Justitie

Polițistul de la Rutieră ”cu simț civic” a fost arestat pentru ”viol cu degetele”

Potrivit motivării instanței privind arestarea preventivă pe 30 de zile a polițistului, ”din probele administrate în cursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de către inculpat a infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi 2 C.p”.

”Infracțiunea a constat în aceea că în data de 12.11.2022, în jurul orei 01:00, aflându-se la o petrecere organizată în apartamentul unei cunoștințe, profitând de starea persoanei vătămate, care se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, întrucât dormea, a penetrat-o pe aceasta vaginal, cu degetele”, arată judecătorii.

Petrecerea ar fi avut loc într-un apartament de pe strada Eugen Ionesco din Cluj-Napoca.

CITEȘTE: Un poliţist din Cluj, acuzat că a violat o tânără în timpul unei petreceri. Iubitul femeii se afla într-o cameră alăturată şi nu a auzit-o ţipând din cauza muzicii

Agentul principal Răzvan Petruș era, de aproape 2 ani, în concediu de paternitate pentru creșterea fiicei sale.

În iunie 2020, acesta a fost lăudat public de IPJ Cluj pentru gestul său de a ajuta o femeie în vârstă să se deplaseze (foto: Facebook/IPJ Cluj).

După o tentativă penibilă de silentio stampa, IPJ Cluj a transmis marți că la data de 12 noiembrie a.c., a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută si pedepsită de Codul penal. Conform comunicării IPJ Cluj, ”fapta s-ar fi produs la data de 12 noiembrie a.c., plângerea înregistrată vizând o persoana care are calitate de polițist. În baza probatoriului administrat până în prezent, pe numele acestuia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta.”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au transmis că la data de 12.11.2022, organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului ClujNapoca au fost sesizate de persoana vătămată cu privire la presupusa săvârșire a unei infracțiuni de viol, prevăzută de  art. 218 alin. 1 şi 2 C.pen.

”Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ClujNapoca din data de 12.11.2022, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de viol, , iar prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ClujNapoca din data de 13.11.2022, s-a dispus reținerea suspectului pe o durată de 24 de ore.

Prin referatul procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria ClujNapoca din data de 14.11.2021, s-a propus luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol,iar prin încheierea nr. 106/2022 a Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca s-a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile față de inculpat.

În fapt, s-a reținut că în la data de 12.11.2022, în jurul orei 01:00, inculpatul aflându-se într-un apartament pe raza mun. Cluj-Napoca, judeţul Cluj, profitând de starea persoanei vătămate care se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, întrucât dormea, a întreținut un act sexual cu aceasta”.