Rautacisme

Populism ieftin sau empatie dusă la extrem? Boc a înlocuit drapelul României cu cel al Ucrainei

Solidaritatea primarului Emil Boc pentru poporul ucrainean a fost dusă la extrem, ieri după masă. După ce în urmă cu câteva zile, Sala Polivalentă a fost iluminată în culorile galben și albastru reprezentând steagul Ucrainei, ieri edilul șef al municipiului Cluj-Napoca a venit cu o nouă idee “creață” – a dat ordin să fie montate pe stâlpii din centru drapele ale Ucrainei și Uniunii Europene în locul steagurilor României. Dorința primarului a fost îndeplinită rapid de harnicii muncitori care au pus steagurile întocmai după dorința primarului.

Înțelegem solidaritatea și empatia cu poporul ucrainean, dar de la a trimite ajutoare umanitare și a le oferi cazare sau alte forme de ajutor până la montarea de steaguri pe stâlpi este un decalaj foarte mare.

Ceea ce a făcut primarul Emil Boc ieri după masă pare un gest de populism dus la extrem, doar pentru a câștiga simpatia clujenilor care se lasă ușor impresionați de actele sale cu caracter electoral permanent.

Arborarea drapelelor pe stâlpi seamănă cu laudele de pe Facebook ale celor care strigă în gura mare după ce au făcut întins o mână de ajutor cuiva aflat în necaz. Ajutorul e mai bine venit dacă rămâne anonim.