De cartier

Poveste de cartier: Cum au intervenit trei echipaje de polițieni locali, pentru a face zgomot acolo unde nu era cazul

Situație jenantă înregistrată în seara zilei de joi în cartierul Mărăști, acolo unde cu girofarele și semnalele acustice pornite, trei echipaje ale Poliției Locale s-au deplasat în jurul orei 23 pentru a interoga un cetățean care și-a permis luxul de petrece noaptea în propriul autoturism. Isprava localnicilor din subordinea lui Marcel Bonțidean reflectă perfect modul în care operează această structură din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Nu sunt destule echipaje pentru a interveni în caz de violență domestică, nu sunt suficiente echipaje pentru a asigura liniștea și ordinea publică, siguranța cetățenilor, dar sunt în schimb suficiente forțe polițienești care să fie trimise spre miez de noapte pentru a cerceta, interoga și intimida un cetățean care din varii motive a decis să-și petreacă noaptea în propria mașină, lucru permis de lege: dacă ești obosit, mai bine tragi pe dreapta, regulamentar, pentru a-ți reveni. 

Ei bine, întreaga scenă s-a derulat în seara zilei de joi, în cartierul Mărăști, acolo unde un cetățean, cunoscut de vecini drept un om la locul lui, cu serviciu și fără probleme de altă natură, din motive personale s-a instalat în propriul autoturism în jurul orei 22 pentru a dormi. 

Poate că nici n-ațipise de-a binelea, că în jurul orei 23, liniștea care se instalase în zonă a fost perturbată de zgomotul semnalelor acustice declanșate de cele câteva mașini de poliție, poliție locală, care cu girofarele pornite au ajuns în zonă pentru a face zgomot chiar acolo unde era liniște. 

Așa au ajuns trei echipaje de poliție, însemnând un total de 6 polițieni locali, care i-au bătut în geamul mașinii, l-au scos pe cetățeanul nost din propriul autoturism, iar după o sporovăială îndelungată, l-au îndepărtat, timp în care cei 6 polițieni i-au percheziționat cu minuțiozitate autoturismul, după care l-au trimis la adresa de domiciliu, lăsându-i mașina cu geamul deschis. 

Desigur, în acest răstimp se vor fi întâmplat alte nenoriciri, alte abateri mult mai grave pe cuprinsul orașului sigur Cluj-Napoca, dar polițienii locali, plătiți din banii publici, au tăbărât în cartierul Mărăști, pentru a face zgomot acolo unde nu era cazul, o adevărată intervenție ardelenească…

Este interzis să te odihnești în propriul autoturism?

Sau la ce sunt buni polițienii locali?

Timpul trece, banul public curge, ce mai contează cum își pierd timpul, de fapt, cei care trebuie să ne apere de adevărații infractori?

Cu ce drept au percheziționat polițienii locali autoturismul unui cetățean, fără a avea o justificare solidă în acest sens? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *