Politica

Popa Boloș de la Finanțe primește o scatoalcă peste ceafă de la Comisia European: degeaba suge bani de la contribuabili să-i piardă în pensii speciale și privilegii politice, deficitul va fi de 7%. ”Merge într-o direcție greșită”

În cadrul vizitei reprezentanților Comisiei Europene la București, pentru analizarea stadiului Planului Național de Redresare și Reziliență, aceștia au constatat că una se mănâncă în fața televizorului și în rapoarte la Bruxelles de către guvernanții români, alta este realitatea – transmit reprezentanții Comisiei Europene.

Lui popa Boloș, cădelnițarul de la Finanțe i-au spus că situația fiscală din România e îngrjorătoare, în condițiile în care deficitul ar fi trebuit să fie corectat până în acest an.

Țara noastră are nevoie de un plan fiscal credibil pe termen mediu, cu o reformă fiscală, susține Declan Costello, director general adjunct pentru afaceri economice și financiare DG ECFIN.

Multe investiții prevăzute în PNRR-ul României sunt întârziate, iar unele nu sunt nici măcar demarate, a spus Celine Gauer, responsabila pentru gestionarea PNRR la nivel european. Gauer a avertizat că orice jalon neîndeplinit la timp înseamnă că România nu va primi banii aferenți acelei investiții.

“Mesajul meu este unul de urgență și de apel la sprijin”, a transmis reprezentanta Comisiei Europene.

Reprezentanții Comisiei Europene derulează o vizită la București în perioada 18-21 martie, iar discuțiile se axează pe situația fiscală a României, cererea de plată numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

“Suntem foarte îngrijorați de situația fiscală din România. Deficitul ar fi trebuit să fie corectat până în acest an. Ultima dată când am analizat cifrele anul trecut, ne așteptam la un deficit de peste 6% și se presupunea că va scădea în acest an. Vedem că tendința merge în direcția greșită. Execuția deficitului în prima parte a anului este slabă. În momentul de față, mă aștept ca deficitul să fie mai aproape de 7% din PIB în acest an. Deficitul fiscal combinat cu deficitul de cont curent este îngrijorător și reprezintă o amenințare pentru România în continuare. România are nevoie de un plan fiscal credibil pe termen mediu, cu o reformă fiscală. Este nevoie de reducerea pragului pentru microîntreprinderi”, a spus Declan Costello, director general adjunct pentru afaceri economice și financiare DG ECFIN.

“Situația fiscală a țării are multe provocări și trebuie abordată. Trebuie făcut asta acum. Un exemplu ține de companiile de stat. E important să se asigure administrarea lor corectă”, a spus Gauer.

“29 de luni e un timp foarte scurt pentru a le finaliza”, a completat aceasta. Gauer a avertizat că orice jalon neîndeplinit la timp înseamnă că ”România nu va primi banii aferenți acelei investiții”.

“Aceasta este o poveste complet diferită de cea a fondurilor de coeziune. Orice cerere de plată care nu a fost trimisă, orice etapă care nu a fost atinsă până în august 2026 nu va fi plătită. Mesajul meu este unul de urgență și de apel la sprijin”, a spus reprezentanta CE.

Cum să corectezi deficitul cu populisme de campanie electorală, cu mite electorale, angajări pe pile, cunoștințe și relații a tuturor curvelor (indiferent de sex) ale politicienilor români în pita banilor publici, cu risipă, cu dolce far niente, prăduirea banului public, dispreț față de lege, organizare statală la nivel mafiot și 1% din PIB ”investit” în pensii speciale, special ca grupurile infracționale organizate, impropriu numite partide politice să aibă liniște la hoțit și mânărit fără interferența Justiției?