Din oras

Poșta Română oricum era pe butuci. Greva poștașilor îi ia și butucii

Greva spontană declanșata joi, 27 octombrie, în Poșta Română, care a dus la blocarea activității în sute de oficii poștale din țara, ar putea avea consecințe grave pentru companie. Conform hotnews.ro, Rares Stanciu, Director Executiv Operațional în Poșta Română, arată într-o scrisoare internă că, pe lângă un minus de încasări zilnice de circa 4,5 milioane lei, există și riscul pierderii unor contracte cu Ministerul de Justiție, ANAF, RAPPS, Direcția Pașapoarte, Avon și Bakker, precum și încetarea contractului cu eMAG. Momentan, pe perioada protestelor, contractul cu eMAG a fost suspendat temporar.

„Este de comun acord cu eMAG să nu preluăm colete azi și mâine, să suspende temporar, pe perioada protestului spontan, opțiunea de transmitere pe site-ul eMAG prin canalul de distribuție Poșta. Este o măsură de bun simț, să protejăm clienții noștrii comuni. Parteneriatul nu a încetat”, a declarat vineri seara pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu.

Poșta Româna tocmai ce anunțase săptămâna trecută că toți clienții retailerului online eMAG care vor să-și ridice produsele comandate de la un punct fix, aflat în proximitatea domiciliului sau a locului de muncă, vor putea, începând cu luna noiembrie din acest an, să-și ridice personal produsele comandate din 200 de oficii poștale amplasate în toate județele țării.

În ceea ce privește conflictul spontan de muncă, negocierile au continuat vineri și sâmbătă, conducerea Poștei a propus sindicaliștilor trei noi variante de majorare a salariilor angajaților, începând cu 1 ianuarie 2017, variante care vor fi aduse la cunoștința sutelor de poștași aflați în grevă. Dacă aceștia le vor accepta, se va semna un acord și protestul poștașilor va înceta, susține Matei Brătianu, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali.

„Conducerea Poștei a avansat 3 propuneri:

1. O creștere a veniturilor brute lunare cu 130 lei, prin majorarea cu 90 de lei a salariilor de bază pentru 23.870 de salariați, precum și a valorii tichetului de masă la 11 lei pe zi (față de 9 lei cât este în prezent) pentru toți salariații. Calculul este astfel: 2 lei x 20 zile = 40 lei + 90 lei = 130 de lei. Sumele sunt cu impozitări diferite. Salariul 16,5% contribuții și 16% din ce rămâne.Tichetele doar 16% impozit pe venit. Fara contribuții.

2. O creștere a veniturilor brute lunare cu 135 lei, prin majorarea cu 75 de lei a salariilor de bază pentru 23.870 de salariați, precum și a valorii tichetului de masă la 13 lei pe zi pentru toti salariații.

3. O creștere a veniturilor brute lunare cu 120 lei, prin majorarea cu 75 de lei a salariilor de bază pentru 25.340 de salariați, precum și a valorii tichetului de masă la 11 lei pe zi pentru toti salariații.

Azi, mâine și luni la prima oră, 7.30, vor fi informați cei aflați în protest. Dacă sunt de acord, semnăm și renunță la protest. Duminică încercăm să mai obținem ceva la varianta 3 și să semnăm ca să reînceapă activitatea.”, a declarat, sambătă seara Matei Bratianu, președintele SLPR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *