In vizor

Poșta Română bagă în carantină pensiile și alocațiile

Poșta Română a luat decizia să le interzică poștașilor să mai livreze pensiile și alocațiile românilor aflați în carantină din cauza coronavirusului. Pentru unii pensionari aceasta reprezintă sursa lor de venit, iar Poșta Română nu poate să le taie acest drept.

Poșta Română își asumă atribuții pe care nu le are, ei au obligația să livreze pensiile și alocațiile, iar decizia de a suspenda acest serviciu nu este în competența lor. Ziar de Cluj a încercat să afle de la reprezentanții Poștei Române cu ce drept au luat această decizie, de a-i lăsa pe acești oameni fără drepturile financiare. Ce ar putea face acești oameni cărora le este interzis să părăsească domiciliu? Răspunsul primit a fost să așteptăm comunicatul de presă al instituției.

Această decizie este un abuz al Poștei Române, ei neavând dreptul să taie sursele de venit pentru pensionari sau alocațiile copiilor. Dacă își doresc să își protejeze angajații aceștia trebuie să le asigure protecție cu măști și mănuși.

Pe lângă faptul că acești oameni nu au dreptul să își părăsească domiciliu, acum Poșta Română se asigură că le taie și drepturile financiare care li se cuvin.

În cuprinsul circularei ce a fost trimisă tuturor oficiilor din țară se menționează ”imposibilitatea fortuită de îndeplinire a obligațiilor de achitare la domiciliu a drepturilor de protecție socială”, potrivit stiripesurse.ro

Vom reveni și cu punctul de vedere al Poștei Române de îndată ce comunicatul de presă promis în urma convorbirilor telefonice va fi transmis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *