-a derulat în seara zilei de joi, în cartierul Mărăști, acolo unde un cetățean, cunoscut de vecini drept un om la locul lui, cu serviciu și fără probleme de altă natură, din motive personale s-a instalat în propriul autoturism în jurul orei 22 pentru a dormi. 

Poate că nici n-ațipise de-a binelea, că în jurul orei 23, liniștea care se instalase în zonă a fost perturbată de zgomotul semnalelor acustice declanșate de cele câteva mașini de poliție, poliție locală, care cu girofarele pornite au ajuns în zonă pentru a face zgomot chiar acolo unde era liniște. 

Așa au ajuns trei echipaje de poliție, însemnând un total de 6 polițieni locali, care i-au bătut în geamul mașinii, l-au scos pe cetățeanul nost din propriul autoturism, iar după o sporovăială îndelungată, l-au îndepărtat, timp în care cei 6 polițieni i-au percheziționat cu minuțiozitate autoturismul, după care l-au trimis la adresa de domiciliu, lăsându-i mașina cu geamul deschis. 

Desigur, în acest răstimp se vor fi întâmplat alte nenoriciri, alte abateri mult mai grave pe cuprinsul orașului sigur Cluj-Napoca, dar polițienii locali, plătiți din banii publici, au tăbărât în cartierul Mărăști, pentru a face zgomot acolo unde nu era cazul, o adevărată intervenție ardelenească…

Este interzis să te odihnești în propriul autoturism?

Sau la ce sunt buni polițienii locali?

Timpul trece, banul public curge, ce mai contează cum își pierd timpul, de fapt, cei care trebuie să ne apere de adevărații infractori?

Cu ce drept au percheziționat polițienii locali autoturismul unui cetățean, fără a avea o justificare solidă în acest sens? 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 14 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 16 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 17 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 19 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE