Uncategorized

Portret de consilier: Ioan Pop, cel mai in varsta ales local

Ioan Pop este cel mai vechi si cel mai in varsta consilier local din Cluj-Napoca. Are 67 de ani si o experienta de 23 de ani in politica. De-a lungul anilor, a facut parte din PSD, a fost independent, iar apoi s-a inscris in randurile PDL.

„Am venit in matca PD, ulterior devenit PDL. Pe mine, personal, nu ma incanta litera L, care vine de la liberal, mi se pare ca e pusa acolo doar sa sune bine, asa cum se intampla si in cazul PNL”, spune consilierul PDL.

Ca parte a forului local, spune ca e interesat de scolile Clujului, de aspectele culturale ale orasului, de coagularea fortelor si potentialului uman. Spune ca nu are modele in lumea politicii, chiar daca a avut odata. Acum, varsta nu-i mai permite sa aiba modele si nici, dupa ultimul exemplu, sa mearga la conventia partidului: „Ii las pe altii mai tineri sa mearga la Bucuresti acum”.

„Am 67 de ani, asa ca ma gandesc cine m-ar putea urma pe mine, nu pe cine sa urmez eu”, rade Pop. „Constantin Titel Petrescu a fost unul dintre oamenii politici ai Romaniei pe care i-am admirat, el a fot omul care s-a impotrivit comunismului. Petre Boldescu a fost urmasul lui Titel… A fost o dezamagire foarte mare pentru mine cand am aflat ca nu a fost niciodata social-democrat, ci taranist”, mai spune el.

Conform declaratiei sale de avere, Ioan Pop detine 3 apartamente in Cluj-Napoca si unul in Costinesti, un autoturism si patru terenuri. Anul trecut, Pop a vandut un apartament si un autoturism si avea in conturi, 85.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *