In vizor

Postul national de stiri NCN se lanseaza azi pe UPC cu sloganul “Stiri libere pentru romani liberi”. Jurnalistul Liviu Alexa, atac la şeful Consiliului Concurenţei

Postul de televiziune infiintat la Cluj a inceput in aceasta dimineata emisia pe UPC, fiind repartizat pe canalul 409. Este in pregatire si un platou pentru emisie la Bucuresti, in Casa Presei, unde vor functiona si redactiile pentru televiziune si pentru un nou ziar online, Breakingnews.ro.

Jurnalistul Liviu Alexa, proprietarul postului, spune ca NCN va schimba felul in care romanii privesc si inteleg stirile:

“Vom adapta modelul Euronews la piata locala, cu stiri din ora in ora si rubrici interesante ce vor acoperi toate zonele de interes – economie, cultura, sport, divertisment.

In loc de discutii sterile in platou de dimineata pana dupa masa, cu invitati mediocri, NCN prefera stiri, cat mai multe stiri. Marea diferenta e ca NCN se va concentra pe Romania, nu numai pe Bucuresti. Romania exista, asta au uitat televiziunile nationale, concentrate prea mult pe cine e Viorica Costiniu sau procurorul Portocala. In Romania, exista oameni extraordinari si la Resita, si la Iasi, si la Satu Mare, si la Braila. Ei insa nu au sansa sa fie cunoscuti, fiindca televiziunile nu ii baga in seama, nu vad in Romania decat o sursa de info pentru crime si accidente, pentru fapt divers.

Stie insa cineva ca judetul Salaj e campion la atragerea de fonduri europene? Stie insa cineva ca primarul Chirica de la Iasi a tocat sute de mii de euro pe un monument stupid?

In curand vom intra si pe reteaua Telekom, digital si DTH, vom creste semnificativ acoperirea NCN.

Asteptam un semnal si de la RDS. Comportamentul RDS este inexplicabil, refuza sa ne distribuie, fiindca se tem de jurnalism, de jurnalism adevarat. Sunt convins ca vom intra in must carry, nu inteleg de ce e nevoie de asemenea gesturi din partea RDS, caci tot vor fi obligati sa ne distribuie.

CNA a avertizat de atatea ori ca RDS se comporta inadecvat in aceasta piata! Consiliul Concurentei ce pazeste? Politrucul Bogdan Chiritoiu nu vede ca RDS face abuz de pozitie dominanta: refuza sa distribuie NCN, dar baga posturile detinute indirect de actionarii RDS, vezi cazul Profit.ro, in timp ce RDS este SI cel mai mare jucator din telecom, SI proprietar de trust media, SI proprietar indirect al drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1?! Domnul Chiritoiu e tare cu firmele romanesti pe care le impusca cu amenzi, dar se pisiceste cand e vorba de RDS!”, spune Liviu Alexa, proprietarul noului post de stiri.

Liviu Alexa, 39 de ani, este jurnalist de investigatii, si detine pe langa NCN si o retea de 15 ziare locale in Romania, sub egida Presa Buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *