General

”Pornohaci” face slujbe într-un garaj și un bar pe care le-a transformat în false lăcașuri de cult. Vezi circulara Mitropoliei Ardealului

După cum Ziar de Cluj informa săptămâna trecută, pedofilul amator de ”ciocane” și evazionistul fiscal dovedit, Cristian Pomohaci, continuă o falsă activitate de preot și ține slujbe, atât în garajul locuinței sale, cât și într-un bar transformat într-un lăcaș de cult informal. Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a trimis de curând o circulară către toate mănăstirile și parohiile din județul Mureș în care afirmă că, deși nu mai are calitatea de preot, Cristian Pomohaci a continuat să mimeze preoția și să facă slujbe religioase în cele două locații.

  • Cristian Pomohaci și-a construit singur o biserică, deși nu mai are voie să slujească. A cumpărat un bar într-un sat din Mureș și a transformat barul în biserică. Vine lumea la slujbele care se oficiază în bar, atât localnici din Ernei, cât şi oameni care vin de la zeci sau chiar sute de kilometri. Localnicii spun că au văzut oameni care au venit din județul Harghita sau chiar din Cluj. După cum se vede și în imagini, lăcaşul este împodobit cu icoane şi pe exterior. De asemenea, există și o cruce pe acoperișul clădiri, iar în fiecare după-masă oamenii se strâng în interiorul clădirii.

Reprezentanții Mitropoliei Ardealului arată că ”tot ceea ce se săvârșește acolo nu este valid” și ”nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe”.

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iulia.